АКТУЕЛНО

Биљана Ђоровић: Демографски инжењеринг – стварање Новог Блиског Истока и демонтажа Србије


фото: Печат

фото: Печат

Велика сеоба народа, демографски инжењеринг и „хаос“ под строгом контролом

Да ли се савремени демографски инжењеринг – иначе без преседана у историји – одвија у складу са централним геостратешким плановима Новог светског поретка? У контексту велике сеобе народа са Блиског истока и Северне Африке у Европу и Србију, неопходно је сагледати стратешке документе и мапе (тог дела света) по којима се овај процес одиграва…

Велика сеоба народа са Блиског истока и северне Африке која је интензивирана након овогодишњег скупа групе Билдерберг, одржаног у Телфс-Бахену, Аустрија. одвија се по плановима Новог светског поретка који је у том циљу обезбедио законску, инфраструктурну и материјалну базу. Стратешки циљеви који се овим подухватом реализују уклопљени су у средишње постулате Новог светског поретка који има амбицију да поништи оне националне државе и народе који су стратешким плановима одређени за демонтажу и нестанак у циљу реализације нове геоплитичке карте света. Демографски инжењеринг је у том процесу веома прецизно усмераван и обезбеђен сетовима закона, медијском и институционалном логистиком као и стварањем, финансирањем и обуком „агената хаоса“.

Демонтажа народа

У циљу успостављања Новог светског поретка, широко се примењују стратегије демонтаже народа и држава које је пре 31. годину описао Јури Безменов, КГБ агент у интервјуу Едварду Грифину, припаднику друштва John Birch. Процес се по Безменову одвија у четири фазе.

1. Прва фаза је деморализација која подразумева промене у националном идентитету, структуралну деконструкцију фундаменталних принципа на којима је народ утемељен, и елиминацију религије.
2. Друга фаза је криза: Производња економске, финансијске и кризе националне безбедности која укључује и слом моралних норми и вредности у датом друштву и држави.
3. Трећа фаза је нормализација: у овој фази се одвија апсорбовање и прихватање губитка слободе. Људи су толико презасићени променама и брзином њиховог наметања да почињу да прихватају промене као „нову нормалност“.
4. Последња, четврта фаза је дестабилизација: У овој фази људи који су помогли оркестрирање промена више нису потребни. Централизоване глобалистичке структуре преузимају директну контролу над земљом.

Ове четири фазе које доводе до демонтаже народа и земаља прецизно се могу пратити у Србији која је увелико закорачила у последњу, четврту фазу у којој глобалистичке структуре све отвореније делују на политичкој сцени.

mapaa

мапа – фото Печат

Геополитика демографског инжењеринга

Демографски инжењеринг без преседана у историји, одвија се у складу са централним геостратешким плановима Новог светског поретка. У контексту велике сеобе народа са Блиског Истока и северне Африке у Србију, неопходно је сагледати стратешке документе и мапе Новог Блиског Истока по којима се овај процес одиграва.

Како је то у својим анализама показао социолог и геополитички аналитичар Махди Дариус Наземораја, ради се о настанку Новог Блиског Истока.

Термин Нови Блиски Исток уведен је у јавни дискурс у Тел Авиву, јуна 2006., када је амерички државни секретар Кондолиза Рајс употребила овај термин како би указала на неповратну стратешку декомпозицију овог дела света. Кондолиза Рајс је на конференцији за штампу, организованој у Тел Авиву у јеку израелских напада на Либан (2006.) истакла да се ради о „порођајним трудовима рађања Новог Блиског Истока“, те да ће САД гурати овај процес напред и да повратка на старо неће бити. Том приликом је државна секретарка САД, показала исто саосећање према патњама једног целог народа, неселективно бомбардованог од стране израелске авијације, колико и њена претходница Мадлен Олбрајт која је у интервју америчкој националној телевизији ЦБС (1996.) изјавила да је пола милиона мртве ирачке деце, вредно постигнутог циља.

Махди Даријус Наземораја

Махди Даријус Наземораја

Махди Дариус Наземораја у анализи објављеној у Глобалним истраживањима под насловом: Plans for Redrawing the Middle East: The Project for a “New Middle East” каже да су израелски напади на Либан 2006.године, – које су у потпуности одобрили Вашингтон и Лондон – додатно потврдили постојање геостратешких циљева Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, и Израела.

Према речима професора Марка Левина „нео-либерални глобализатори и нео-конзервативци, и на крају Бушова администрација, су увели појам креативне деструкције као начин описивања процеса којим теже да остваре ново уређење света“…

Англо-америчка окупација Ирака, посебно ирачког Курдистана, послужила је као припремни основ за балканизацију (поделу) Блиског Истока.
„Прекрајање Блиског Истока од обала Источног Медитерана (Либана и Сирије) до Анатолије (Мала Азија), Арабије, Персијског залива и Иранског платоа, одговара ширим економским, стратешким и војним циљевима који су део дугорочне англо-америчке агенде за овај регион.
Један од централних стратешких докумената по којима се одвија процес дестабилизације и прекомпоновања Блиског Истока је Јинон план из 1982.године.

Сагледано из перспективе савремене ситуације на Блиском Истоку, ратови у Ираку, Либану (2006), Либији (2011), текући рат у Сирији, Јемену као и ситуација у Египту, морају се сагледати у контексту ционистичког Јинон плана за Блиски Исток. Ционистички пројекат подржава покрет јеврејских насеља. „У ширем смислу то укључује политику Палестине без Палестинаца што би довело до припајања Западне обале и Газе израелској држави“. Велики Израел би креирао велики број прокси држава. Укључио би делове Либана, Јордана, Сирије, Синајског полуострва као и делове Ирака и Саудијске Арабије. (Мајкл Чосудовски: „Велики Израел: Ционистички план за Блиски Исток“).

maaaa

Јинон план представља израелски стратешки план који треба да обезбеди израелску регионалну супериорност. План инсистира на реконфигурацији израелског гео-политичког окружења путем балканизације суседних земаља у мање и слабе државе.

Истраживања Махди Дариуса Наземораје показала су да је Јинон план модификована екстензија британских колонијалних идеја и стратегија усвојених од Израела, и да је његов водећи стратешки циљ подела Блиског Истока и Северне Африке. Методологија деловања је стварање конструктивног хаоса и балканизација која се одвија распиривањем непријатељства међу етничким групама које компонују земље Блиског Истока и арапског света са циљем да се на Блиском Истоку и Северној Африци искористе верске и етничке разлике по принципима какви су примењени на бившу Југославију.
У том циљу неопходно је створити непријатељство међу муслиманима које би довело до стварања одвојених сунитских и шиитских држава. Јинон план је предвидео поделу и хришћанских области у Либану, Сирији и Египту. Амбиције стратега Јинон плана су прекрајање мапе Блиског Истока у складу са потребама Израела и реконфигурација држава тако да оне постану етнички и религијски хомогене.
„То значи да државе попут Либана, Сирије и Ирака више не смеју да буду места коегзистенције Асираца, Јермена, Курда, Арапа, и других етничких група или насељена Шиитима, Суни муслиманима, правосланим хришћанима, католицима, друзима, Језидима и Јеврејима. Јинон план је рецепт за „рат свих против свих“ и хаос. Такозвано „Арапско пролеће“ заправо има убедљиву сличност са циљевима Јинон плана“.

Реализација Јинон плана је укомпонована у спољну политику САД

„Рат свих против свих“ садржан је у концепту Пентагоновог „Лука нестабилности“ који се протеже од Балкана, Северне Африке и Украјине до јужне Русије, централне Азије, Блиског Истока и кинеске аутономне регије Ксинјанг Ујгур.
Стратегије балканизације и конструктивног хаоса на Блиском истоку и у Северној Африци, представљају методологију коју су неоконзервативаци одлучили да примене за стварање „Новог Блиског Истока“ са циљем да Сједињене Државе, Британија и Израел прекроје мапу Блиског истока у складу са својим гео-стратешким потребама и циљевима.

Лист америчке војске Armed Forces Journal, 2006., Атлантик (2008.), и Њујорк Тајмс (2013.), објавили су мапе за „Нови Блиски Исток“ засноване на стратешким поделама предвиђеним Јинон планом и нагласиле поделу Ирака и Сирије.“
Поред поделе Ирака, за шта се залаже и Бајденов план, Јинон план се залаже за поделу Либана, Египта и Сирије. Подела Ирана, Турске, Сомалије и Пакистана као и низа земаља Северне Африке (Египат, Судан, Либија и остатак региона) такође улазе у темељне одреднице овог плана.

Јинон план оперише са две есенцијалне премисе. Како би опстао, Израел мора: 1. да постане империјална регионална сила, и 2. мора утицати на поделу читавог региона и распад свих постојећих арапских земаља. Поделе се одвијају по етничким и верским линијама раздвајања у свакој појединачној држави. Идеја је да ће оваква подела (балканизација) водити ове државе на пут њиховог успостављања као сателитских државица које гравитирају око Израела. „Ово није нова идеја – сматра Мишел Чосудовски, главни уредник „Глобалних истраживања“ – и не сусрећемо је први пут у корпусу ционистичког стратешког мишљења у коме подела арапских држава представља лајт мотив. Рат у Сирији и Ираку, еклатантан су пример процеса израелског експанзионизма: „израелски обавештајци раде руку под руку са САД, Турском и НАТО и јасно је да је њихов наводни крсташки поход на ИСИС усмерен на уништење Сирије и Ирака као националних држава“.

Гледано у овом контексту, велика сеоба народа из земаља погођених ратним збивањима и декомпозицији на Блиском Истоку и северној Африци, има за задатак да са једне стране демографски ослаби земље у региону које треба уклопити у супремацију Израела, а са друге потпуно уништи демографску, економску и политичку снагу Србије. Трећи аспект демографског инжењеринга је ширење зоне утицаја и својеврсна награда Саудијској Арабији, Арапским Емиратима за њихову улогу у декомпозицији Блиског Истока и стварању услова за бескрајну „борбу против тероризма“ и „сукоб цивилизација“.

Демографски инжењеринг у Србији

Демонтажа српског народа, континуирано се спроводи након 2006.године.
Законска и инфраструктурна основа за овај подухват успостављена је у „цивилизованој ЕУ“ након 1990, када је Даблинском конвенцијом усвојен невероватан концепт „сигурне треће земље“ – правни модел који је као надлежну за давање азила прогласио земљу преко које су тражиоци азила ушли у јединствени простор ЕУ.

То је разлог због кога сви путеви миграната ка ЕУ (и ауторизација њиховог статуса) воде кроз Србију и њену територију и јасан показатељ да се демографски инжењеринг у Србији плански и систематски спроводи.

Ступањем на снагу Даблинске конвенције, 1997., постављене су основе за пребацивање питања азила и миграција из тзв. „трећег стуба“ (third pillar) правних норми које уређује национално законодавство у „први стуб“ (frst community pillar) који предвиђа уређивање права на нивоу Европске уније, односно централизовану мигрантску политику.
На основу Амстердамског уговора из 1997. којим је Даблинска конвенција ступила на снагу, Европска комисија је 2002. године почела са хармонзацијом и успостављањем јединственог система азила у ЕУ. У том смислу донет је читав низ докумената који се тичу критеријума за одређивање државе надлежне за испитивање захтева за азил. У том смислу од посебне су важности следеће директиве и одлуке: Council Directive 2001/40/EC; Council Directive 2003/110/EC; Council Decision 2004/191/EC; Council Decision 2004/573/EC. Ступањем на снагу Уговора из Амстердама почело је потписивање Споразума о реадмисији који представљају значајан инструмент политике депортовања миграната и тражилаца азила из европских земаља, са земљама Западног Балкана, који су потписале Албанија (2005), Македонија, Црна Гора и Србија (до 2007), а БиХ 2012, иако нису чланице ЕУ.

 

karikatura borkovic

Србија је 2007. донела и Закон о азилу (који је ступио на снагу 1. априла 2008), и потписала значајан број билетералних уговора о реадмисији, којим се обавезала да „на захтев државе чланице ЕУ прихвати сопствене држављане и држављане трећих земаља без посебних формалности, осим оних које предвиђа овај Споразум“. Посебно поглавље Споразума посвећено је транзиту како би се ограничио „транзит држављана трећих земаља или лица без држављанства на случајеве којима се те особе не могу директно вратити у државу која је коначно одредиште“ (чл. 13).

„Заштита података“ такође је део Споразума о реадмисији као и закона о Азилу, као и питања њиховог спровођења и примене путем заједничке комисије. Одредбе Споразума имају примат у односу на све друге билатералне споразуме.

„Заштита података“ – како је то за Печат објаснио Миодраг Новаковић, главни уредник ФБ Репортера – може се односити на било који податак у оквиру реадмисије: може се држати у тајности прави број ре-администрирариних лица (депортованих из ЕУ), информације о њима (чији су били држављани, да ли су учествовали у рату у својим земљама, да ли имају криминални, или терористички досије и слично). „Заштита података“ омогућила је дакле, ЕУ да управљајући Комесаријатом за избеглице и миграције у Србији, под клаузулом тајности испоручи у Србију кога хоће, у ком год броју жели, може да уведе у популацију људе који су опасни по грађане Србије и уставни поредак, терористе и криминалце“.
Тако је законски оквир осмишљен по моделима европске колонијалне праксе, постао правни механизам по коме се одвија велика сеоба народа и демографски инжињеринг без преседана.

фото: ПОЛИТИКА

фото: ПОЛИТИКА

Млади и образовани Срби се плански и систематски стимулишу за одлазак из Србије. Државе „цивилизоване Европе“ стипендирају одлазак а власти у Србији спроводе све мере како би младе Србе стимулисали – да напусте Србију. Истраживања УСАИД-а за 2012. показала су да око 12.000 годишње младих, образованих људи напусти Србију. По одливу мозгова од Србије у целом свету пре три године у лошијој је ситуацији била само Гвинеја Бисао. Сваки десети ученик Математичке гимназије наставља своје школовање у иностранству. Процењује се да је у последњих 25 година Србију напустило око 800.000 образованих грађана а држава је одласком оних најбољих у стручном и образовном смислу изгубила преко 22 милијарде евра.
Сва релевантна истраживања показују да током претходне две деценије највећи проблем одлива мозгова бележи Србија.

У Србији се спроводи процес аналоган оном који је омогућио преотимање Косова и Метохије од стране глобалних планера српске пропасти и нестанка. Мере афирмативне акције – тада су примењиване на албанску популацију. Албанци су слободно досељавани из Албаније од Другог светског рата до данас, лагало се и манипулисало подацима о демографском стању на Косову после Другог светског рата када је забрањен повратак исељеног српског становништва на Косово, отварани су универзитети на албанском језику и усвајале су се мере и закони који су довели до константног исељавања Срба.

Нове власти су 1945. донеле Одлуку о привременој забрани повратка колонистима (Косово и Метохија)

Нове власти су 1945. донеле Одлуку о привременој забрани повратка колонистима (Косово и Метохија)

 

Методологија исељавања Срба из Србије одвија се у складу са техникама развијеним у корпорацији РАНД: Србија се у медијима који делују у Србији представља као земља коју свако ко жели да нешто уради у животу – треба да напусти. Медији су препуни наслова у стилу: „Ви само идите, остало је брига Запада“. У том смислу Влада Србије усвојила је и невероватну, рестриктивну, дестимулишућу и наказну меру забране запошљавања нових радника у јавном сектору која ће важити до краја 2015. године, а након огромног успеха које су млади Србије постигли на свим такмичењима у свету, званичници Србије им упућују јавне поруке да су им врата ЕУ сада широм отворена.

Чињеница да је ЕУ је прогласила Србију сигурном трећом земљом, као и да је став званичника српске владе да је „појава азиланата у Србији „добра ствар“ јер „нам пружа прилику да Евроунији докажемо своју лојалност“, савршено кореспондира са четвртом, завршном фазом демонтаже Србије и српског народа. Тависток институт, ЦИА Ленгли и корпорација RAND су у средиште специјалног рата против опустошене Србије, пласирали причу о инвестицијама које се добијају од ЕУ, без обзира на чињеницу да се српском народу одузимају политичка и економска права у сопственој земљи. У том смислу „министарка Јоксимовић је недавно изјавила да је режим из евро – фондова за исламизацију Србије добио 2,3 милиона евра за 2014.годину“.

srbija kao dzamahirija

Да је у питању веома прецизно планирана операција веома добро показује Миодраг Новаковић у тексту под насловом: „Реадмисија азиланата и инклузија Рома су планиране (насилне) демографске промене у Србији- доказују званични документи“ у коме је изнео истраживање и статистичке податке швајцарске агенције „СДЦ“ која је „у сарадњи са режимски спонзорисаним „центром за заштиту азиланата“ недвосмислено показала да „Брисел „депоновањем“ исламских азиланата из трећих земаља на територији свог „вечитог ЕУ кандидата“- Србије, планира трајне и по србску нацију погубне демографске промене (националне, верске, културолошке идр.). „Швајцарска СДЦ агенција у својој анализи обрађује обе категорије азиланата (1. Тражиоце азила у ЕУ, и 2. Тражиоце азила у Србији. Овде треба нагласити да су скоро сви тражиоци азила у Србији претходно протерани (или им није дозвољен улазак) из ЕУ, као лажни азиланти.
Поред тога што се у овој студији од србске државе захтева („препоручује“) стварање услова за образовање и запошљавање (уз права на социјалну и здравствену заштиту) обе категорије лажних азиланата- алармантно је да се и за другу категорију „тражилаца азила у Србији (дакле странаца) захтева да буду „интегрисани у српско друштво“.
У том контексту извештај швајцарске СДЦ агенције закључује да ће све ово имати „ударац на демографију Србије у блиској будућности“ (an impact on demography of Serbia in near future) и у том смислу препоручује влади Србије „дизајнирање и планирање демографских пројекција Србије“ (designing and planning demographic projections of Serbia). У оквиру овог поглавља СДЦ препоручује Србији да планира и „дугорочно решење за обе категорије азиланата“ (…long term resolution of the problem of these categories of people).
Ове властите налазе и препоруке, швајцарски СДЦ је поткрепио додатном анкетом коју је спровео међу испитаницима из обе категорије- према тој статистици 55% лажних (из ЕУ протераних) азиланата жели „да се (ре)интегрише у србско друштво и надају се да ће у томе успети“ (55% of respondents have a desire to (re)integrate into society of Serbia and hope they will succeed in it).“ (Миодраг Новаковић: „Реадмисија азиланата и инклузија Рома су планиране (насилне) демографске промене у Србији- доказују званични документи“.)

Претварање ЕУ у електронски Гулаг

Оно што се у лоботомичарским медијима (на задатку вођења специјалног психолошког рата против Срба) не спомиње је дугорочан процес у коме ЕУ уводи електронску контролу својих граница у чију „плавокрвну“ зону (ЕУ 8) нико неће моћи да уђе без такозване „плаве визе“ („електронског документа који поред званичних садржи и многе приватне, као и биометријске параметре, отиске прстију, ДНК, електронски чип, и глобални позициони чип- технологију која је у примени под називом “BIODEV II”). Процес контроле граница моделован је по угледу на амерички Homeland Security: затварање граница попут тврђаве.

info_directaES

Како је то у интервјуу за Геополитику рекао Махди Наземораја: „Процес укључује дубоко партнерство са приватним корпорацијама и предвиђа затварање ЕУ од спољашњег света, па чак и спречавање егзодуса људи у ЕУ у временима болести, глади и несреће. По истом принципу ЕУ може да постане нож са две оштрице који ће такође спречити људе да напусте ЕУ.

Европски систем за гранични надзор и контролу (EUROSUR), подешен је да прати све граничне прелазе ЕУ користећи сателите високе резолуције и беспилотне летелице за спречавање уласка и кретања миграната. Фронтекс (Frontex), обавештајна гранична агенција са седиштем у Пољској, створена је од стране ЕУ за све типове надзора. Ова агенција са седиштем у Варшави, оперативна је од 3.октобра 2005. Додатни нагласак је стављен на границе ЕУ са Русијом и јужне границе тврђаве Европе – Сеуту (Ceuta) и Мелилу (Melilla) у Северној Африци, Систем надзора и контроле укључује радарску детекцију, сензорне системе и целу мрежу камера која има задатак да прати покрете миграната ка Европској унији“.

Ради се о моћној инфраструктури електронске контроле кретања људи у Европи и ободним подручјима, при чему је посебна пажња посвећена такозваној Медитеранској Унији, ради спречавања муслиманске популације из Африке и са Блиског Истока да продру у „цивилизовану ЕУ“.

За утеху – Србија им је у потпуности на располагању.

Биљана Ђоровић

Биљана Ђоровић

————-

 

*кратки линк за дељење текста – http://wp.me/p1Fuk8-KeU

24. 08. 2015. ПЕЧАТ, за ФБР аутор и члан редакције Биљана Ђоровић, приредила Биљана Диковић

5 replies »

 1. Већ дуже време сам се био размишљао да ли да напишем једно своје подуже мишљење, зашто као Српски народ пролазимо тешку муку последњих 100 година.

  Кренућу од 1903 године када је био извршен преврат у Србији и уклањање династије Обреновић као владара Србије и долазак Карађорђевића на власт(та породица има албанско порекло и чланови су масонерије били тада, а и данас су), када се завршио Први Светски рат, 1918 године генерал Живојин Мишић је захтевао од Карађорђевића да не прави Краљевину СХС, он наравно није послушао генерала Мишића и пристао је на нову творевину која је отела Српске територије и дала будућој НДХ која се појавила у Другом Светском рату, а наравно српски народ је ћутао,трпео и пролазио тешку муку у то време. Александар Први Карађорђевић је видео да је погрешио што је био ушао у Масонску ложу, био се исповедао код владике Николаја за то, али му је убрзо био спремљен и извршен атентат у Марсеју 1934 године, због његовог изласка из масонства. Убрзо је био Други Светски рат и његовим завршетком су дошли комунисти који су били нанели штете Српскоме народу за 50 година њихове владавине него за сво време што су нам Турци били нанели за њихово владање овим просторима око 500 година. Шта су комунисти били радили напаћеном српском народу је то што и осећамо те последице и данас и не можемо да се опоравимо од тога још увек. Комунисти су били одвојили СПЦ и Литургију од народа, почело се од тога како Бог не постоји, како постоје још увек сарадници са Немцима међу војском Краљевине Југославије и народом, отварање Голог Отока за неистомишљенике комунистичког режима, опраштање свих злочина почињених од усташа који су се били предавали партизанима уз обећање да ће постати добри комунисти,а комунисти су им то чинили и праштали злочине јер су забога постали носиоци петокраке(сатанског пентаграма) на челу и величали масона званог Тито(коме се порекло чак и данас не зна).Али и генерације које су биле уследиле које су рођене 50-тих и 60-тих година, њима је било усађено следеће(ови коју су били рођени крајем 70,80,90-тих година сигурно ће се сетити речи који су нам наше бабе и деде, а и родитељи говорили): „Учи школу, буди добар ђак, заузми неку добру позицију у неку државну институцију/фирму, шта те брига за друге, гледај себе, гази све пред собом, граби све за себе…“ и итд. Шта су нас комунисти научили, прво наше бабе и деде, а затим наше родитеље, а затим родитељи ове данашње генерације, врло просто, научили су већину да буду СЕБИЧНИ и ЕГОИСТИЧНИ, одвојили су љубав, поштење, част, морал, и све што је вредело у овоме Српскоме народу, зато данас пролазимо оволико тешко. Одрекли смо се Бога, Цркве, нашег литургијског и православног хришћанског живота, ЗАТО НЕ МОЖЕМО ДА БУДЕМО КАО НАШИ ПРАДЕДОВИ КОЈИ СУ СЕ БОРИЛИ У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ, јер оно што су они поседовали од врлина, ми смо то продали за једно велико НИШТА. Њима је била породица светиња, а данас нама само разводи, абортуси, разврат, Они су имали праву љубав,част и морал, а ми убиства из љубоморе и мржње, бес, завидност, све најгора учења смо упили као сунђер. Зато нестајемо као нација, јер од 1903 године масони владају Србијом, а ми као нација ћутимо и трпимо свакакве будале на власти. Док не будемо се били вратили Богу, Цркви, православном хришћанском животу, молитви, посту, породици, љубави једне за друге, морал, чашћу и поштењу, вратићемо се на прави пут. Јер државу не чине 100 или 200 људи на државним функцијама, ДРЖАВУ ЧИНИ НАРОД И ГЛАВНИ СТУБ СВАКЕ ДРЖАВЕ, А ТО ЈЕ ПОРОДИЦА.

  Свиђа ми се

 2. Evo sta EU misli o svim vlastima Balkanskih drzava.
  „Vlastodršci balkanskih zemalja rado učestvuju u ovoj lažnoj igri. Svi oni imaju razloga da strahuju od ‘Sanaderovog sindroma’ i toga kako je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader još pre ulaska njegove zemlje u EU završio u zatvoru. To ne mora da znači da su kriminalci, ali njihov način na koji dolaze na vlast i tamo se održavaju, nije kompatibilan sa normama EU“, piše Norbert Mapes-Nidek za list iz Austrije.“
  http://www.dw.com/sr/vučić-smanjiti-pomoć-azilantima-sa-balkana/a-18670978

  Свиђа ми се

 3. Dokle će ovaj narod trpeti političare i tajkune u ovoj zemlji ? Šta još treba de se desi ovom narodu da bi ustao ? Do koje granice poniženja i trpljenja ćemo ići ? Oni će nastaviti da orgijaju nad našom sudbinom,zato što smo im mi dopustili da se tako bahato i bezobzirno ponašaju.

  Свиђа ми се

 4. Уважена Биљана, хвала на овом веома, веома садржајном чланку са обиљем информација о плановима нсп.
  Захваљујући Вама и осталим изворима са других портала много тога је осветљено и из мрака извучено на светло дана, али са различитим намерама са којима се жели постићи одређени циљ. Код неких су намере добре, а код неких се не бих заклела, баш.
  Ви свој посао савршено обављате!
  Оно што јесте веома важно, поред сазнајне компоненте, а по мом скромном мишљењу, то су одговори на питања о оним структурама који се овим пакленим плановима могу реално супротставити или је, пак, читав свет стављен у функцију остварења интереса нсп, како се веома често чини иликако се жарко жели створити такав утисак.
  Ту, наравно, не мислим на поједине независне интелектуалце са све четри стране света.
  А тек не мислим на “ независне“ који су несвесно или свесно у функцији нсп са градацијом; корисни, кориснији и најкориснији идиоти. У ове последње свакако убрајам инсталиране „политичаре“ са пратећим неподношљивим куплерајем, који су већ толико зла нанели грађанима у сопственим државама, истурени и једини јасно видљиви пред очима јавности.
  Као да у томе сви саучествујемо, вољно и невољно, као актери збивања свеједно ког нивоа или као занемели, безгласни посматрачи сопствене пропасти али, за утеху, добро информисани и то пре ишчезнућа и претварања у прах и пепео!
  Свака информација служи некоме и нечему, а моја упитаност иде за следећим:
  шта ћемо ми са свим овим сазнањима, од којих се по некада и на трен човеку заледи и крв у жилама?
  Одговори типа духовно се уздижите, радите на себи, медитирајте, бавите се својим хобијем, јогом, вежбајте, рекреирајте под обавезно, забављајте се, идите и живите на ову и ону страну, на село, пусто острво, под земљу, на другу планету…све је у функцији бацања магле, завођења за Голеш планину, затупљивања и успављивања оног исконског и примарног у човеку: борбе за опстанак и, као виши циљ, борбе за слављење радости живота датог од Вишњега!
  Није ли човек након много мука због тога и формирао државу, која му је зацаривањем „џаволчића“ лукаво преотета и, од заштитнице поверених јој наших заједничких интереса, постала неки бахати, потпуно безосећајни, корумпирани капо – садиста у концлогору, у коме држи насиљем у покорности сопствене грађане за само још један дан свог ужасног, штеточинског живота?
  Циљ је јасан-доведени у то стање људи ће лако помислити да им таква држава, логично, и не треба -зацарење хаоса.
  Дигресија
  Намеће ми се у овом трену мисао да ли је могуће да творац и остали аутори нељудског нсп и сами не живе у својеврсном концлогору, као једином њима познатом облику живота, као заробљене птичице у, додуше, златном кавезу, неслободни – од себе самих, заробљени сопственим чином, када су забравили, залупивши у бесу, та чаробна врата ка слободи и другим људима? Гарантујем да о њима нико никада није нешто лепше написао и, ништа поетскије, зар не? А не заслужују, уопште! Ма какви!
  Где је решење?
  Диктатура?!
  Мало морген!
  Отворити златни кавез и ослободити птичице? Лечити их, ако одбију да полете ван?
  Отети државу од отимача и, вратити је достојним људима?
  Да ли су онда сва средства дозвољена против оних који средства никада нису ни бирали, па то не чине ни данас, затирањем целих цивилизација, народа, њиховог историјског и културног наслеђа, све до уништења човека у човеку? Која? Њихова? Наша посебна?
  И на крају и, да ме извину сви посустали, баш ме, српски бре, више брига за њихове умоболне планове уништења и разарања свега чега су се дотакли, код чињенице да ја имам свој план стварања, грађења и ширења на све четри стране света самообновљиве животне радости!

  Свиђа ми се

 5. Сјајна анализа. Браво Биљана, као и увек.
  П.С.
  Да ли је Србија будућа азилантска држава, коју заговара амер. милијардер?
  „боље је бити богат и крив, него сиромашан и невин“, Србијом владају психопати, ….
  Интервју са Проф. Др. Милом Алечковић.

  Потапање Србије. Милан Видојевић.
  Дубаји шаље новац „азилантима“ преко Вестерн Јуниона.

  Свиђа ми се