ДРУШТВО

Поштовани Премијеру, пишем Вам ове редове као оцу наше нације и спаситељу и добротвору Србије…


Пише: Слађана, колумниста СРБског ФБРепортера
Новембар 2015.

***

Поштовани и уважени премијеру,

Пишем Вам ове редове као оцу наше нације и спаситељу и добротвору Србије. Знајући за Ваше способности и гледајући свакодневно на ТВ екрану Ваше напоре и неустрашивост у решавању светских проблема као и судбине избеглица из белог света, реших да Вам се обратим као једином способном у Србији, рачунајући да Вам мој проблем неће представљати превелик терет поредећи га са огромним проблемима које успешно свакодневно решавате а што сам имала често прилику да гледам на тв екрану нарочито Пинк телевизије.

sneg-zavejani-feketic-evaku

Знам да је Ваше срце велико и да у њему има места за свакога. Решили сте проблем медијском магу Жељку Митровићу када је мало био повезан са  смрћу своје никада прежаљене  љубавнице, такође сте имали разумевања и за његовог сина који је онако млад и необуздан случајним несрећним случајем одузео живот такође младој девојци, што оно кажу ивер не пада далеко од кладе. Али, ето, дешава се  па оно помислих што не бисте помогли и мени. Мој је проблем мален. За Вас ситница.

Али морам да почнем од почетка како бисте у потпуности били упознати са детаљима.

Ви премијеру имате мајку Ангелину и ономад нешто пре удара НАТО бомби Вама се јави пророчки глас у глави и Ви је на време сасвим случајно изведосте да ето не погине као остали новинари телевизије. Замислите како би Вам било на души да нисте стигли кад треба. И ја имам мајку па ће тим пре Вама да буде лако да схватите моју забринутост.

Видите премијеру моја не баш тако стара мајка, ако су 62 године старости, има пензију 15 000 динара и нема свој стан, већ станује у привременом смештају пуном мемле и буђи. И не би то био највећи проблем да неким  случајем, ваљда биће од лепог живота, а највероватније од осиромашеног уранијума, мада не мора да значи, није добила тежак облик малигног тумора на плућима величине 20 центиметара. И знам ја да то није Ваша брига него моја, али ту лежи квака.

Министарство у коме ја радим, а то је оно у просвети, није предвидело да професори и наставници буду болесни, а не дај Боже ни њихова ближа ни даља фамилија, те тако ја немам чиме да јој платим храну и лекове бар не цео месец дана, јер знате рак кошта и знам ја да је Вама најпрече да се умилите Бриселу али разумите и мене.

Можда Вас нико није обавестио да свака кућа у Србији има бар по једног болесника од рака. Тако да испаде да је НАТО бомбардовање веома унапредило профит фармацеутској индустрији као и гробарској професији и свему што иде уз њу, а наталитет нам пада као Вама БДП.

Помислих недавно да је и министар Вербић прозорљив те ми шаље помоћ од неких пет или шест хиљада, мада мртвачки сандук, пу пу… кошта више, као и трошкови укопа. Оно што бих ја затражила од Вас било би да према мојој мајци поступите као што бисте према својој, ни више ни мање, јер за избеглице имате срца, за куце и за маце, спашавате децу из сметова, заустављате поплавни талс зашто не бисте старој жени обезбедили медицинску негу и бар седам дана бањског смештаја, јер никада за свог живота тамо није била.

И верујте ми на реч, а имам и доказ да је радила напорно од када зна за себе (мада Ви не верујете много да смо ми Срби способни да сами бринемо о себи) верујте она јесте, и никада није била на државним јаслама. (поређења ради, ако ћемо реално, Ви јесте, а и још увек сте…)

***

На небу јарко светли његова звезда…

http://www.besplatne-slike.net

Од постанка света, бар по оној верзији која је тренутно важећа, структура владавине била је пирамидална. Основицу сваке пирамиде власти чинио је народ, а на врху се налазила повлашћена класа. Разлика између некадашње и садашње пирамиде само је у висини односно бројноси експлоататорске класе.

Пирамида власти успостављена у Србији налази се пред распадом јер основица на којој почива, а коју чини десеткован, несрећан и болестан народ, није више у стању да на својим скрханим леђима носи предебелу, бахату, развратну, криминалну, експлоататорску класу која се намножила распојасала и не уме да се заустави.

Гломазан државнички, бирократски апарат трутова на власти нема више ко да издржава, те су се они одлучили да распродају државу ономе ко више плати. И као резултата тога Вучић трчкара од Брисела до Москве не би ли у стилу верзираног покварењака продао исту робу на два места, док са Арпима очијука попут посрамљене удаваче а мираз је Војводина и по мало Београд на води.

Али, не лези враже, они са којима тргује већи су муфљузи од њега, премазанији и уигранији у том послу, јер они већ вековима граде и чувају своју капиталистичку пирамиду. Код њих је свака револуција безболна за властелу, само се свремена на време врхушка прекомпонује а основа пирамиде и све остало остаје исто. Народ вуче и тегли у систему који је вековима исти док мења име, а народне масе мењају господаре. И обрни окрени, када терет за народ постане преголем, нађе се обавезно неко да као случајно народ покрене и поведе у револуцију. Народ гине и крвари а на врх заседне други господар из класе мало испод врха. И тако деценијама и вековима.

И сада се у Србији једе део по део од отаџбине, крцка се скраја на крај док једнога дана не остане београдски пашалук. Питам се – коме ће велики везир Вучић бин Зајеб да га на самрти препише, јер колико чињенице говоре, жив га дати неће. Моје шесто чуло ми каже да ће избор да падне на арапског принца.

Како знам? Недавно су дневне новине тврдиле у једном чланку на насловној страни да су муслимани најбољи љубавници, а сланина србска традиционална храна одједном постаде главни кривац за смрт великог броја Срба и све се то као случајно поклапа са чињеницом да муслимани не једу свињетину а траже азил код нас. То што смо озрачени осиромашеним уранијумом и што умиремо као муве нити је кога брига нити сме да постави питање одговорности и одштете, ако је уопште могуће са животом правити калкулацију. Немојте бити изненађени ако у скоријој будућности почнемо да светлимо као неонке ми који смо ипак преживели доброту НАТО пакта. Вероватно су НАТО трупе помислиле док су летеле по небу Србије, да доле не живе људи него гамад па нас запрашили отровом. И сада овако мутирани заслужујемо да будемо ограђени бодљикавом жицом, изоловани и потамањени. Некада су на тај начин поступали са губавцима а данас са православцима. Питам се само због чега.

Питам се и како је могуће да нам ваљају органи у ринфузи а не ваља Србин у комаду. Колико је само наше деце и људи са Космета побијено да би се ремонтовали богаташи са запада. Додуше, како на западу живе и раде добри трговци, претпоставила сам да нас Србе третирају као свој сточни фонд те смо скупљи у деловима него на кило живе ваге.

Ипак, Александар Вучић је племенит човек и он се упорно труди и врши тешке и заморне преговоре, моли, клечи, спава на поду да нас ипак прода у комаду а не у деловима, што ће, ако успе заиста бити велики подвиг.

Зато му народ Србије кличе и верује у њега више него у Христа. На небу јарко светли његова звезда коју ниједна опозиција није у стању да помрачи.

Добродошли у зону сумрака.

***

Зашто Срби ћуте док их живот гази?

Морала сам да реченицу поставим песнички, јер замислите да је овако изложим: Зашто Срби ћуте док хијене у људском облику са личном картом државе Србије спроводе над њима етнички геноцид и приводе крају агенду Новог светског поретка?

Доктори наука, новинари, аналитичари, професори и академици причаће и распредаће на ову тему сатима, данима, месецима, годинама вртеће се у круг и неће рећи при том ништа. То је и суштина науке у овом тренутку да говориш а да те што мање разумеју. Користићеш стране речи, полако их уводећи у матерњи србски језик, без имало гриже савести. Наступаћеш на телевизији као доказ да си паметан и увек у праву. А Србија ће се територијално осипати, смањивати, и народом сиромашити. Док ће нападно нашминкане, сређене и самозадовољне новинарке и новинари декламовати напамет научене и одавно унапред спремљене говоре такве да ни сам нећеш веровати како ти добро иде.

prodaja-790x445

Онда, када искључиш телевизор ошамариће те стварност, намерно нећу да кажем реалност. Смучио ми се Александар Вучић, Јоргованка Табаковић, Тадић, Дачић, Чедомир Говно Јовановић, Вук и Даница Драшковић, дуго би трајало да их све набројим, и зато ћу да за увек телевизор избацим из стана.

Нећу да им плаћам харач као телевизијску претплату, нећу да гледам туђи живот док мој цури као песак у сату, нећу да радим за њих, нећу да ратујем за њих, нећу да им будем слуга само зато што се називају Срби.

Прави Србин и брат био је кнез Лазар Хребељановић који је изабрао да погине са својим народом уместо да га срамно изда и прода као што сада раде назови србски владари,  педери, кукавице и улизице. Измишљају законе којима штите отето, и оправдавају своју наказност, неморал и блуд а једини закон који на овоме свету важи и добар је за човека је закон нашег Господа Бога и његовог сина Исуса Христа.

На данашњи дан, одајмо почаст великом кнезу Лазару, последњем правом србском владару који је изабрао радије пут небески него робство и пакао земаљски. Не би то разумела данашња посељачена господа – за њих је страна духовна вертикала и све што њу прати: понос, морал, част…

И да се вратим на почетак. Зашто Срби ћуте? Даћу свој одговор у једној реченици. Направљен је намерно, још из доба комунизма превелик понор између Србина и Бога и Србин нема више ни снаге ни храбрости да  покуша да га пређе, што обилато користи наша власт и држи свој народ као таоце. Верујем да ће ми се академици грохотом насмејати и да ће ми уз подсмех побити теорију уз подршку јавног мнења. А ја их изазивам на двобој.

Бог и ја против свих њих.

5 replies »

  1. Слађана пише одличне чланке и веома су интересантни за читање. На крају текста треба додати једно мало појашњење да се не би из текста извукао погрешан закључак. Не ћуте сви Срби! Једна мала група, окупљена око Епископа Рашко-призренског Артемија и његовог монаштва, води битку већ дуги низ година. Из текста се да видјети да Слађана вјерује у Господа Бога. Питање је да ли је са нама или са екуменистима?

    Свиђа ми се