АКТУЕЛНО

УПОЗОРАВАМО ДА СУ ФОТОГРАФИЈЕ УЗНЕМИРУЈУЋЕГ САДРЖАЈА! СЛИКА КОЈА ЈЕ ПОТРЕСЛА СВЕТ: Дечак се утопио на путу у слободу (видео)


фото: Танјуг АП

фото: Танјуг АП

Слике дечака који се утопио покушавајући да се домогне слободе потресле су светску јавност, а како преносе медији, реч је о малом Ајлану (3) који је страдао заједно са братом Галипом (5) и својом мајком надомак Грчке

Дечаци, пореклом Курди, утопили су се на отвореном мору између Турске и Грчке, покушавајући да стигну на грчко острво Кос. Грчке власти истичу да су дечаци били у групи која је бежала од ужаса и бруталности Исламске државе.

Медији преносе и да је брод кренуо из Бодрума пут грчког острва током ноћи између уторка и среде, да би се након мање од сат времена преврнуо.

фото: Танјуг АП

фото: Танјуг АП

Од 17 путника, колико их је било на једном пловилу, њих 13 се утопило, а међу њима и двојица малишана, који нису имали појасеве за спасавање. Будући да нису знали да пливају, ниси имали никакве санше са преживе. У бродолому је страдала и њихова мајка. Преживео је само отац Абдулах.

Осим њих двојице, страдала су још двојица браће Заинб Ахмет-Хади (11) и Хајдер (9), док су њихове сестра и мајка преживеле.

Брод на коме су страдала деца није био једини који је те вечери кренуо према Грчкој, већ их је било чак 12 са око 170 путника, а свако је за превоз платио око 2.000 евра, испричали су неки од преживелих.

Међутим, ниједан од њих није стигао до одредишта, а полиција је успела да спасе неколицину људи које је уочила да плутају по површини.

Према процени УНХЦР-а, овог лета у покушају да преко Средоземног мора стигну до Европе погинуло је 2.500 људи. Овај пут, како оцењују светски медији, слика дечака остаће урезана на савести Европе која није могла да га спасе, неспособна да се избори са избегличком кризом.

ФБР КОМЕНТАР: ОВО ЈЕ НА ДУШУ АМЕРИКАНЦИМА И ЊИХОВИМ САВЕЗНИЦИМА КОЈИ СУ УВОДИЛИ „ДЕМОКРАТИЈУ“ У СИРИЈУ!!!

 

***

Ердоган: Европа направила гробље избеглица на Медитерану

АНКАРА – Турски председник Реџеп Тајип Ердоган оптужио је данас европске земље да су Средоземно море претвориле у „гробље избеглица“, реагујући на фотографију малог сиријског избеглице пронађеног удављеног на турској обали.“Европске земље су претвориле Средоземно море у гробље избеглица и све оне сносе одговорност за сваког преминулог мигранта“, рекао је Ердоган.

„Пронађено је тело трогодишњег детета на нашој плажи. Зар не би требало да цело човечанство сноси одговорност?“, рекао је турски председник уочи почетка састанка министара финансија и гувернера централних банака земаља групе Г20.

Илустрација: You Tube screenshot (Last Minute News)

Ердоган је оценио да се у Средоземном мору „не даве само избеглице већ човечанство“ осуђујући одбијање европских земаља да приме сиријске избеглице.

Турски председник је подсетио да је његова земља примила око два милиона сиријских избеглица од почетка грађанског рата у Сирији 2011. године.

———-

http://wp.me/p1Fuk8-Kuo

3. 09. 2015. НОВОСТИ, РТВ, за ФБР приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. evropa i amerika mu razaraju zemlju jer neće tako mali da sruši Asada! Bombarduju mu kuću, uništavaju bolnice, školu, puteve, naftu, luke, polja, sve, i onda liju suze zbog toga što je mučenik mali pobegao i udavio se! Laka njemu zemljica, a skotovima koji su to uradili neka se vrati sve na još goori način!!!! Zaslužili su..

    Свиђа ми се