ДРУШТВО

Наше сиромаштво се највише огледа у дефициту душе… Научимо, пре свега, да поново верујемо једни другима


Пише Слађана колумниста СРБског ФБРепортера
19.10.2015.

Морам тужно да признам да смо ми као народ сиромашни а наше сиромаштво се највише огледа у дефициту душе. Не дугујемо ми ММФ-у ништа, не дугујемо ни Европи ни Америци. Једини дуг који ми Срби имамо је према нашим нараштајима који ће тек да дођу и према онима чије кости леже под овом пустолином по којој ми кукавни одавно не ходамо усправно, него пужемо и гамижемо као и сви остали мекушци, љигавци и бескичмењаци.

Нећете Ви ово господо, оптерећена скупим кредитима у швајцарцима за станове, да ме разумете, јер Србин гледа у Европу и у европски стандард као сврака у бижутерију и продаћете сав свој мал који су нам стари оставили за мало лажног сјаја из Европе да бисте се макар на кратко осећали како Ви често умете да кажете, као људи.

А, шта су господо и госпође били наши стари који су радили тешко, вукли топове по Проклетијама у рату, часно живели, часно се борили, имали кућу од камена и блата, собу пуну деце, један кревет и кашику и успели да пробију Солунски фронт, прегазе Албанију, победе Швабе, из пепела подигну нашу отаџбину? Да ли су они били мање људи него ми? Дајте себи одговор, мени не морате.

Питате се за кога да гласате на изборима? Ја ћу да Вам одговорим – гласаћете кукавички као и увек за онога ко понуди више, а уста ће Вам бити пуна патриотизма и глупавих и празних фраза којима ћете себе да правдате и да умирујете своју савест.izbori-srbija-vaskrs

Завод за запошљавање би требало укинути или га преместити у владајућу политичку партију односно у СНС. Тргује се мандатима по принципу каталошке продаје, ево мој предлог да оснујемо „СНС даме и господу“ па да се организују мреже по узору на Aвон даме, ионако је то америчка козметичка кућа која запошљава наше незапослене госпође али без пензије и плате, него по учинку а ангажује се цела фамилија ужи и шири комшилук.

Рецимо, у фирми мог супруга ЈП „Србијашуме“, господа из Београда су запослила младића ометеног у развоју да обавља одговоран посао техничара. За тај посао он прима плату 35 000 динара и води се као потпуно радно способан, док ми у просвети, а нисмо ретардирани, примамо 39 000 динара. Тај младић има диплому шумарске школе у Краљеву, има возачку дозволу а тресу му се руке, прошао је обуку, комплетне лекарске прегледе. Не види добро и не резонује добро, није урачунљив и то нико од стручних лица није приметио. Да ли је баш тако?

Шта можемо да закључимо? Да смо ми дубоко корумпирано друштво. Професори су се продали, лекари су се продали, ауто школа се продала, саобраћајна полиција се продала.
И никога није брига. Што се онда чудимо када се постави питање свете србске земље Космета?

Ја знам да ће мени и онима који се са мном слажу по том питању, многи који немају Бога у себи казати да престанем да филозофирам и да одем и узмем пушку да се борим, ако ми је толико стало. Тим речима Срби се углавном бране од одговорности, као и оним да је нама једина алтернатива ЕУ.

Реч алтернатива је још једна англосаксонска поштапалица прихваћена од србске продане интелектуалне елите, као замена за србску реч ИЗБОР. Морате признати да је много теже донети одлуку када је пред Вама избор, а не алтернатива.

Зашто се парламентарни избори не зову парламентарна алтернатива? Зато што политички олош сада и одавно на власти добија инструкције из Брисела на који начин да манипулише глупавим Србима. Како другачије објаснити да србски народ види као једину алтернативу да свој живот стави у руке онима који су га бомбардовали осиромашеним уранијумом, отимали му децу, вадили им органе као да је то нешто најнормалније, рецимо као да вадиш шаргарепу из рупе, одвајају део територије, газе, понижавају.

Наши животи у очима белосветске багре, не вреде ништа. Њих занима наша територија, наша природна богатства, плодне оранице, извори, бање и геостратешки положај. Заболе њих много да ли ће овде или неће бити Срба. Што нас мање буде било, њима биће врло драго, населиће нови народ док трепнеш.

Зато гласајте и даље за њихове слуге. Дозволите им да Вас заведу по ко зна који пут. Не тражите да одрже реч и предизборна обећања, продајте се за службу, за повластицу, ситну привилегију, продајте се јер Вас је страх, продајте се јер мислите да су сви исти, да Ви не вредите, да је Ваш живот у њиховим рукама.

Тврдите и даље не знате за кога да гласате? Гласајте за себе. Уђите у опозициону странку, организујте нову, повежите се са истомишљеницима, ујединимо се око идеје а не око човека, научимо да кажњавамо издају и лаж. Научимо првенствено да поново верујемо једни другима. У свакој од владајућих као и опозиционих странака има умних, поштених и стручних људи.

Serbia-serbia-srbija-srb-600w

Начин на који стране обавештајне службе управљају нашом политичком сценом је једноставан. Англосаксонци су научили кроз векове ратовања са нама, у којима су иако бројно и војно доминантнији увек и по правилу губили битке, да су сложни Срби непобедиви. Из тог разлога су нас уситнили у безброј странака и странчица и супротставили једне против других, а на чело сваке од њих довели по једну будалу.

Па зар није јадни Војислав Шешељ очигледан пример. Како другачије објаснити поступак онога ко заблиста у Хагу а онда све то добровољно поништи удварајући се Александру Вучићу. Нажалост, он ће повести са собом добар део патриотске опозиције и тако разбити истински патриотски корпус. Ако грешим нека ме демантује и нека се прикључи заједници која се бори за Србију.

Питала бих још једном све опозиционаре, који броје гласове и мандате у Скупштини – колико врста патриотизма постоји и колико им искрено вреде ти мандати ако се нађу у Влади у мањини?

1 reply »

  1. Поражавајуће, какво сиромаштво у дефициту душе, душа је нематеријална енергија неизмерљива и подстицана као и то да је условљена, ограничена, спутана и угрожена личним стратима. Оно што је суштина да се сви појединачно и у целости споплићено је “ не знање „. Подлегли смо „информационом орушју, који је чиста лаж и том чином смо се одрекли прадедовског система вредности који је осликавао и оплемењивао како лични тако и општи живот. Од тог трнутка Српски народ своје постојање и величину манифестује само и искључиво кроз неизмерљиву проливену крв. Сви су дубоко уверени у истинитост лажи и лажи истинитости. позз.ДРАГАНешковић

    Свиђа ми се