АКТУЕЛНО

Круг се затвара… Србија обавештена о затварању граница Словеније и Аустрије


На основу договора земаља чланица Шенгена, Србија је обавештена да ће доћи до затварања граница Словеније и Аустрије

Блиц 16.11.2015.

migranti u Sloveniji
Фото: Ројтерс, Марш избеглица кроз Словенију

Хрватска разматра затварање своје границе, што је већ данас најавила и Македонија.

Како Блиц сазнаје, иницијатива за затварање граница је потекла од Словеније, која ову меру назива „успоравањем“. То фактички значи да ће они преко своје границе пропуштати највише 2.500 људи дневно.

То би значило да ће, уколико Грчка настави овим темпом да пропушта избеглице преко своје границе, највећи проблем имати Хрватска и Србија.

Управо због тога, Србија пажљиво прати ситуацију по овом питању, због чега ће, како је најављено, по повратку премијера Александра Вучића сутра из Бујановца и Прешева увече око 21 сат, бити одржана још једна седница Бироа за координацију служби безбедности, на којој ће се разматрати став Србије по том питању.

Иначе, протеклих неколико дана, у Србију дневно улази око 4.500 избеглица, што је мање него у протеклом периоду. Тај улазак успорен је и због недавног терористичког напада у Паризу.

1 reply »

 1. ТЗВ „ДОБРА НАМЕРА“ ВЕЛИКОГ ВОЂЕ СРБСКЕ КОЛОНИЈЕ  – ПРЕТВАРА С У КОНЦ ЛОГОР ЕВРОПЕ ЗА ИМИГРАНТЕ СВИХ МОГУЋИХ НАМЕРА ИЗ БЕЛОГА СВЕТА ! –  ШТО ЈЕ БИЛО ЈАСНО ОД ПОЧЕТКА…..

  ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

  >Понедельник, 16 ноября 2015, 22:37 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : > >РЕДАКЦИЈА posted: „На основу договора земаља чланица Шенгена, Србија је обавештена да ће доћи до затварања граница Словеније и Аустрије

  Блиц 16.11.2015.

  Фото: Ројтерс, Марш избеглица кроз Словенију Хрватска разматра затварање своје границе, што је већ данас најавила “ >

  Свиђа ми се