АКТУЕЛНО

ОТВОРЕНО ПИСМО: Премијеру Вучићу, молимо Вас, “не дајте Албанцима отете Србе“!


Писмо наде за спас отетих Срба,породица чији су чланови киднаповани на КиМ, послало је писмо премијеру Вучићу којим га моле да, пошто каже да не да акумулационо језеро Газиводе, да не да ни отете Србе.

Фото: Срђан Крунић

Фото: Срђан Крунић

Захтев – Премијеру Вучићу, Бриселу и Приштини

ПРЕМИЈЕРУ ВУЧИЋУ МОЛИМО ВАС „НЕ ДАЈТЕ АЛБАНЦИМА ОТЕТЕ СРБЕ“

Ми породице од 1998. године, не знамо где се налазе киднаповани наши чланови породица!

То су све прве цивилне жртве, мај – јун 1998. године када рата није ни било, отето је 10 рудара копа „Белаћевац“ који су били на својим радним местима као и сељани из Ретимља и Оптеруше код Ораховца. Отето је 15 сељана из фамилије Костића па затим Божанићи, Николићи… из својих кућа и са својих њива. Терористичка УЧК-а циљано је све радила да би иницирала акцију (српске војске и полиције) и где су након тога убијани у заседама па све до монтираног „Рачка“ уз помоћ Вокера из ОЕБС-а и то без дозволе савета безбедности УН да би НАТО извршио агресију над читавом Србијом.

У наведеној агресији убијено је на стотине и стотине цивила, жена, деце, војника и полицајаца.

Од доласка НАТО-а и КФОР-а отето је 1.300 Срба, Рома, Горанаца…

Премијеру Вучићу, породице отетих Вас преклињу и моле да у Бриселу од Албанаца захтевате да ослободе отете Србе. Ако је ДОС-овска влада и ДС без услова за отете Србе могла да ослободи 2.108 Албанских терориста и злочинаца, попут браће Мазреку, Ви имате права да од Албаније и од бивших вођа УЧК-а затражите слободу за отете Србе.

Ништа није важније од људских живота, па самим тим сте у обавези да прво решите питање живота отетих Срба,у Бриселу!!! 

У саопштењу издатом данас у Београду, које потписује Управни одбор Удружења, Вучића подсећају на вапај 2.500 Срба који ово од њега траже.

——–
10. 10. 2015. КМ НОВИНЕ, за ФБР приредила Биљана Диковић