ДРУШТВО

ОТВОРИЛА ОЧИ СРБИЈИ: Девојка из Сирије објаснила да избеглице које долазе у Србију нису прави Сиријци! (Видео)


sirijka-650x366

Србин инфо, 7.9.2015.

На протесту који су у недељу у Београду организовали Српски народни покрет „Наши“ и „Србски Образ“ говорила је и држављанка Сирије Рима Дариоус. Она је пред окупљенима грађанима отворено говорила о ситуацији у Сирији, таласу миграната и односу Запада према том проблему. 

***

Говор Риме Дариоус преносимо у целости:

Драги пријатељи, овде сам данас испред вас као поносни држављанин Сирије, да бих вам презентовала ситуацију у мојој земљи, која се тиче и Србије. Некада смо били народ који се међусобно волео и поштовао. Пре овог рата наш највећи проблем била је Палестина. Желели смо да решимо проблеме који субили мали у односу на оно што данас имамо, проблеме са бирократијом, корупцијом у неким државним секторима. Нисмо познавали неправду, тероризам нити криминал. Напорно смо радили у протеклих 10 година пре овог рата и направили велике кораке. Најважније од свега је да пре овог рата нисмо имали Сиријске избеглице.

Имали смо јак национални идентитет. Оно што треба да знате је да особе које можете видети данас на улицама Београда, на путевима за Немачку или Холандију, нису прави Сиријци. Немојте погрешно да ме разумете, ја волим свој народ, али моји људи су они Сиријци који се боре за нашу домовину.

Тачно је су те избеглице патиле, али ко није пропатио током овог рата? Због чега остатак Сирије остаје у земљи и наставља да се бори? Ако су они заиста избеглице, онда би изабрали да оду у најближе сигурно место, а не би се тукли са мађарском полицијом зато што желе да стигну у Немачку.

Дозволите ми да поставим питање: да ли то Запад не жели избеглице или не жели да се оне даве на мору? Зашто онда запад не заустави санкције против сиријског народа? Њихове санкције коштале су Сирију 143 милијарде долара!

Због чега Запад не помогне Сиријцима да остану? Зашто не дају подршку сиријској војсци у борби против терориста и да Сирија поново буде сигурно место? Зашто не помогну да се обнове уништене куће, новцем који троше на избеглице?

Они одводе људе који могу да обнове Сирију. Они желе да сломе Сирију и сиријски народ. Они отимају сиријске докторе и најбоље студенте што ће изазвати одлив мозгова са једне стране, а са друге стране мултинационалне компаније ће оборити цену плата људима у земљама у које избеглице долазе.

Наш народ је изгубио преко 100 000 војника у борби против екстремизма. До сада нисмо чули да запад плаче за њима, онима који су положили своје душе у одбрани нације остављајући иза себе поносне породице. Они заслужују помоћ. Док се са друге стране западни медији сажаљевају особе које су побегле покушавајући да напусте своју земљу, међу њима су и бројни џихадисти. Чак неки од њих и добијају новац од више хиљада евра за овај пут.

Дозволите да вам кажем да је новац који ће просечна сиријска породица од 5 чланова платити да дође у Европу довољан да се у Сирији купи кућа у заштићеној зони где нема рата, да се започне нови посао и са живи са добрим животним стандардом. Они нису избеглице већ су имигранти мотивисани економским мотивима. Након 5 година рата наша морнарице и даље испуњава своје међународне обавезе. Наша обала је безбеднана, и ниједан брод са имигрантима не напушта Сирију преко нашег мора.

Још један тренд ових дана је да Сирија празни од Хришћана. Једна од првих хришћанских земања се празни од хришћанске популације. Оно што данас имамо у Сирији слично је ономе што сте имали у Србији. Запад напада наше јединство и наш суверенитет.

Желим да истакнем да су сиријски и српски народ увек били пријатељи. Сирија има велику и поштовану православну заједницу. Сирија није признала независност Косова и ми имамо заједничке непријатеље – оне који промовишу интересе новог светског поретка, Сједињених Америчких Дражава, њихових савезника у Европској Унији и корумпираних политичара у Србији.

Исти терористи који су убијали на Косову, данас убијају цивиле у Сирији. Будите свесни се талас имиграције иде из Европе и враћа се назад у Србију.

Драги пријатељи, све што тражимо од вас је да стојите уз нас док се бранимо од новог светског поретка. Подржите нашу војску у нашој праведној борби, јер уколико изгубимо овај рат џихадисти неће стати у Сирији. Заједно ћемо се брити до победе.

_________

СНП НАШИ и СРБСКИ ОБРАЗ: ПРОТЕСТ „НЕ ДИКТАТУРИ“ – Циљ Вучићевог састанка са Меркеловом је договор за насељавање миграната у Србију (видео, фото)

2 replies »

  1. .
    „…ми имамо заједничке непријатеље – оне који промовишу интересе новог светског поретка, Сједињених Америчких Дражава, њихових савезника у Европској Унији и корумпираних политичара у Србији.“

    apsolutna ISTINA

    Свиђа ми се