АКТУЕЛНО

После ескалације мигрантске кризе (која нам тек следи) ЕУ ће бити мртва


Мигрантска криза убија ЕУ

Фонд Стратешке Културе
25.8.2015.

На страницама Фонда стратешке културе је континуално писано о мигрантској кризи претходних годину и по дана. Различити аутори су представљали своја виђења шта се све може десити и како ће се то одразити на Балкан, ЕУ, међународну безбедност…

Видљиво је било, после дестабилизације Блиског истока, наглог успеха ИСИЛ-а и почетка мигрантске кризе шта нам следи.

Међутим, данас сазнајемо да о томе нису размишљали они који су требали.invazija

Да ли је могуће да су аналитичари Фонда стратешке културе озбиљније третирали мигрантску кризу, него службе ЕУ? Данас сазнајемо да земље ЕУ, а међу последњима је Хрватска, једноставно немају никакав план прихватања миграната. Ни дан данас. Не постоји написана стратегија, разрађени подзаконски акти, спремне службе…

Мађарска је, очигледно на брзину, одреаговала и почела са прављењем зида, али је и то привремено решење. Ако је и привремено.

О проблему који тресе Европу, у ЕУ ће се расправљати тек за два месеца. Немачки експерти процењују да ће до тада у овој земљи већ бити близу 800.000 несрећника који у Европу беже од ратова у својим земљама. Током августа се број оних који прелазе грчко-македонску и македонско-српску границу повећао на 7.000.

Ако се настави тим темпом, то је око 200.000 месечно. Само из правца Балкана. Још две руте, једна преко Италије и друга преко Француске воде ка Европи. А ЕУ је без одговора!

Она ЕУ, за коју су у источној Европи, грађани посткомунистичких земаља мислили да је свемоћна. Да је решење за све наше проблеме. Да ће нам донети благостање. Нажалост, претерано су поверовали пропаганди. После ескалације мигрантске кризе, која нам тек следи, ЕУ ће бити мртва.

Последњи ексер у ковчег овог пројекта ће закуцати  мигранти.

Неке чланице ЕУ ће све то преживети лакше, а неке теже, али ЕУ више неће бити.

1 reply »

  1. EU bi i bez emigrantske krize uskoro bila mrtva, a emigranti ce joj zadati taj poslednji udarac posle koga je vise jednostavno nece biti. Amerika je na tom projektu radila vise decenija a sad je to u zavrsnoj fazi. Evropska unija neka ipak bude srecna ako joj Amerika na to ne doda jos i nekog od svojih „MISLOSRDNIH ANDJELA“ kakvog je poslala nama 1999 god.

    Свиђа ми се