АКТУЕЛНО

АКЦИЈА: Милион разгледница за Дорина!!!


 

Шаљите разгледнице за Дорина

Шаљите разгледнице за Дорина

Издавачка кућа „Ахриман ферлаг“ из Фрајбурга, која је објавила књигу „Сребреница – како се заиста збило“ аутора Александра Дорина и помно се ангажује на ослобађању српског писца који се од 17. јуна под мистериозним околностима налази у истражном затвору у Базелу, не посустаје у идејама како да скрене пажњу јавности на политичку позадину овог случаја.

На порталу „Парсе и парсе“ ова кућа је известила да „још нема позитивних новина што се тиче затворских услова у којима се Дорин налази“.

– Њега држе у стриктној изолацији и нема контакт са другим затвореницима. Затвореник треба очито да омекша, како би се одговарајућим признањима прикрила позадина хајке на њега. Након тога је, нема сумње, предвиђена и прес-кампања против већ окаљане жртве. Једино пажња јавности може да спречи ову срамотну рачуницу!

Тако долазимо до суштине ствари, објашњава се даље: оно што је у овом тренутку неопходно јесте подршка Александру Дорину по узору на акцију за Анђелу Дејвис (америчког борца за људска права и хуманисткињу, која је 80-их година постала симбол за права политичких затвореника).

– Неки од вас се сећају да је Дејвисова после лажних оптужби од стране америчких власти успела да се спасе електричне столице само тако што је из целог света, а нарочито земаља источног блока, стигло милион разгледница у затвор у којем је лежала. Америчко судство је морало да запосли додатно још шест службеника како би савладали ту поплаву солидарности.

Ако овога пута и не буде толико поштанских карата и бирократија покуша да их спречи, желимо управо то да предложимо. Пишите, дакле, разгледнице пријатељу истине Александру Дорину, који се у затвору налази због наводне трговине канабисом. Охрабрите га да истраје и да не поклекне због прљавих и измишљених оптужби!

Њихов циљ је да Дорина сатерају у криминални ћошак како би дезавуисали његов истраживачки рад и учинили га безопасним. Због тога пишите разгледнице солидарности Александру Дорину! – саопштили су иницијатори акције.

– Замолите Ваше пријатеље и познанике, нарочито у иностранству, да такође напишу разгледницу, јер „они који вршљају у мраку, страхују од јавности као анаеробни организми од кисеоника“ – поручује „Ахриман ферлаг“ у свом апелу.
Разгледнице шаљите на адресу:

Untersuchungsgefangnis Basel-Stadt

Binningerstrasse 21

CH-4051 Basel

Schweiz

Похвала за „Вести“

Др Петер Прискил, издавач књиге о Сребреници Александра Дорина, дао је интервју српској новини „Вести“, који је објављен у два дела, преноси портал „Парсе и парсе“.

„Ахриман ферлаг“ наводи да су „Вести“ једине српске новине интернационалних размера које нису пристале на капитулацијски курс према НАТО агресорима. „Резонанца је била охрабрујућа: већ у првих неколико дана је стигло више од 70 писама подршке, прилив донација је значајно порастао (тако да сада имамо и нешто више од потребне суме), а изгледа да су и бројна протестна писма из целог света стигла у швајцарско Одељење правде у Берну.“

11947538_10203404791679645_1956432882108394655_n

——

ПОВЕЗАНО:

adresa za postcard Alexander Dorin fbreporter
* СЛОБОДА ЗА ДОРИНА: Напишите писмо подршке Александру Дорину да смо уз њега, у истини до коначног ослобођења!

*ОТВОРЕНО ПИСМО Пријатељима Историјског пројекта Сребреница: Стефан Каргановић – НАПИШИТЕ ПИСМО ЗА АЛЕКСАНДРА ДОРИНА!

*НЕЋЕМО ОДУСТАТИ: Зачарани круг у случају Дорин

*ВЕСТИ: Сакупљен новац за прву фазу одбране Дорина – хвала на помоћи!

—–

http://wp.me/p1Fuk8-KwH

4. 09. 2015. ВЕСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

2 replies »

 1. Цијели запад су углађени криминалци са краватама. Пролазе добро у свијету због наивног човјечанства који вјерују њиховим политичким позама и геноцидним манекенима.
  Ко их не зна скупо би их платио (народна).
  Тако то раде ови злочиначки камелеони од Ватикана до Вашингтона.

  Свиђа ми се

 2. швајцарска је све само не неутрална земља,одувек папска гарда у ватикану је била из швајцарске,током рата на космету на све начине су помагали шиптарима
  уосталом довољно је видети а тим фудбалске швајцарске репрезентације чак 5 шиптара игра у њој

  Свиђа ми се