Европа

Могерини: ЕУ прети распад због избегличке кризе


29. октобар 2015. Србин.инфо

Европској унији прети распад уколико адекватно не одговори на најгору избегличку кризу на „старом континенту“ још од Другог светског рата, изјавила је данас висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини.

mogerini

Она је навела да ако се ЕУ буде просто ослањала на одговоре појединачних држава на ово европско питање, „криза ће се погоршати, уз ланчане реакције јавног мњења и националних влада“, пренела је агенција АФП.

Да би се то спречило, Унија мора да буде опремљена „инструментима који ће бити дорасли изазову, а без којих постоји ризик од распада ЕУ“, упозорила је Могеринијева у интервјуу за италијански лист „Соле 24 Оре“.

Аустрија је јуче најавила план изградње ограде на граници са Словенијом, такође чланицом ЕУ, како би „контролисала прилив избеглица“, а и званична Љубљана је наговестила сличне кораке.

Након тога је брзински договорен састанак између председника Европске комисије Жан-Клод Јункера и аустријског канцелара Вернера Фајмана, после којег је објављено саопштење у којем су они истакли да „за ограде нема места у Европи“.

Извор: Танјуг

3 replies »

  1. НЕКА БОГ ДА РАСПАД ШТО ПРЕ  !

    ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

    >Четверг, 29 октября 2015, 17:52 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : > >РЕДАКЦИЈА posted: „29. октобар 2015. Србин.инфо  

    Европској унији прети распад уколико адекватно не одговори на најгору избегличку кризу на „старом континенту“ још од Другог светског рата, изјавила је данас висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Фед“ >

    Свиђа ми се