ГЕОПОЛИТИКА

Руси доказују – Инвазију избеглица у Европу организовале САД и Енглеска


Инвазију избеглица у Европу организовале САД и Енглеска преко твитера

Извор: stockinfocus.ru 18.9.2015.
Аутор: Јевгеније Черних (Евгений Черных)
За СРБски ФБРепортер превела: Нада Љубић

Руски научник Владимир Шалак спровео је сопствено Интернет-истраживање.

— Прочитао сам јако интересантан чланак Уљане Скојбеде — «Хроника пропасти Немачке», — каже доктор философских наука Владимир Шалак.

— Чланак ме поразио. Пожелео сам да и сам проверим шта се тамо заправо догађа, како се појавила та река избеглица. За извор информација који ћу истражити, одабрао сам мрежу микроблогова Твитер.

1

Добро дошли у Немачку!

* Зашто, Владимире Ивановичу?

— Твитер најоперативније реагује на сва збивања у свету. Дословце са интервалом од минут после догађаја. У њему су заступљена многа различита гледишта. И, поред осталог, постоји могућност да се дође до многих допунских информација. Ко је конкретно писао, одакле и тд. Трагом «Комсомолке» и ја сам приступио сопственом истраживању уз помоћ метода анализе садржаја.

* Какав је то метод?

— Једна ствар је просто читати текстове. Различити људи их различито схватају и оцењују.

* Заиста, до данас не престају бурне расправе о Скојбединиој  «Немачкој хроници». И други наши грађани пишу оданде и тврде да је код њих у  Фатерланду мирно, и да то, наводно, руска средства масовног информисања изазивају хистерију, да је то пропаганда из Кремља. Иако се по реакцији челника ОУН, канцелара Немачке и других европских лидера може закључити да случај мирише на керозин…

— Постоји савршено строг метод анализе, заснован на учестаности појављивања речи или израза у текстовима, насловима итд. Ја се њиме служим већ 22 године. Логичар по специјалности, након последиполомских студија, седам година сам радио у Центру за вештачку  интелигенцију у Переслављу-Залеском, где сам се бавио „контент-анализом“ текстова. И оних објављених на Интернету.

Направио сам посебне компјутерске програме за то. Контент-анализа је строг метод. Ако се појаве нека питања, увек се могу позвати на конкретне изворе и доказати да то нису моје фантазије, већ сурова реалност.

Уз помоћ компјутерског система СКАИ, покренуо сам претрагу и прикупљање порука које садрже реч «refugees» (избеглице). Тражио сам на  Твиттеру само оригиналне поруке. Захтев је био да је човек сам написао тај твит употребивши ту реч. Због чистоте истраживања важан је баш оригинал. Ако би се додали и ретвити, имали бисмо стотине хиљада порука, што би само замаглило слику.

Брзо сам прикупио више од 19 хиљада текстова са Твитера. Интересантно је која се имена држава се најчешће појављују у тим порукама. За анализу по државама сам одабрао Аустрију, Белгију, Бугарску, Велику Британију, Француску, Немачку, Грчку, Мађарску, Италију, Румунију, Србију, Словачку и Шведску. Али, и Украјину.

Испоставило се да се Намачка у истом контексту са избеглицама помиње у половини од укупног броја порука. То јест,  два и по пута чешће него суседена Аустрија, и скоро пет пут чешће него Мађарска, кроз коју у транзиту путују десетине хиљада избеглица. Енглеска са скромних 6%  је на четвртом месту. Остале земље се тако ретко појављују да  их не вреди ни помињати.

2

Па шта се то догађа са Немачком? Ако се ограничимо на твитове у којима се само она помиње, онда је њихов преовлађујући део — 93%, одушевљен гостопримством и хуманом политиком Немаца у односу према избеглицама.

 – Germany Yes! Leftists spray a graffiti on a train sayin «Welcome, refugees» in Arabic
 – Lovely people — video of Germans welcoming Syrian refugees to their community
 – Respect! Football fans saying «Welcome Refugees» across stadiums in Germany.
 – This Arabic Graffiti train is running in Dresden welcoming refugees: (ahlan wa sahlan — a warm welcome).
 – ‘We love Germany!,’ cry relieved refugees at Munich railway station
 – Thousands welcome refugees to Germany — Sky News Australia
 – Wherever this German town is that welcomed a coach of Syrian refugees with welcome signs and flowers -thank you.

 • Немачка: Да! Графит на возу «Welcome, refugees» на арапском језику.
 • Дивни људи – видео како Немци позивају сиријске избелице у своје заједнице.
 • Респект! Фудбалски навијачи говоре «Добро дошли» избеглицама у Немачкој.
 • Овај арапски графит је написан на возу у Дрездену као добродошлица за избеглице: (ahlan wa sahlan — топла добродошлица)
 • `Ми волимо Немачку!` – с плачем говоре избеглице на миххенској железничкој станици
 • Хиљаде људи поздрављају избеглице у Немачкој – Sky News Aустралија
 • итд.

Обратио сам пажњу на необичну популарност слогана «Welcome, refugees», «Добро дошли, избеглице». Решио сам да поновим прикупљање информација, сад већ конкретно с тим позивом. Прикупио сам 5.704 оригинална твита, наглашавам то,  који садрже израз «Welcome, refugees». Поново сам искључио све ретвите, који многоструко увећавају обим анализираних података, а не уносе јасноћу.

Прва три места су заузеле: Немачка – 76,8%, Аустрија – 12,4%, а Енглеска само 4,6%.

3

* Невероватна статистика!

— Тако се код мене и појавила сумња да нешто није у реду у вези са Немачком. А како у шали воли да каже мој друг Михаил Димшиц, чак и ако сте стварно параноични, то још увек не значи да вас нико не прогони.

* Наравно, у Немачкој је за мигранте обезбеђен живот и велике бенефиције, али постоје и друге богате земље у Европи. Иста та Енглеска, Француска, Шведска, Норвешка…

— Али Твитер позива углавном у Немачку! То ме заинтригирало. Настављам истраживање, не одвајајући се од компјутера. Оцењујем на каквим се налозима објављују поруке са «Welcome, refugees» и спомиње Немачка. Одабравши само налоге на којима је наведена регионална припадност, утврдио сам рејтинг. На следећем дијаграму представљени су процентни односи осам земаља-лидера, које позивају избеглице да дођу у гостољубиву Немачку.

4

Проценти односи осам земаља-лидера, које позивају избеглице  у гостољубиву Немачку

Колико год то било чудно, али сама Немачка се са 6,4% нашла тек на трећем месту. Прва два места су заузели верни пријатељи  — Енглеска са 19,2% и САД са 17,0%.

Интересантно је да су на почетку истраживања проценти Енглеске и САД били скоро двоструко нижи него што су сада.

Поента је у томе што се сама Немачка баш и не отима за то да је  преплаве армије несрећних избеглица. Али сав остали свет, на челу са САД и Енглеском, наговара ове несрећне људе да искористе традиционално немачко гостопримство.

* Шта се показало? Да у последње две недеље, две англосаксонске државе-савезнице, смишљено позивају избеглице да иду  Немацима у госте! Направили сте изненађујуће откриће, Владимире Ивановичу, честитам! Ето како је настала хуманитарна катастрофа с мигрантима у Европи.

—Захваљујући анализи, мени је постало јасно да је садашња инвазија избеглица, која је већ названа великом сеобом народа — смишљена кампања. Копајмо дубље!

* Ко је дао команду? Обама? Камерон? Шеф Стејт департмента, Кери?

— Сами ови делатници се неће истицати на Твитеру, разуме се. Али, занимљиви су извршиоци који су, очигледно по нечијој команди, почели истовремено да позивају избеглице да дођу Немцима у госте.

1) 30 августа у 10:25:11 на траци налога @LotteLeicht1 била је постављена порука «Wonderful «#REFUGEES WELCOME». Banners draped across football stadiums in #Germany this weekend. Via @markito0171 http://t.co/8Nhyi7Ujfy» (Дивна Добродошлица избеглицама. Банери раширени на фудбалским стадионима у #Немачкој овог викенда) Ова порука је одмах добила више од 2000 ретвита. Сада је тај број далеко већи.

Лота Лејхт – није обична дама. Директор је европског бироа чувене организације за заштиту људских права «Хјуман рајтс воч» (HumanRightsWatch, HRW) чијe се седиште налази у САД. Офис саме Лоте се налази – у Бриселу, престоници Европске Уније. Али, као што видимо, она избеглице не зове да дођу у Белгију – него у Немачку.

5

Лота Лејхт

2) 30.августа у 08:08:37 на траци налога @JfxM постављена је порука «»REFUGEES WELCOME»  Banners draped across Germany’s football stadiums this weekend. (@markito0171) http://t.co/fJYq0xXrXe» («Добродошлица избеглицама» Банери раширени по немачким фудбалским стадионима овог викенда) Ова порука је истоветна са поруком Лоте Лејхт и имала је 1600 ретвитова.

Аутор поруке је Џек Мур, новинар из Енглеске. World Reporter @NewsweekEurope. Founded @WorldOutline. Formerly at The Times/King’s College. London, England.

3) 31.августа у 23:59:06 на траци налога @WashingtonPost постављена је порука «In Germany, tabloids welcome refugees. In Britain, they propose sending the army to keep them out. http://t.co/gKMdQX4UDt» («У Немачкој, таблоиди желе добродошлицу избеглицама. У Британији, предлажу да се пошаље војска да их не пусти унутра).

Лист «Вашингтон Пост» је познат у целом свету. Вашингтон је, сами знате где – тамо преко океана.

Оваквих порука, од којих свака прикупи стотине и хиљаде ретвита,  последњих недеља има јако, јако много.

Ботови из Тексаса

— Даља анализа је показала да се ствар не завршава са ентузијастима, — наставаља причу Владимир Шалак. — У помоћ су им дошли читави одреди ботова. Постоје различите методе које омогућавају  да се одреди да ли су власници налога с којих долазе поруке живи људи или компјутерски програми, којима се управља споља – такозвани ботови.

* На Твитеру се ништа не може сакрити!

— Зато је он и добар. Ево само неколико примера.

1) 27.августа 40 ботова @changing_news, @changing_news1,…, @changing_news39 из САД су истовремено у 08:00:33 — тек што је почео радни дан! — објављују поруку «A new welcome: Activists launch home placement service for refugees in Germany and Austria http://t.co/jA3MX1J6ak #News #Change #Help»
«Нова добродошлица: активисти покренули службу смештаја избеглица по кућама у Немачкој и Аустрији http://t.co/jA3MX1J6ak #News #Change #Help». Свих 40 твитова су послани у истој секунди!

Ова група ботова припада извору «Your News Will Never Be The Same» («Ваше вести никада више неће бити исте!») Најчудније је то што упркос свом називу, пет дана касније, 1.септембра, ови ботови шаљу истоветну поруку, променивши само мала почетна слова речи у велика, да би то изгледало као нови твит: «A New Welcome: Activists Launch Home Placement Service For Refugees In Germany And Austria http://t.co/C2J4QiTvoY #News #Change #Help».

2) Још једна група од 50 ботова, које обједињује то што су сви креирани 14. фебруара 2014. године у интервалу од 06:02:00 до 06:24:00, објављује 31. августа у 17:26:08  једну те исту поруку «#hot Football Fans in Germany Unite with ‘Refugees Welcome’ Message http://t.co/aNfawL0Ogd #prebreak #best». (Фудбалски навијачи у Немачкој се уједињују у поруци ‘Избеглице Добродошли’)  Утврђивање  локације са које твитују ови ботови није успело.

6

Две англосаксонске земљеавезнице последњих недеља смишљено позивају избеглице  у… Немачку!

* Добро су се маскирали!

3) 95 ботова 1.септембра у 07:29 објављују поруку «German Soccer Fans Welcome Refugees Amid Ongoing Crisis: As Europe faces the challenge of a wave of migration… http://t.co/9F74YFGPyJ».(Немачки Фудбалски Навијачи Желе Добродошлицу Избеглицама Усред Кризе Која Је У Току: Док се Eврoпа суочава са изазовом таласа  миграције… )

Сви ови ботови су родом из САД, из града Даласа, држава Тексас. Припадају јако интересантном извору «Media for Social and Cultural Impact» — Медији за социјални и културни утицај.

4) 29.августа у 23:02 друга група од 80 ботова публикује исту ту  поруку: «Тhousands Welcome Refugees to Germany at Dresden Rally: Thousands of people took to the streets of the German city of Dresden on Satu…» (Хиљаде Дочекују Избеглице с Добродошлицом на Железничкој Станици у Дрездену: Хиљаде људи закрчило је улице немачког града Дрездена у суботу…).
Било је немогуће утврдити регионалну припадност ове групе ботова.

Примере ботова можемо наводити у недоглед. Важно је запазити да уз сваки оригинални твит о избеглицама експоненцијално расте број ретвитова. Као у нуклеарној реакцији. То је топ-тема, како нас љубазно обавештава исти тај Твитер!

Постоји илузија да је Твитер безопасан. Па, помислите, само 140 симбола, шта се ту може рећи?! То је велика заблуда. Твитер је – озбиљно оружје деловања на људе. Он је масовно коришћен у «обојеним революцијама», и у «арапском пролећу», за подизање народа, пре свега омладине, ради свргавања власти. И у Тунису, и у Египту, Јемену, Либији…

* Да би се  народ извео на улице, поруке од 140 симбола, послате на конкретне адресе, више су него довољне.

— У Либији је, уосталом, НАТО користио Твитер за координацију борбених дејстава против Гадафија. Креиран је низ специјалних налога, на које су се слале информације. Јаше неупадљив човек на камили, види неколико тенкова Гадафијеве владе. Одмах шаље твит са њиховим географским положајем, одређеним са тачношћу до неколико метара. И одлази својој кући. А тенкове ускоро туку ракете НАТО.

Овога пута Твитер користе као један од инструмената за масовно одвођење људи у друге земље. Уз помоћ Твитера организује се нова  Велика сеоба народа.

Коче немачку локомотиву

* Зашто организују велику «сеобу», «инвазију»?

— Тешко је дати дефинитиван одговор. Могу само да изнесем своје претпоставке.

С једне стране су Немци, који још увек вуку комплекс кривице због Другог  светског рата. Желећи да искупе грехе родитеља и дедова, стварају уистину инкубаторске услове  за несрећнике из ратом погођених земаља Африке и Блиског Истока. Да би још једном  доказали светској заједници да они нису  —  нацисти.

* Да, дубоко су им усадили осећање кривице!

— Не треба мешати избеглице са мигрантима, јер су то две различите категорије људи. Избеглице су обухваћене упрошћеним облицима регистрације, њима се  обезбеђује социјална помоћ и смештај.

Са друге стране, овде се друштвене мреже и средства масовног информисања користе за то да би се реке избеглица усмериле баш у Немачку, која и иначе већ стење под теретом ове невоље, па чак и прети обустављањем деловања Шенгенског споразума. Краће, искоришћавају немачки комплекс кривице.

На таквој позадини, следећа америчка саопштења изгледају као нескривена спрдња: «САД ће прихватити 1.500 сиријских избеглица до краја септембра» или «САД ће примити 5.000 до 8.000 сиријских избеглица следеће године». Јер сада свакога дана границу Немачке пређе неколико хиљада избеглица.

Новопристигле избеглице траже своја права. Захтевају да им се додели комфоран смештај. Избеглице добро живе од помоћи која им се исплаћује и не настоје да нађу посао и да се интегришу у немачку културу.

Расте криминал – силовања, крађе, убиства, пљачке, продаја и употреба наркотика. Заједно са таласом избеглица стижу и терористи Исламске државе…

Није потребно имати јако развијену фантазију, да би се сагледало до чега ова тенденција може довести у будућности.

Са Немачком какву смо знали, можемо се опростити заувек. Нико од тих, који су у њу дошли и почели да примају издржавање, никада се више неће вратити у Либију, Сирију, Ирак и даље по списку.

* Још недавно се говорило да ће власти Немачке примити до краја године 800 хиљада избеглица. Сада се прогнозира да ће њихов број достићи милион! Само ове године.

— То ће неизбежно довести и већ доводи до раста утицаја десних партија. Расте број њихових присталица, почињу паљења објеката у којима су смештене избеглице, премлаћивања. А пошто су избеглице — углавном млади људи, који добро, далеко боље од немачких  домаћина, владају ножевима и другим оружјем, они ће се супротстављати.

Већ сада они блокирају путеве и траже своја права. Временом ће тога бити све више. Може се очекивати дестабилизација унутрашње ситуације у Немачкој. Неизбежни су конфликти на религиозној, националној, културној основи. Немогуће је не сетити се овде пророчке књиге Јелене Чудинове (Елена Чудинова) «Џамија париске Богородице» (Мечеть Парижской богоматери).

Немачку зову локомотивом ЕУ, која сада преживљава тешка времена. Уништење Немачке –  је уништење ЕУ и читаве Европе. Није ли то циљ хегемона с друге  стране океана и његовог верног савезника – Енглеске која је и део Европе, али на острву?

На крају крајева, слабљење Европе одговара САД, јер ће довести до сеобе капитала и омогућити им да ојачају сопствену привреду и још неко време се одрже у улози светског лидера. Истовремено, то ће  бити и ударац по Русији, пошто авантура са Украјином није успела.

Може се само пожелети да се ове прогнозе не остваре, али се већ сада све болно слива у једну тачку.

 

*кратки линк за дељење текста http://wp.me/p1Fuk8-LhM

5 replies »

 1. Austrijski časopis  Info Direkt  objavio je nedavno, pozivajući se na neimenovani izvor iz redova austrijske vojske, da sve ili deo troškova transporta izbeglica iz Libije i Severne Afrike snose organizacije iz SAD.

  ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

  >Воскресенье, 4 октября 2015, 17:29 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : > >РЕДАКЦИЈА posted: „Инвазију избеглица у Европу организовале САД и Енглеска преко твитера Извор: stockinfocus.ru 18.9.2015. Аутор: Јевгеније Черних (Евгений Черных) За СРБски ФБРепортер превела: Нада Љубић

  Руски научник Владимир Шалак спровео је сопствено Интернет-истр“ >

  Свиђа ми се

 2. Како сеју тако ће и да пожњеју. Све прекинути са Енглеском и САД-ом. Све, сваки пословни аранжман, сваку финасиску комбинаторику, Избацит Виндовс из компјутера и узети Линокс, Путем интернета разменити где су све инвестирали и из тих извора бојкотовати савку робу. Прекинути и свакње личне туристичке и пословне одласке у Енглеску и САД. Наш, општи заједнички одговор мора бити јасан, и ту цену као крајни рачун морају платио обоје. Бојкот мора бити комоплетан и моменталан. позз. ДРАГАНешковић

  Свиђа ми се