АКТУЕЛНО

Верни народ чека уплашене свештенике! Потребна помоћ Грачаничким стражарима: Од сутра спавају под ведрим небом!


Народна молитва на треће заредом црвено слово без одбеглих свештеника у страдалној чудотворној Грачаници:

Народ и даље недељом молитвено чека одбегле свештенике да Богослуже у страдалној немањићкој Грачаници

Вести са Грачаничке страже
Истинољубље, Недеља, 13.9.2015.г.

И јутрос се верни народ Епархије ваљевске и шире прво окупљао на нашој прилазној Грачаничкој стражарској осматрачници… а потом смо заједно кренули низбрдо ка Светом манастиру у непрестаној нади да ће се уплашени свештеници ипак појавити да Богослуже у овој од безбожне државе разараној народној Светињи…

У Светињи коју су државни безбожници из бране Ровни и фирме Инграп-омни похарали спремајући је за завршно затрпавање шодером и блатом споља и изнутра због сатанистичког „подводног конзервирања“ Цркве… Народ верни се помолио Богу, искајући  првенствено посредништво Светог Великог Архангела Михаила и свих Небесних сила које су вековима чудотвориле у овој Великој Грачаници, чудотвориле док су имале коме – верним покајним Православцима Христовим…

dsc01782

И сликасмо се – не ради успомена, већ да би све вас позвали да нам се придружите сваке недеље и празника у овим судбоносним данима Немањићке Светиње ове, како би охрабрили свештенике владике Милутина да поново дођу у Њу и Богослуже, Богослуже тамо где им је Бог пре много векова одредио и где их сви Свети Анђели са верним народом истрајно ишчекују…

Током целог дана верни народ је спорадично долазио  да се поклони Светињи, тако да су нас предвече посебно обрадовале честите монахиње и један свештеник који су дошли да се помоле у овој велико-страдалној србској Светињи…

Народ је после поклоњења Светињи долазио на послужење у нашу заједничку осматрачницу где су духовне и родољубиве србске песме хорски појали све до касних поподневних часова… Надамо се да после ових васкршњих вести, опет наредних дана нећемо доживљавати искушења од богоборних власти које данас дижу руке на све оно што је Србину било најсветије од памтивека…

ИстиноЉубље свима Вама!

***

 

Потребна помоћ Грачаничким стражарима: Од сутра спавају под ведрим небом!

На жалост због притисака полиције и претњи Ковачевићу, од сутра то више није могуће и овим поводом у име грачаничких стражара пред народом је једна молба:

Како би и даље могли да наставе своја послања стражара Грачаничких, верном народу потребан је кров над главом. Тако да, ако је неко у могућности да уступи на коришћење камп – кућицу, монтажну кућицу, контејнер или неки други објекат у ком се може ноћити на овим хладним данима, пуно би значило.

Саопштење Истинољубља поводом вечерашњих догађаја преносимо у целости:

Полиција и локални жбирови приморали власника наше „Грачаничке осматрачнице“ да нас избаци напоље

Слуге ђавоље у СУП Ваљево су вечерас истраумирале Василија Ковачевића, честитог човека који нам је уступио на коришћење своју кућицу- осматрачницу где смо се били скућили на Грачаничким стражама, који је сав усплахирен и покуњен дошао вечерас и саопштио нам да услед претњи полиције са наредбом да нам моментално „откаже гостопримство“ (тј. да нас избаци напоље), те страху да му породица не изгуби стално запослење (што су му индиректно споменули)- Василије нам је вечерас саопштио да се морамо моментално иселити из његове кућице. Шта ћемо сад – само Бог зна, али једно је јасно – с Божијом помоћју, под притиском богобораца- од Грачанице одступити нећемо!

***

Сви који желе да помогну могу то учинити позивајући монаха Антонија на број: 064-535-222-0 ради детаљнијих информација

Истинољубље

 

1 reply »

 1. ИЗА РУШЕЊА ПРАВОСЛАВНИХ СВЕТИЊА СТОЈЕ ВАТИКАНСКЕ ВЛАДИКЕ И “ МИЛОГОРЦИ“ ПОТОМЦИ ПОПА ВЛАДЕ ЗЕЧЕВИЋА ЦРНОГОРЦА КОЈИ ЈЕ СРБИМА 1945. ТРАЈНО ЗАБРАНИО ПОВРАТАК НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ И ТО ЗА 250 000 СРБА !

  Иза рушења Ваљевске Грачанице стоје ватиканске владике и потомци попа Владе Зечевића Црногорца који је продао веру за вечеру и црногорска полиција !
  Иза свега стоје ватиканске владике и црногорска полиција јер ми Срба у српској полицији немамо. Они руше Православне манастире!

  Сагласност да се руши манастир Ваљевска Грачаница дао је још пре две деценије владика шабачки Лаврентије Трифуновић екумениста у име СПЦ , међутим како се монах Антоније Давидовић противио екуменистима , њега је владика Лаврентије – рашчинио! Кривце и одговорне треба тразити међу екуменистима и свештенством СПЦ попут владике шабачког Лаврентија , који сем што католичи Србе , лично је подржао уклањање Грачанице и одобрио . А кад одобре владике, политичари се ту више ништа не питају. А полиција само извршава наређења.Занимљив је детаљ и да се у владичанском двору у Шапцу у Карађорђевој улици у Шапцу налази представништво странке СПО! И ето одговора , с које стране дува. Код владике шабачког Лаврентија Живка Трифуновића живи и Немица Сибила фон Лер унука генерала фон Лера који је бомбардовао Србију! Већина свештеника шабачке епархије су чланови Српског Покрета Обновеод самог оснивања и многи од њих имају везе и са нарко – дилерима . Недавно познат и случај убиства наркомана у манастиру – лопатом! Против немачког шпијуна владике Лаврентија Трифуновића мохах Антоније Давидовић из Ваљевске Грачанице , због његовог екуменизма и наклоњености Ватикану , писао је још пре 20 година и више прогласе и текстове за оне мање упућене! Јер владика шабачки Лаврентије своје свештенство на поклоњење и рукољуб Папи у Ватикан , а иначе су сви чланови Српског Покрета Обнове! Иначе, Лаврентијев најближи род је и поп Влада Зечевић Црногорац који је 1945 године , као министар полиције тадашњи забранио за за 250 000 Срба трајни повратак на Косово и Метохију . Лаврентије следи свог ујака у стопу . Лично сам читала прогласе монаха Антонија Давидовића против екуменисте Лаврентија Трифуновића још пре две деценије .

  Још тада Лаврентије је одобрио рушење Ваљевске Грачанице а градњу манастира Брезовице итд . Дакле , кривца треба тражити у СПЦ и у тој ватиканској струји коју предводи Лаврентије уз подршку Српског Покрета Обнове и Данинин Црногораца !
  А што се тиче полиције, србијанском полицијом руководе црногорски кадрови који раде по директови Запада, униш тавајући Православље . Типични безбожници и Милогорци .

  Чујем да се покреће акција за рушење споменика попу Влади Зечевићу Црногорцу и Титовом оданом следбенику у Лозници . Да ће Бог да је то истина! Споменике треба подићи жртвама немачког геноцида над Србима у Драгинцу , жртвама НАТО бомбардовања, жртвама Католика по целом свету, оних којима је припадао и Тито , кога је слепо слушао поп Влада Зечевић – Црногорац!

  http://srpskaistorija.com/2015/09/03/%d0%bf%d0%be%d0%bf-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%b7%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%9b-%d0%ba%d0%be%d1%98%d0%b8-%d1%98%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b0%d0%be-%d0%b2%d0%b5%d1%80%d1%83-%d0%b7/

  Свиђа ми се