АКТУЕЛНО

Игор Војиновић: Шта је проблем са протестима у Црној Гори? Шта чинити?


Игор Војиновић, 25.10.2015.

Шта је проблем са протестима у Црној Гори?

* Андрија Мандић је прво повео Србе под МНЕ (Монтенегро) усташким обиљежјима, све заједно са Шиптарима, Турцима и комуњарама, а потом је Милу дао недељу дана да се организује, да би коначно вечерас жртвовао народ полицији, а сам био ухапшен, јер је његов глупи представник из Одбора за НАТО, Славен Радуновић, изјавио да за 10 минута вође протеста не одговарају за оно што ће се десити. Тада група маскираних напада режимску полицију и бјежи, а почиње хаос.

* Мило Ђукановић јесте диктатор, мафијаш, лоповчина, МНЕ усташа и НАТО бег, али није проблем у његовом имену, него у оном шта ради. Он спроводи МНЕ, ЕУ и НАТО зло, а и вође протеста су за исто. Зашто онда слиједити погрешне и то под МНЕ „кокошком“?!

Шта чинити?

* На основу мог дугогодишњег искуства са разних протеста против неправде и зла широм србских земаља, треба у Црној Гори учинити следеће:

ПРВО: Мора се промијенити приступ – мора се ићи слободарски, а не грађански,
ДРУГО: Престати са форсирањем латинице и симбола антисрбске творевине Монтенегра
ТРЕЋЕ: Одбацити ЕУ и НАТО робство, и окренути се Русији,
ЧЕТВРТО: Јавно истаћи да ће нова власт повући признавање „Косове“, вратити грб, заставу и химну Црне Горе. Е онда ће бити и…
ПЕТО: масовност.

Потом извршити организацију доласка, тока и завршетка протеста са различитим могућностима дешавања, са акцентом на најгору могућност. Медијски је добро покривено.

На основу досадашњег реаговања полиције и режима, као и оперативних података, види се колико има полиције и које су јединице и куда и како могу бити распоређене, те се на основу тога и очекиване бројности народа одлучује како ће се дјеловати.

Такође, мора се пазити на убачене маскиране групе које су синоћ изазвале сукоб са полицијом (осим маскираних цивила, синоћ у Подгорици су први пут јавно виђени Милови „одреди смрти“ у црним униформама са фантомкама са посебном опремом и возилима, који се крију иза САЈ МУП РЦГ). Тај штос се у Србији одавно користи, а Мило га је синоћ први пут, али ефикасно, употријебио.

У ПАМЕТ СЕ БРАЋО ЦРНОГОРЦИ!

3 replies »

 1. Срби не заборавите колико су вам пута Црногорци забили нож у леђа , колико су вас пута ошамарили и непријатељима Србије поклањали нашу територију . Колико су вас пута лажно оптужили по налогу Запада да би протерали Православље са наших огњишта . Србине , не веруј Црногорцу ! Сташа Зијовић Никшићанка и најпознатија жена у црном по налогу Запада још 1990. године са својим Црногорцима пљује по Србима , називајући нас геноциднима , скривајући се иза окупаторских невладиних организација . Не тако давно и Филип Вујановић оптужио је Србе за геноцид у Сребреници . Прочешљати све руководеће функције у Србији и сменити Црногорце због шпијунаже и издаје . Србине , не веруј Црногорцу , он твоја огњишта распродаје под плаштом Запада .
  https://mail.google.com/mail/u/0/#drafts?compose=150a535a904ace04

  Свиђа ми се

 2. Шта чинити.
  Једина ситуација која међу нама Србима подсећа на референдум, са великим бројем различитих контролора, је други круг председничких избора. Наш паметни народ каже три пута мери а једном сеци. За председника је изборни систем двокружни што је боље него једнокружни изборни систем за посланике. Треба тражити нове председничке изборе у Србији и/или ЦГ. На тај начин би се у првом кругу извршила тријажа пред народом ко ће бити представник опције за политику ка Русији а ко не. У другом кругу ће народ вероватно моћи после свих лажи да препозна ко је од два кандидата главни/алфа представник политике против уласка у НАТО И ЕУ.
  Двокружни избор за председника је и разлог зашто председник државе треба да има већа овлашћења.

  Свиђа ми се