АКТУЕЛНО

Ненад Узелац – Наш Закон о високом образовању се пише у BRITISH COUNCIL-у!!! И студенти ЋУТЕ! Па докле бре?


БРУКА И СРАМОТА У КОЈОЈ ДРЖАВИ ЖИВИМО!
БРУКА И СРАМОТА, СРБИЈО!

Nenad Uzelac

Коментар Ненада Узелца, 27.6.2015

imagesМинистарство просвете Србије студентским представницима, СКОНУСУ као највишој студентској организацији и другима послало је позив на радни састанак о писању Закона о високом ОБРАЗОВАЊУ који се одржао или ће се одржати у !!!BRITISH COUNCIL-у!!! на Теразијама.

Дакле, о закону који треба да уреди како ће се образовати српска младост разговара се у британским седиштима и одређују га Британци!

ДА, народе, исти они Британци који против Србије доносе антисрпску резолуцију о наводном геноциду у Сребреници!

Највише студентске организације у Р.Српској пруже подршку акцији против резолуције а СКОНУС прихвата да се састанци о овом закону држе у британским седиштима.

И, људи моји, СКОНУС као највиша студентска инстанца ЋУТИ! ЋУТИ и то прихвата још у овом тренутку сада. Студенти ЋУТЕ! Па докле бре? Докле могу да пузе и ћуте зарад ситних, бедних и јадних интереса? Докле то мазање изметом по глави зарад тренутног интереса? Докле та љигавост зарад парчета фотеље и мало пара од којих ће им у животу остати НИШТА? Једно велико и апсолутно НИШТА! Докле, омладино? Докле, студенти? Докле?!

Смеће и једни и други и трећи.

БРУКА И СРАМОТА!

4 replies »

 1. Да ли знамо шта хоћемо?Нећемо да мењамо образовни систем али трчећидемо на енглеске факултете. Нешто се ту не слаже. Сви све знају. Признајем само озбиљне људе.Па садашњи систем. је комунистички па као и сваки има добре и лоше стране али је довео до тога да немамо мајсторе али имамо менаџере са којима незнамо шта да радимо? И тд. и тд.

  Свиђа ми се

 2. Studenti Srbije se bude da kazu da se NE IDE U SREBRENICU!!!
  Peticiju potpisalo 1300 i svakog dana sve vise raste broj.
  A ovo je link na fejsbuku od studenata. Za par dana vec ih ima preko 7000 hiljada, znaci nije u pitanju 1300, vec preko 7000 hiljada. Napokon mladost se budi. „Студенти за истину –
  правда за све жртве Сребренице“
  https://m.facebook.com/StudentiZaIstinu

  Свиђа ми се

 3. Јесте брука и срамота али је још већа брука и срамота чињеница да је после 5. октобра образовни систем реформисан према препорукама које су осмишљене у УК службама МИ5 и МИ6 за земље као Србија (што ће рећи нове колоније). Дугорочна стратегија деловања обавештајних служби Запада је веома уочљива у нашем Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Поприличан број просветних саветника и државних секретара су у суштини агенти утицаја Запада (да не кажем обавештајни официри) који прецизно следе инструкције за „реформисање“ образовања,културе, одбране, јавне управе, науке, привреде, и штошта још.
  Једини проблем је што су ти реформски „напори“ фелерични. Да нису фелерични позитивних помака би било али нажалост у наведеним областима не да нема позитивних помака већ има поприлично негативног.
  Ово што се дешава са Законом о високом образовању је израз бахатости и намере да се каже ко је у креирању образовних политика у Србији стварни газда.
  Очигледно су самоуверени у својој снази и да сматрају да су добро добро позиционирани и да им нико ништа не може.
  Одраз бахатости је и сам сајт СКОНУС-а који је у целости на латиници. Први знак да је неко из управних структура неке институције или организације регрутован за страног агента је одрицање од ћирилице јер је то део култоролошког преумљења и прихватања понизног става према газдама а познато је (да парафразирам) „Ко се не бави својом културом – имаће туђу армију која ће га бранити“. Сличана је ситуација и на универзитетима и факултетима.
  Да не причамо о деценији замајавања неким самовредновањима (самоевалуацијама) по основним и средњим школама да би се донео развојни план у коме се инсистира да буду идентификована 3-5 развојна приоритета (а за савремену школу имамо идентификованих преко 50) на којима ће се „радити“. Према предложеној динамици сви препознати приоритети развоја биће обухваћени за пар деценија.
  Па екстерне евалуације на 5 година које обично служе да поремете међуљудске односе у колективу а после којих у школама остаје пустош. Боље решење је снажна инспекцијска и саветодавна служба (као некад) која ће контролисати конкретан рад сваког наставника и сваке школе на годишњем нивоу.
  Да не причам о Закону о изменама и допунама Закона о основама система образовања и васпитања чија је вана расправа у току (траје до 10.јула) који има да својим решењима обезбеди штрајк просветних радника 1. септембра који може да траје до нове године и да доведе до поништавања школске године и да нам деца изгубе једну школску годину односно годину живота.
  За почетак треба посетити сајт СКОНУС-а http://www.skonus.org и видети ко нам кроји образвону политику (односно ко је потенцијални страни агент у студентским данима).
  Ево и листе кандидата
  Андријан Лемут
  Председник Скупштине
  Датум рођења: 25.01.1989. у Ваљеву
  Факултет: Факултет организационих наука Универзитета у Београду
  Контакт: andrijan.lemut@skonus.org
  Милош Васковић
  Потпредседник Скупштине
  Факултет: Универзитет Одбране – Војна академија
  Контакт: milos.vaskovic@skonus.org
  Стефан Радивојевић
  Секретар Скупштине
  Факултет: Универзитет Мегатренд
  Контакт: stefan.radivojevic@skonus.org
  Милан Петковић
  Председник
  Датум рођења: 25. 03. 1989. у Нишу
  Факултет: Медицински факултет Универзитета у Нишу
  Контакт: milan.petkovic@skonus.org
  Недељко Мишић
  Заменик председника
  Датум рођења: 08.03.1990. у Крагујевцу
  Факултет: Економски факултет Универзитета у Крагујевцу
  Контакт: nedeljko.misic@skonus.org
  Потпредседници
  Милос Радовановиц
  Ђорђе Станковић
  Мирза Ашћерић
  Душан Боровчанин
  Небојша Алексић
  Владимир Радовановић
  Дарко Марић
  Игор Граић

  Свиђа ми се