АКТУЕЛНО

ПРВА ЈАВНА РАСПРАВА о Нацрту закона о одузимању деце и уништавању породице у Србији – Нацрт грађанског законика РС – РЕАГОВАЊЕ РОДИТЕЉА (видео)


FAJGELJ

Обавештење на друштвеној мрежи Фејсбук Удружења Породица побеђује био је изненађујући, јер су упозорили да се одржава јавна расправа о овом веома важном Нацрту закона о породици, која је заказана буквално од данас за сутра… Многи родитељи су реаговали јер нису имали времена да се организују и дођу на јавну расправу, а није мало оних који су решени да захтевају референдум по овако важном питању очувања породице у Србији…
Нови преднацрт грађанског законика предвиђа и да су родитељи већ од пете године у обавези да дете информишу о хомосексуалности.
Јавна расправа на Правном факултету у Србији ће трајати наредних годину дана. Расправа би требало да определи ставове друштва и стручне јавности о низу новина које се спомињу у предлозима, а између осталог о оправданости увођења еутаназије и сурогат материнства и правног регулисања истополних ванбрачних заједница.

Пре недељу дана Врховни суд САД одузео је моћ одлучивања из руку америчког народа и измислио „право“ на геј брак. То је био сигнал за наше судије, које су тог истог дана покренуле доношење геј бракова у Србији. Прву „јавну“ расправу заказали су данас за сутра, да би се јавност што мање мешала. Не дозволимо им да одлучују о нашим породицама без нас! Дођимо у што већем броју да бранимо породицу!

Могуће последице радикалних законских решења су незамисливе, укључујући масовно одузимање деце од родитеља.

Породица побеђује (1.7.2015. 18:44)

11219729_525417597612253_4048812205099124112_n

***

Од одузимања деце до геј бракова, шта родитеље највише брине у Нацрту Грађанског законика Републике Србије? На првој јавној расправи о Нацрту у име организације „Породица побеђује“ говори Андреј Фајгељ.

Оно што пише у овом закону уплашило је многе родитеље да ће изгубити свој начин живота…

Оно што родитеље највише брине је језива могућност масовног одузимања деце поступајући по овом закону.

Суорганизатори јавне расправе из Немачке могу о томе мало више да кажу јер тамо су на десетине хиљада деце одузете од стране надлежних канцеларија… Можете се на интернету информисати о више случајева…

По овом Нацрту закона вам могу одузети дете на пример због тога што му забраните употребу мобилног телефона, али исто тако вас као родитеље могу избацити из ваше куће зато што свом детету ограничите кретање…
cl

cll

Овде први пут чујемо да мајка која роди дете може да решењем изгуби право на материнство, ако је она склопила уговор и продала то дете другој жени, може то да уради и са странцима по овом закону, и у том случају „Србија може да постане инкубатор у коме ће се као у пилићарнику“ рађати деца, за богате жене са запада које не желе да буду трудне“ (због промене свог физичког изгледа), пружити шанса да „наруче“ децу из Србије, а ако нису задовољне са „производом“ неће га преузети…

Овај Нацрт говори о људима као о роби са којом се тргује: на примеру „присилног абортуса се то најбоље може разумети: ако она особа која је од мајке која рађа није задовољна како се одвија трудноћа која је „наручена“, односно склопљен уговор о рађању са неким, тај неко има право по овом закону да тражи „присилни прекид трудноће“, овај закон то дозвољава…!!!

Погледајте видео запис са прве јавне расправе о овом закону:


———

На СРБском ФБРепортеру може прочитати текст и погледати видео запис са трибине која је одржана у Културном центру Новог Сада на тему: Чија су наша деца.
Кликом на наслов текста – Трибина “Чија су наша деца?” у Културном центру Новог Сада: Да ли ћемо ускоро бити бездушни андроиди? (фото, видео)

———

http://wp.me/p1Fuk8-IXo

3. 07. 2015. ФБ Andrej Fajgelj, ФБ страница Породица побеђује, за ФБР приредила Биљана Диковић

5 replies »

 1. Кажњавање деце је злочин! Највећа и најстарија као и најефикаснија мера за васпитивање деце је била и остала љубав а не батина! Стрпљење и уз лјубав објашнјенје је права мера сваког васпитанја и сваког успеха а не казна! То не тврдим из неке потребе за филозофиранјем већ ич резултата примењених у одгајању своја три детета која за казну нису знала нити их од нас родителја икад искусила а постали су не само високообразоване особе већ и за пример и сваку похвалу што им се и исполјава у свакодневном животу. Кажњавањем се не ствара поверење тако необходно за развој детета. Како да има дете поверења у родитеље који их кажнјавају уместо да их разумеју, подрже да имају право на своје грешке јер се нико научен родио није па уз наклоњеност, стрпљење и љубав да им објасните у чему се састојала или састоји од детета почињена грешка односно понашање. Родитељи морају бити свом детету највећи пријатељи од највећег поверења а то се не постаје казнама. Казнама се служе само родитељи који другачије не уму, погрешно и саме васпитане од својих родитеља па преносе своју неспособност сколена на колено. ДН

  Свиђа ми се

  • Баш бих волео да упознам децу која никад нису била кажњена. Ако су високообразовани људи дајте њихова имена и презиме да видимо где живе шта раде, да их питамо како је то живети без казне и дали знају шта значи реч казна.

   Свиђа ми се

 2. BRAVO NORMALNI COVECE, PLACE MI SE, MAJKA SAM….OVO JE STRASNO STA NAM NAMECU, CEMU DA UCIMO DECU DA NAMECEMO NORMALNOJ DECI ANDJELIMA IDEJE O HOMOSEKSUALIZNU I SEKSU UOPSTE. TO NIJE NORMALNO. REFERENDUM ZA SVA PITANJA. KO ZELI OVAKO DA VASPITAVA NEKA IDE U TE ZEMLJE PA NEKA RADI STA HOCE. OVO JE SRBIJA, ZEMLJA SVETOGA SAVE, NECEMO NASTRANOSTI. STRAZIMO!

  Свиђа ми се

 3. Старатељство над децом је у Србији постало уносан посао где социјалне службе и хранитељске породице деле новац .Разлог за то је што је надокнада за хранитељску породицу по детету износи скоро ко једна просечна плата , уједно то је и погубно јер деца одрастају код непознатих људи и то је западни тренд.Уместо да држава тај новац да родитељима она даје хранитељима?Какав злочин.Ту би посла имала полиција.Али држава свему томе аминује.На крају крајева није мало новинских натписа о томе како и где завршавају та деца која буду одузета од родитеља.За све је крив Џудит Рисман чија су истраживања уздрмала темеље морала.Срећно нам у новом светском поретку.

  Свиђа ми се