АКТУЕЛНО

Добросав Добрић: Вучићева изјава о преговорима – глупост и будалаштина


25. август 2015. КМ Новине

Вест да је делегација државе Србије постигла „споразум“ о додељивању позивног броја за део своје територије под НАТО окупацијом, а у корист шиптарских сепаратиста, изазвала је озлојеђеност али не и изненађење.

Добросав Добрић, потпредседник Скупштине КиМ / Фото: КМ Новине

Добросав Добрић, потпредседник Скупштине КиМ / Фото: КМ Новине

Потпредседник Скупштине Косова и Метохије, Добросав Добрић, за КМ Новине каже да за већину Срба то није никакво изненађење.

– За Србе на Косову и Метохији то није неочекивано. Барем за ону велику већину Срба који су схватили суштину Бриселског споразума потписаног 2013. године, тако да садашњи споразуми само дефинишу појединости. Тиме се формира оквир тог издајничког споразума и граде се контуре те „независне државе Косово“ – наводи он.

Александар Вучић је овај споразум „објаснио“ као договор Владе са одређеним „географским подручјем“. Добрић на такву изјаву не гледа ни мало благонаклоно.

– Оно што чујемо од Премијера Србије да је постигнут споразум са некаквим географским подручјем је крајња будалаштина и крајње понижавајућа изјава која вређа интелигенцију не само Срба на Косову и Метохији него и у остатку Србије као и у свим другим српским земљама. Не могу се споразуми правити са географским подручјем, због тога је то обична лаж и будалаштина која само говори о њему и Влади чији је он премијер а надам се да ће тој Влади ускоро доћи крај – сигуран је Добрић.

Скупштина Косова и Метохије основана је јула 2013. године као правна брана разбијању српске државности на простору Косова и Метохије а чине је легално изабрани одборници на раније одржаним изборима за локалну власт које је расписала Република Србија. Незаконитим поступцима тадашњи председник Скупштине, Небојша Стефановић, дозволио је да се распусте легалне структуре власти на КиМ чије место је попуњено „одборницима“ произашлим са спискова силом наметнутих и лажираних шиптарских избора које су Срби на северу КиМ бојкотовали.

Власт из Београда никада није признала ову Скупштину иако је она једина основана и функционише по Уставу Републике Србије али (власт из Београда) преговара и признаје сепаратистичке структуре које отворено раде на отимању дела територије државе Србије и то најкрвавијим начином. Скупштина КиМ је такође јако иритирала и изазвала велики отпор код западних Влада које су схватиле њен значај и правне могућности.

Све правне адуте Србима са КиМ из руку је избила Влада Србије немилосрдно остварујући захтеве САД и ЕУ искључиво противне државним интересима Србије чију власт представља група људи која чини издају незапамћену не само у српској већ и у светској историји.


Извор: КМ Новине   

2 replies »

 1. Хранили сте пса који вас је ујео ! Црна Гора гласала за пријем Косова у УНЕСКО! Па и даље школујте гује у недрима Тачијеве и даље им уступајте радна места своје деце . Е , моји Срби наиви . Ми њих хлебом , они наш каменом . Продали су нас Црногорци Западу за по луле дувана , а своје су образе одавно продали .

  Peticija za ukidanje povlastica crnogorskim studentima
  http://www.peticije24.com/peticija_za_ukidanje_povlastica_crnogorskim_studentima

  Свиђа ми се

 2. O „Atinskom proljecu“ – Varufakisovo obracanje francuskom narodu na jednom skupu:
  o tome kako se putem izbora ne moze nista promijeniti, o tome kako Evropa prakticno putem svojevrsnog drzavnog prevrata upravlja svakom drzavom, o toksicnim mjerama koje se namecu putem ucjene, o tome kako treba raditi na tome da se u Evropi nadje zajednicki jezik i izgradi sradanja, o tome kako Evropa pojedine zemlje tjera na Sizifov posao, o tome kako Grcka nije cilj sama po sebi, vec da je na redu „veca riba“ tj. Francuska, o tome kako su nastojanja Grcke vlade zavrsila ultimatumom od strane Eurogrupe (da se ili prihvate sledeci programi stednje ili ce Grckoj biti zatvorene banke) i ponizavanjem grcke vlade i naroda, o tome kako Eurogrupa ustvari nije bila zainteresovana za reforme u Grckoj vec za to da Grckoj zatvore banke i da Grcka vlada pristane na sve ukljucujuci i ogroman dodatni zajam koji Grcka vlada nije ni trazila, o tome kako ustvari nikad nisu ni razmatrali predloge grcke vlade.
  Pitanje – zasto su predlozili smrtonosne mjere Grckoj a ne mjere koje bi je izlijecile? Varufakis daje odgovor – nema ekonomskog odgovora, odgovro lezi u domenu realne politike moci. Evropska Trojka je bila uplasena da predlog Grcke vlade, koji bi bio uspjesan u sprovodjenju, moze pokazati ostalim narodima u Evropi put, put koji bi doveo u pitanje njihovo vladanje nad ostalim narodima Evrope (putem poreskih opterecenja sopstvenih gradjana, zarad dodjeljivanja gusecih dodatnih kredita Grckoj i ostalim drzavama, zarad koristi bankama i oligarsima u cijem su one posjedu).
  Znaci, cilj Trojke nije vracanje para koje se pozajmljuju, cilj je da se putem mehanizma kredita narodi i njihove vlade drze zarobljenima (i u onim drzavama koje pozajmljuju i u onim kojima se pozajmljuje), plus da sve too bude napravljeno tako da ispadne da je dobrovoljno. Ukratko, zele da ponize svaku vladu koja se usudi da dovede u pitanje logiku njihove ekonomske nelogicnosti.
  Na bazi ovoga, i dodatnih objasnjenja, Varufakis dalje izlaze predloge o rekonstrukciji EU, u smislu njenme demokratizacije, jer kako se poziva na stare, dobro poznate rijeci, on kaze „bauk kruzi Evropom, bauk demokratiije“. Vise o ovome moze se naci ovdje:

  https://varoufakis.files.wordpress.com/2015/08/frangy-2-23-aug-2015.pdf

  Свиђа ми се