АКТУЕЛНО

ДСС: ДОБИТ ТЕЛЕКОМА СРБИЈА ПОТВРЂУЈЕ ШТЕТНОСТ ПРОДАЈЕ – Поклањање земљишта скандал – 2.200 хектара државног земљишта на Златибору даје приватном предузећу, без накнаде


dss-demokratska-stranka-srbije_660x330

БЕОГРАД – Демократска странка Србије (ДСС) затражила је данас од министарке саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Зоране Михајловић да хитно стави ван снаге незаконито решење Министарства које је сама потписала, а којим се 2.200 хектара државног земљишта на Златибору даје приватном предузећу, без накнаде.

Поклањање грађевинског и пољопривредног земљишта чија је вредност, по процени општине Чајетина, око четири милијарде евра, представља незапамћени скандал и аферу деценије, указује у саопштењу ДСС.

Та странка захтева од министра полиције и републичког јавног тужиоца да предузму мере на испитивању свих околности под којима је издато решење Министарства, противно решењу Службе за катастар непокретности и противно ставу Републичког правобранилаштва.

У саопштењу ДСС тражи да се против одговорних покрене поступак.

Како се оцењује, у сенци демагошких изјава о борби против криминала и корупције спроводи се велика пљачка државне имовине и то уз учешће највиших државних функционера.

После многобројних уговора закључених између државе Србије и приватних компанија погодбом, без тендера и после доношења корупционашких Закона о претварању права коришћења у право својине на грађевинском земљишту и лекс специјалис за „Београд на води“, на то указује и ова „Златиборска афера“, стоји у саопштењу.

***

Telekom-Srbija62052

ДОБИТ ТЕЛЕКОМА СРБИЈА ПОТВРЂУЈЕ ШТЕТНОСТ ПРОДАЈЕ

Саопштење Телекома о пословним резултатима оствареним у првих шест месеци ове године представља још један доказ да је одлука Владе Србије о продаји ове успешне компаније нерационална и штетна.

По извештају Телекома за само шест месеци остварена је добит од око 135 милиона евра, што указује да је добит од више од 300 милиона евра у 2015. години реално прогнозирана. Потпуно је јасно да продаја већинског власништва за наговештених око 1,3 милијарди евра, што је тек четвороструки износ једногодишње добити Телекома на садашњем нивоу пословања, није економски оправдана. Очигледно је да одлука Владе о продаји није економски мотивисана, већ је разлоге могуће наћи у испуњавању интереса страног купца, а у околностима некажњивисти високе корупције у Србији.

Демократска странка Србије захтева од Владе Србије да обустави процес продаје компаније Телеком Србија, најпрофитабилнијег српског предузећа, јер је то од огромног економског и безбедносног интереса државе.

 

——

http://wp.me/p1Fuk8-Jrx

25. 07. 2015. РТВ, ДСС, за ФБР приредила Биљана Диковић