АКТУЕЛНО

The Times of Israel: Јеврејски власници продали концертну дворану „Батаклан“ 11. септембра


„Очајни смо јер смо познавали све који су тамо радили“, каже бивши власник Паскал Лалу

Хитна помоћ евакуише рањенике - у близини концертне дворане "Батаклан" у центру Париза, 14.11.2015 (AFP PHOTO/MIGUEL MEDINA)

Хитна помоћ евакуише рањенике – у близини концертне дворане „Батаклан“ у центру Париза, 14.11.2015 (AFP PHOTO/MIGUEL MEDINA)

Концертна дворана „Батаклан“, нападнута у петак увече, била је деценијама у власништву Јевреја, али је пре два месеца продата, кажу њихови бивши власници.

Француски магазин „Поан“ пише да је „Батаклан“, где је Исламска држава масакрирала најмање 80 људи, годинама била мета антиционистичких напада, јер су власници Јевреји тамо често уприличавали произраелске догађаје. Магазин цитира и једног припадника екстремистичке групе „Исламска војска“, који је 2011. године француској служби безбедности рекао: „Планирали смо напад на „Батаклан“ јер су власници дворане Јевреји.“

„Орлови смрти“, метал-бенд који је свирао кад је почео напад, наступао је и у Тел Авиву, јула месеца у клубу „Барби“.

Паскал Лалу, један од бивших власника позоришта, у суботу је рекао да је дворана „продата у септембру, после 40 година“.

„Очајни смо јер смо познавали све који су тамо радили“, рекао је он за вести „Канала 2“.

Његов брат Жоел, сувласник, рекао је за „Канал 2“ да су дворану продали 11.септембра, и да је он недавно емигрирао у Израел. Жоел Лалу каже да је у време напада разговарао с неким ко је био у дворани и да је „могао да чује пуцње“.

Према њему, један члан „Орлова смрти“ је погођен метком и издахнуо је. За то нема званичне потврде. „Посвуда је крв, требаће три дана само да се то почисти“, каже Жоел.

Паскал сматра да се Парижани више не осећају сигурно „после оног што се овде догодило“.

„Терористи немају правила“, каже Паскал. „У борби против тероризма, бика морамо хватити за рогове, што Француска и влада никада не чине.“
Препорука преводиоца: Ако сте у могућности, погледајте коментаре испод оригиналног чланка, копродукције „Тајмс оф Израел“-а и АП-а. С обзиром да „Тајмс оф Израел“ делује у и за државу у односу на коју је некадашња расистичка Родезија била рај на земљи, свака част уредништву што је смело да их објави.

Превешћу само један коментар, илустрације ради:

Жан Калг:

‘“Његов брат Жоел, сувласник, рекао је за „Канал 2″ да су дворану продали 11.септембра, и да је он недавно емигрирао у Израел.“

11. септембра?

Драго ми је што видим да Мосад још увек има тај јединствени смисао за хумор.'“

ПС. И још нешто. Погледајте ко је, када и како продао „куле близнакиње“ Светског трговинског центра у Њујорку, нападнуте и срушене 11. септембра 2001. године, када је требало изазвати Први светски рат против тероризма: Silverstein Makes a Huge Profit off of the 9/11 Attacks

Извор: Jewish owners recently sold Paris’s Bataclan theater, where IS killed dozens | The Times of Israel
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано за СРБски ФБРепортер
Покровитељ преводилачке делатности блога „Ћирилизовано“: Јелички дукат

—————
16. 11. 2015. Ћирилизовано, за ФБР приредила Биљана Диковић

4 replies »

  1. Господ наш, Исус Христос, према најопсежнијим испитивањима Светог Писма, је рођен 11. септембра 3. године старе ере. Рушење близнакиња – 11септембра. Није случајно сала продата истог датума. Ту је и кабалистички петак 13. Господ је распет пре готово 2000 година а они су и даље тврдоврати, иако је од тада живело бар две милијарде Хришћана. Ово нема намеру да буде говор мржње, већ само најискренија жеља да се покају.

    Свиђа ми се

  2. „„Терористи немају правила“, каже Паскал. „У борби против тероризма, бика морамо хватити за рогове, што Француска и влада никада не чине.““

    …a francuzi imaju i postuju „pravila“ kada 3 meseca bombarduju Srbiju?

    Takve izjave su za budale bez mozga!

    Свиђа ми се