АКТУЕЛНО

Др Зоран Чворовић за СРБски ФБРепортер о срамној одлуци Уставног суда „о пензијама“: Питање је само да ли ће грађани своје развлашћивање гледати ћутке!


ustavni-sud-srbije-ploca-1

„Уставни суд Србије оценио је да оспорени Закон о привременом уређивању начина исплате пензија није у супротности са Уставом и потврђеним међународним уговорима, јер из оспореног Закона следи да се њиме уводе интервентне мере које се предузимају да би се у условима економске кризе очувала финансијска одрживост пензијског система, што значи могућност редовне исплате пензија“, наводи се у саопштењу које је објављено на сајту суда.

Устав је највиши општи правни акт у систему општих правних аката једне државе, који уређује најбитније односе у држави, а пре свега саму државну организацију и овлашћења државних органа, као и слободе и права грађана. Назива се још и основни закон. Без заштите уставности, односно законитости нема правне државе, односно владавине права.

После седнице одржане 23. септембра на којој је донета ова НЕУСТАВНА ОДЛУКА УСТАВНОГ СУДА, односно објављеног саопштења на сајту суда, замолили смо др Зорана Чворовића да коментарише донету одлуку.

Др Зоран Чворовић

Др Зоран Чворовић

– Шта очекивати од Уставног суда који је прешао преко акта (Бриселски споразум) којим се најдрастичније нарушава територијални интегритет Републике Србије, лицемерно скривајући своју улогу саучесника у извршењу кривичног дела угрожавања територијалне целине чл. 307. КЗ, тиме што је овај акт прогласио политичким, а не правним документом. При том је већинско мишљење Суда остало без гласа подршке једина три уставна правника. После мука на кршење суверенитета, логичан је мук на кршење појединачних уставних права грађана.

Ово је само почетак недела једне установе, која се захваљујући свом кадровском саставу претворила од чувара уставности у убицу Србијиног Устава и државности.

Председник Суда Весна Илић Прелић се у државној управи појавила после петооктобарске наранџасте револуције, прво у екипи Тадићевог Министарства за телекомуникације, а потом је била део Ђелићевог преговарачког тима за противуставни ССП, чиме се препоручила као европодобни нарушитељ Србијиног Устава. Ту је, између осталог и судија Милан Марковић, брат Јелене Триван и син проф. др Бранислава Марковића, оптуженог у афери „Индекс“.

Породица Марковић је повезана са кланом око Р. Љајића, јер је Јелена Триван одрађивала послове у Министраству за људска и мањинска права, али и са муфтијом Зукорлићем, јер је оптужени Б. Марковић био један од првих професора на Правном факултету муфтијиног универзитета. Када смо већ ту, шта рећи о државној власти која је на муфтијином Правном факултету акредитовала смер криминалистику – како би школовали кадрове за „српске“ службе безбедности* . Ту је и чувени Драгиша Слијепчевић, бивши судија из Сечња, који је „докторирао“ на чувеној Привредној академији у Новом Саду, а зна се већ по чему је „чувена“. Привредна академија је место на коме је „магистрирао“ брат Ј. Триван, судија Марковић.

Једном речју, у Уставном суду Србије већински се налазе људи који се нису препоручили својим правничким знањем, него сумњивим дипломама и прљавим радњама које их држе повезане у квислиншке кланове. То наравно одговара вашингтонско-бриселском окупатору, који је извор корупције и негативне селекције у Србији. Зато су права грађана Србије сахрањена са таквим Уставним судом. Питање је само да ли ће грађани своје развлашћивање (јер је „народ извор и утока свеукупне власти“) гледати ћутке!

sudije

—-

* -http://www.uninp.edu.rs/page/pravne-nauke/

*достигнути ниво људских и мањинских права не може се смањивати.

*објављеног саопштења на сајту суда

——

25. 09. 2015. за ФБР уредник Биљана Диковић

*кратки линк за дељење текста – http://wp.me/p1Fuk8-L5k

6 replies »

 1. Ljudi, iz kog su Manastira ovi kaludjeri na slici???
  KO su, da su, njima pojedinacno svakog meseca kaplje plata od preko 300.000 dinara, a predsednici USS – i po 350.000 dinara, alo, BRE!!! Ona se zove Vesna Ilic-Prelic.
  Da, tu je i izvesna Olivera Vucic. Ona mesecno mlati po 700.000 dinara!
  Samo ih gledajte: koji produhovljeni likovi-paraziti!!!

  Liked by 1 person

 2. …….Закона следи да се њиме уводе интервентне мере које се предузимају да би се у условима економске кризе очувала финансијска одрживост пензијског система, што значи могућност редовне исплате пензија“…..ПА МАКАР ПЕНЗИЈЕ БИЛЕ САМО ЗА ПИТКУ ВОДУ !

  ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

  >Пятница, 25 сентября 2015, 10:41 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : > >РЕПОРТЕР posted: “

  „Уставни суд Србије оценио је да оспорени Закон о привременом уређивању начина исплате пензија није у супротности са Уставом и потврђеним међународним уговорима, јер из оспореног Закона следи да се њиме уводе интервентне мере које се предузимају да би“ >

  Liked by 1 person

  • Razumem sto drzava oblaci policajce u uniforme, da bi ih prepoznali na ulici, da bi znali kome da se obratimo za pomoc u nevolji, ali kada se udje u sudnicu zar je to potrebno za one koji sede u celu stola? Znaju svi da su oni sudije, zasto taj cirkus sa preoblacenjem?

   Jedino sto mogu da prepostavim i shvatim je da bi im se dalo vise na znacaju nego sto zasluzuju, da su to kao neki specijalni ljudi, da ih ostali gledaju kao nesto iznad njih … sto je ustvari manipulacija i prevara u sustini…

   Liked by 1 person