ДРУШТВО

Шта то ради Санда Рашковић Ивић?


Игор Војиновић, 18.10.2015.

Поново је у жижи јавности подвала звана референдум „Косово или ЕУ“, а овога пута протагонисти тога су Санда Рашковић Ивић и Томислав Николић. Да ли је то случaјно? Овај ЕУ режим у Србијици, који дјелује антисрбски, покушава прикрити своју издају пребацујући је на народ преко режираних избора и референдума, да би на крају рекли – ето народ је то тражио.

sanda

У ствари скроз је непотребно ићи на поменути референдум, јер је Устав највећи правни акт једне државе (ако је ЕУ Србијица уопште држава), а у том Уставу Републике Србије стоји да су Косово и Метохија неотуђиви дио Србије. Сви историјски, културни, политички, национални, економски, безбједоносни и духовни разлози потврђују да је Косово Србија. Зашто онда уопште расписивати референдум о томе?

Уколико се Санда и Томислав сјећају, наша најзначајнија битка одиграла се на Косову 1389. на Видовдан и тада је Свети Кнез Лазар одлучио у име свих нас за Царство Небеско. Тако смо добили Небеску Србију. Жртвом за вјеру и отечество. Ко смо данас сви ми, да сада накнадно одлучујемо након већ одавно донијете одлуке? Ми једино можемо да слиједимо пут предака или да издамо, треће не постоји. Нема оправдања.

Николић зна да режим може намјестити референдум и изборе, јер контролишу све, а опозиције која би то спријечила такорећи и нема. Шта онда ради ово госпођа Рашковић Ивић? Зашто је изјавила да уништење Републике Србске Крајине није геноцид, али да су Срби у Сребреници починили геноцид и зашто је, не чекајући да Шешељ и дође до Трга Републике у Београду гдје је био митинг, изјавила како ДСС неће у коалицију са СРС? Значи ли то да ДСС неће уједињену патриотску опозицију (ДСС, СРС, ДВЕРИ) и да ДСС хоће само да пређе цензус и уђе у Скупштину Србије, да фигурира као опозиција?

Нису бољи ни у СРС, јер Шешељ упорно одбија да се обједини патриотска опозиција, намећући да је ОН једина опозиција и да сви родољуби треба да буду за њега. Што је неописива будалаштина. Хоће тако разједињени да изађу на изборе, гдје режим контролише све а они ништа, и гдје ће од добре воље Вучића и Николића или Запада зависити хоће ли их уопште пустити у Скупштину.

Значи опет остаје ЕУ режим у Србији, који ће тврдити да има апсолутну подршку народа. Углавном, даме и господо, немате ви шта ту да гласате око Косова и Метохије, јер је:

РЕФЕРЕНДУМ ЈЕ БИО 1389.
НА ВИДОВДАН!

18.10.2015.
Косовска Митровица

12086971_165553913791206_734881947_n

2 replies »

  1. Prvo pljujete Sandu (opravdano) a onda kukate na Seselja sto nece sa tom i takvom Sandom, ajde nemoj da ste smesni. DSS ne postoji kao stranka, nemaju ni 1%, i Seselj nema sta da se udruzuje sa Sandom za koju je Srebrenica „genocidni zlocin“ a „Oluja, legitimna vojna akcija“.

    Свиђа ми се