Љиљана Јовановић

Подржимо СВИ међународни онлајн пројекат – ИЗАЗИВАЧЕ ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ РАТА ПОСЛАТИ НА СУД!


Генералној скупштини УН: Позив на оснивање међународног суда за истраживање америчких војних злочина

12006117_825355037582716_935879851637289794_n

Сергеј Чапљигин:

Подржите НОВИ међународни онлајн – пројекат! Својим гласањем и ширењем информације, подржите формирање Међународног суда Уједињених нација, на којем би се судило америчким (САД) званичницима одговорним за злочине на територијама независних земаља од 1945. до 2015. године.

_______

Извор: Авааз.орг, љубазношћу г. Сергеја Чапљигина
За СРБски ФБРепортер са руског превела Љиљана Јовановић

***

САКУПИМО 1 000 000 ПОТПИСА – ИЗАЗИВАЧЕ ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ РАТА ПОСЛАТИ НА СУД!

(Линк за потписивање петиције)

peticija1

Ниједна друга држава није причинила људима на Земљи толико невоље, патњи и губитака, као Сједињене Америчке Државе. Скоро да нема ни једне тачке на планети у коју амерички „цивилизатори“и „браниоци демократије“ нису донели „обојене револуције“, хаос и смрт.

Али људи који не желе да буду независни посматрачи свега тога, могу да промене овај свет. Покрећемо онлајн – пројекат који даје прилику свим патриотама својих земаља и свим људима који нису равнодушни према овим дођањима, да се чује њихов глас.

Циљ пројекта: Оснивање Међународног кривичног суда за гоњење званичника САД одговорних за међународне ратне злочине, геноцид, и злочине против човечности за нападе учињене од 1945. до 2015.

(International Criminal Tribunal for the prosecution of officials of the United States responsible for international war crimes, genocide, crimes against humanity and aggression committed from 1945 to 2015)

***

Позивамо Генералну Скупштину Уједињених Нација, (у даљем тексту УН), да потврди своју приврженост основним документима УН о спречавању вишеструког некажњеног војног мешања Сједињених Америчких Држава (касније САД) у унутрашње ствари суверених земаља.

Позивајући се на Члан 6 Статута Међународног Суда у Нирнбергу, на VI и VII принцип међународног права (планирање, припрема, учествовање и саучествовање у кривичним делима кршења међународног права),

Позивајући се на Резолуцију 764 (1992) од 13. јула 1992. године, у којој је Савет Безбедности УН утврдио да све државе морају да поштују своје обавезе према међународном хуманитарном праву и да су особе које их крше, или дају наређења за грубо кршење тих обавеза, лично одговорне за кршење тих принципа,

Позивајући се на сличне захтеве материјала и Устава Међународног суда за бившу Југославију, основаног 25. маја 1993 године, Резолуције 827 Савета Безбедности УН са изменама од 13. маја 1998. (Резолуција бр. 1166), 30. новембра 2000 г. (Резолуција бр. 1329), 17. маја 2002 г. (Резолуција бр. 1411) 14. августа 2002 г. ( Резолуција бр. 1431) и 19. маја 2003. (Резолуција бр. 1481),

Узимајући у обзир материјале и изводе Раселовог Међународног Суда за ратне злочине у Југо –Источној Азији о признавању дела извршилаца и саучесника у доказаним злочинима против међународног права почињеним на територијама доле наведених независних држава, која су обухваћена члановима Нирнбершког суда и која подлежу под јурисдикцију међународног права,

Изражавајући поново своју озбиљну забринутост због непрекидних извештаја о широко распрострањеном кршењу међународног хуманитарног права, што се до данас дешава у Авганистану, Либији, Ираку, Сирији и Украјини, укључујући и извештаје о масовним убистивима и наставку праксе “етничког чишћења”,

Утврђујући да ова ситуација представља све већу опасност и претњу за међународни мир и безбедност,

Одлучни да ставимо тачку на такве злочине и предузмемо ефикасне мере са циљем да се лица која су одговорна за те злочинр изведу пред суд,

Уверени да би оснивање и рад Међународног суда омогућило да се постигну ови циљеви и допринело да успостављању и одржавању мира у читавом свету,

Позивамо Генералну скупштину УН да донесе одлуку:

 1. О оснивању Међународног суда за кривично гоњење одговорих званичника из САД, који су одговорни за озбиљна нарушавања међународног хуманитарног права, на територијама доле наведених земаља од 1945. до 2015.
 2. Захтевамо од Генералног секретара УН да преда на разматрање Савету безбедности УН, а најкасније у року од 60 дана од дана усвајања ове Резолуције, извештај о свим аспектима овог питања, укључујући и конкретне предлоге, а када је то неопходно и опције у циљу ефикаснијег и оперативног извршења одлуке предложене у тачки 1,
 3. Да одлучно настави активно разматрање овог питања, почевши од дана подношења горе поменутог извештаја од стране Генералног секретара УН.

ЧомскиИлустрација: СРБски ФБРепортер

Независне државе које су претрпеле тешке људске и материјалне губитке, као последицу претпостављених незаконитих дела америчких званичника:

Јапан: Бомбардовање атомским бомбама градова Хирошиме и Нагасакија изазвало је смрт 166.000 људи у Хирошими и 80.000 људи у Нагасакију. Број умрлих на дан 31. августа 2013. порастао је на 449.000 људи, 286.818 у Хирошими и 162.083 у Нагасакију.

Вијетнам: Војна агресија је изазвала смрт до 1.100.000 људи, од тога 250.000 деце и 750.000 рањене деце која су остала инвалиди. Постоје докази о уништавању читавих села, са свим локалним становништвом.

Гренада: Инвазија је изазвала смрт бранилаца Гренаде и цивила – укупно 70 људи. А још њих 417 је рањено.

Панама: Инвазија је изавала смрт 314 грађана те државе.

Србија, Босна, Косово: Оружана подршка једној од страна у сукобу довела је до погибије 80.000 људи, и више од 900.000 избеглица.

Авганистан: Војно присуство и ратна дејства која трају до данас, изазвала су смрт најмање 59.013 људи међу локалним цивилним становништвом.

Ирак: Инвазија и окупација изазвале су смрт најмање 37.344 војника и најмање 126.166 цивила из локалног становништва.

Сирија: Материјално техничка и оружана подршка антивладиним снагама довела је до смрти најмање 210.060 цивила и проузроковала више од 5.000.000 избеглица.

Украјина: Због активног мешања страних грађана, укључујући оне са дипломатским статусом, избили су масовни нереди у којима је од стране до данас неидентификованих нападача – снајпериста убијено 87 демонстраната. У грађанском рату, који је уследио, погинуло је најмање 6.764 особе а више од 2.300.000 људи је избегло.

Позивамо истомишљенике из свих земаља на планети да потпишу овај апел и да зауставе нови светски рат који распирује руководство САД!

Објављено 4. септембра 2015.

________

Линк за потписивање петиције: Генеральная Ассамблея ООН: Создание Трибунала по расследованию международных военных преступлений США 

9 replies »

 1. Поступак пред међународним судом би требало водити не само према званичницима САД, већ и према налогодавцима који стоје у позадини званичника. Такође не треба заборавити све оне који се својски труде да број становника планете Земље сведу на златну милијарду различитим методама: вакцинама, ГМО храном, запрашивањем из авиона разним канцерогеним матерјалима, изазивањем климатских промена и разним другим методама. Противу свих таквих грађана САД (али и других држава) треба покренути поступак пред међународним судом који би формирале УН.

  Свиђа ми се

 2. Уједињене нације управо и раде на изградњи новог светског поретка. Ваљда је свима до сада требало да буде јасно да УН имају секретара, фали председник. Председник ће бити, зна се ко. Светски владар коме ће председници десет унија предати власт, после ужасног рата, након кога ће сви завапити: нека дође и ђаво на власт, само да је мир. Тако ће и бити. На власт ће доћи Антихрист. Само то ће кратко трајати, а ко издржи, тај ће се спасити, тј. ко поднесе све невоље хришћански, не поклони се Антихристу и не прими жиг, спасиће душу. У седишту УН се врше сатанистички ритуали. Свима је познато да се тамо одиграва и некакав молитвени скуп, али коме се моле? Господу Исусу Христу сигурно не!

  Свиђа ми се

  • Варијанте Новог светског поретка су описане у многим SF романима – негативне утопије. Многи су добили и филмски живот а неки нису ни споменути. Нпр: „Крај детињства! и „Град звезда“ – Артура Кларка.
   Нови Светски Поредак и врховно божанство НОВАЦ – најгенијалније описује Фјодор Достојевски у роману „Зли дуси“

   Свиђа ми се

   • Шта нам следи најбоље описује оно што нам говори Господ Исус Христос кроз Јеванђеља и Књигу Откровења Светог Јована Богослова. Све се одиграва пред нашим очима, а ово што се пише су медијске манипулације у циљу изазивања страха и одвајања од Господа јединог Спаситеља. Нови светски поредак ће настати кад свет добије једног светског владара, Антихриста, а до тада ће у ратовима и болестима већина народа настрадати. Припрема за предостејеће догађаје су пост, молитва, покајање и исповест. И да напоменем, Хришћани никако не чекају Антихриста, него други долазак Христов и Страшни Суд.

    Свиђа ми се

  • Поштовани Павле, додали смо линк испод наслова, као и линковану слику и још један линк на дну текста – сва три линка воде ка страници за потписивање петиције. За потписивање петиције довољно је унети Вашу мејл адресу у поље обележено црвеном стрелицом.

   Редакција

   Свиђа ми се