АКТУЕЛНО

Римокатоличке фондације (уз помоћ Владе Србије!?) одводе Србе повратнике у скандинавске земље!


ПАТРИОТСКИ БЛОК КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

15.11.2015.

Тешка економска ситуација као и велики безбедоносни ризици у којима се налазе Срби повратници са подручја Метохије, нарочито у осојанској долини, омогућили су католичким фондацијама и организацијама да ове Србе одводе, пре свега, у скандинавске земље у којима добијају статус политичких азиланата.

SRBIJA-EU VIZNA LIBERALIZACIJA Beograd, 19. decembra 2009. - Ucesnici programa "Evropa za sve" na aerodromu Nikola Tesla za vreme konferencije za novinare. Ucesnici programa "Evropa za sve" bice prvi gradjani Srbije koji ce bez viza putovati u zemlje Evropske Unije foto:A.Andjic

Кривица актуелне власти пре свега Канцеларије за КиМ је многострука из разлога што им је укинула тзв. повратнички додатак од четири хиљаде динара и онемогућила запошљавање у институцијама Републике Србије наводно поштујући препоруке Владе о забрани запошљавања.

Налазећи се у тешкој материјалној ситуацији, без јасне будућности и због тешке личне и породичне несигурности и онако танак српски етнички корпус се још више тањи и Срби који су се вратили на своја прадедовска огњишта одлазе са тих простора да се више никада не врате. Ко ће посећивати српске манастире и чувати српску културну баштину ако не ови несретници који су се после више година боравка у тзв. ужој Србији дрзнули да се врате на просторе јужне српске покрајине.

За то време премијер Србије разбацује се парама Владе Србије дајући Сребреници донацију од 5.000.000 евра.

Злобници тврде, са чиме се Патриотски блок Косова и Метохије не слаже, да је оваква издашност премијера Вучића резултат каменовања и физичког насртаја на њега лично од стране босанских муслимана, из чега произилази да ако се жели извући новац од Александра Вучића човек према њему мора бити насилан.

Други разлог, како неки политички аналитичари по медијима тврде, јесте лично пеглање сопствене биографије српског канцелара који је у време када је био посланик у Скупштини Србије за говорницом тражио да за једног убијеног Србина треба убити сто муслимана.

Шта год да је у питању, Патриотски блок Косова и Метохије сматра да председник Владе Србије не сме да злоупотребљава новац пореских обвезника од којих је и добар део новца отет од пензионера и грађана Србије. Своје обавезе због промене политичке идеологије председник треба да плаћа својим парама или новцем својих везаних компанија са Девичанских острва а никако ресурсима државе Србије.

 

У Косовској Митровици
15.11.2015. године

 

Председник покрајинског одбора ДСС-а
др Ненад Којић

СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ
Горан Миленковић

Друштво српско-словенске солидарности
“Григорије Степанович Шчербина”- К. М.
председник Момир Касаловић

Покрет грађана Косова и Метохије
“Стара Србија” – Грачаница
председник Златибор Ђорђевић