АКТУЕЛНО

САД: Антисрпска политика довела џихадисте у Европу


laži samante pauer

Независна телевизијска мрежа Д Блејз оптужила је америчке мејнстрим медије да су антисрпским извештавањем из ратова деведесетих довели исламски екстремизам у Европу.

Петоминутна репортажа ”Саманта Пауер: моћне лажи” посебно оптужује Пауерову, амбасадорку САД при УН која је током деведесетих била ратни извештач из бивше Југославије, да је ”њено крајње пристрасно и једнострано извештавање омогућило муслиманским терористима да убијају хришћане у бившој Југославији, много пре него што је Исламска држава почела свој поход на Блиском истоку”.

Поводом 20. годишњице ”Масакра у Сребреници”, репортажа нарочиту пажњу посвећује српским жртвама Сребренице и наводи како су џихадисти ишли од села до села и одсецали главе, разапињали на крст и на друге начине масакрирали православне Србе. Пауерова је ”заташкала вику хришћана који су били систематски истребљивани и показала прстом на другу страну.”

Исте аргументе сам истим поводом изнео у чланку ”Расизам за српске жртве Сребренице”. Један од коментара је био ”добро је да новине смеју то да објаве”. Заиста је велика вест да је оснивач Д Блејза Глен Бек отворио ову тему на свом информативном програму, веома утицајном у САД.

sad

Д Блејз је медиј на којем се може чути глас конзервативне Америке, која је често пријатељски расположена према Србима, за разлику од либерала који су били предводници антисрбизма у политици и медијима. Нарочито је НАТО бомбардовање било операција међународних либерала, од којих су многи у младости били левичарски екстремисти.

Клинтонова антисрпска политика на Балкану је пример либералске брљотине у спољној политици, порука је ове репортаже. То је и наговештај да је могућа другачија спољна политика САД према Србији.

——

http://wp.me/p1Fuk8-Kjx

27. 08. 2015. andrej.fajgelj.com, за ФБР приредила Биљана Диковић

 

 

3 replies »

  1. Истину треба писати и са њом упознати што већи број људи, не само у Србији него у целом свету, ако је то могуће у овом времену где су скоро сва сретства информисања под управом власти. Али овде има ствари које не треба да чинимо, да кукамо и жалимо се и мислимо да смо ето открили неправду, и да ћемо тиме нешто изменити и побољшати. Нема сумње да треба без попуштања да се боримо за спас нашег народа и државе која га штити али ако не разумемо стварност у којој живимо у томе нећемо успети. Тачно је да су Амриканци довели муџахадине у Босну да православним Србима секу главе. Али, то није испало случајно, они су то хтели и то радили свесно, не само Србима, они хоће муџахадине по целој Европи. Они су то почели са Србима зато што је то било најзгодније међутим, они хоће да створе хаос у целој Европи јер то им треба. Ове избеглице, азиланти, су најновији пример тога. Они хоће да Европу разоре као највећег такмаца и да од ње направе ратно поприште између Америке и Русије. Да европљани страдају и гину у том рату. Звучи као паклени план а то и јесте. Једини спас Србима и осталима је да буду свесни ове стварности и да се према њој као таквој односе.

    Свиђа ми се