АКТУЕЛНО

Путинов пас и амерички керови


Ћирилизовано: Прочитали сте сигурно да је „ПУТИН ПОКАЗАО НЕЖНУ СТРАНУ: Погледајте којим гестом је растопио срца широм планете (ФОТО)„, како је вест насловљена на једном нашем сајту. Могла је да се обради и овако, начином на који уредник ставља до знања да зна о чему се ту (још) ради, или као што је учинило руско државно гласило на српском језику, Спутњик, чију вам верзију и преносимо – као увод. Увод? Да, јер вест се не чита изоловано од других, у овом случају једне мале агенцијске вести с киргиског сајта, коју, наравно, ниједан српски медиј није пренео, јер даје „лош пример“. Прочитаћете је у наставку, а онда коментар.

Кад Путин испуни жељу (фото)

Председник Русије Владимир Путин поклонио је девојчици из киргистанског града Баликчи Даши Јаицкој шестомесечно штене расе њуфаундленд.

© Sputnik/ Табылды Кадырбеков

© Sputnik/ Табылды Кадырбеков

Како је речено „Интерфаксу“ у руској амбасади у Киргистану, девојчица је писала руском председнику, с обзиром да он воли животиње и да их поклања деци, и замолила га да јој поклони штене њуфаундленда.

Даши је пас уручен преко руске амбасаде у Киргистану © Sputnik/ Табылды Кадырбеков

Даши је пас уручен преко руске амбасаде у Киргистану
© Sputnik/ Табылды Кадырбеков

„Пса којег је тражила Даша су дуго тражили, али је пронађен у Казахстану, пребачен је у Киргистан, а јутрос је предат девојчици“, речено је у амбасади.
Породица није знала да је она писала Путину © Sputnik/ Табылды Кадырбеков

Породица није знала да је она писала Путину
© Sputnik/ Табылды Кадырбеков

Девојчици је поклон предао руски амбасадор у Киргистану Андреј Крутко, а како се наводи Даша је пса назвала Дар.Девојчица је рекла да њена породица није знала да је она писала руском председнику, додајући да га је она сама написала и путем интернета послала Путину.

Даша је пса назвала „Дар“ © Sputnik/ Табылды Кадырбеков

Даша је пса назвала „Дар“
© Sputnik/ Табылды Кадырбеков

Портпарол руског председника Дмитриј Песков потврдио је данас да је Путин заиста поклонио штене девојчици.

„Да, тако је било. Примили смо писмо упућено председнику, у којем је девојчица написала да не може себи да приушти таквог пса. Пас јој је уручен преко наше амбасаде“, рекао је Песков.

Киргиска влада осуђује споразум о сарадњи са САД

Бишкек, 21. јул / Кабар /. Премијер Киргистана Темир Саријев потписао је резолуцију „О отказу Споразума између Владе Киргистана и Владе САД о сарадњи како би се олакшало пружање помоћи од 19 мај 1993. године, потписаног у Вашингтону“.

Споразум предвиђа да америчка помоћ Киргистану, и унета и она која се износи из земље, не може бити опорезована, и да је ослобођена царине и свих других дажбина. Споразум ће престати да важи 20. августа 2015. године.

Извор: Kyrgyz Government denounces cooperation agreement with US :: Kabar – Kyrgyz National News Agency

Ћирилизовано: И? Да ли то умањује лепоту и искреност поклона? Уопште се не ради о томе, мада су поклони државника увек симболични, чак и када је у питању Путин који неспорно воли животиње и деци из Русије је већ поклањао штенце своје Меркелкине омиљене женке лабрадора, па и када је у питању мала Даша – очигледно Рускињица, иако с киргиским држављанством.

Предивно штене (од 30-так кила) је порука. Да, порука и Киргизима, и тамошњим Русима, али и америчким керовима. Да не дужим, погледајте доњу слику и прочитајте чланак Киргизија: Сједињене Америчке Државе припремају још једну „обојену револуцију“ (ВИДЕО) (који такође нико осим Србин.инфо није пренео) и видећете какве су се то „помоћи“ Киргизи одрекли и зашто је Путин на томе захвалан. И зашто и које то „партнере“ онако, путиновски, зафркава. Јер то је најлепше у целој причи, иако је сигурно да тако не мисли „мозак“ петооктобарске српске вечите бруке и садашњи амбасадор САД у Киргистану Ричард Мајлс. А тек Викица Нуланд…

Зоран Ђинђић, Ричард Мајлс и Миодраг Перишић, Београд 3. фебруар 1995. године (Извор:| Virtuelni Muzej Zorana Đinđića

Зоран Ђинђић, Ричард Мајлс и Миодраг Перишић, Београд 3. фебруар 1995. године (Извор:| Virtuelni Muzej Zorana Đinđića

Извор: Ћирилизовано: Киргизија: Сједињене Америчке Државе припремају још једну „обојену револуцију“ (ВИДЕО)

За Србин.инфо превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

——–

http://wp.me/p1Fuk8-Jrn

25. 07. 2015. Ћирилизовано, за ФБР приредила Биљана Диковић