Новорусија

САВЕЗ ДОБРОВОЉАЦА ДОНБАСА – прва промоција у братској Србији


logo

Позивамо све србске пријатеље који су заинтересовани да присуствују првој промоцији међурегионалне друштвене организације „САВЕЗ ДОБРОВОЉАЦА ДОНБАСА“ у братској Србији.

Први део промоције предвиђен је у Пресс Центру Београд, на који ћемо позвати представнике медија у Србији и све заинересоване са циљем упознавања са нашом организацијом, њеним циљевима и задацима, али и са истином о нашој борби, злочинима против нашег народа који се вешто скривају од очију међународне јавности, аналогијом са ситуацијом на Косову и Метохији и општом геополитичком ситуацијом на подручју Донбаса. Пресс конференција је заказана 20.11.2015 са почетком у 11 часова у Прeсс цeнтру Удружeњa нoвинaрa Србиje у Кнeз Mихaилoвој 6/3 (http://presscentar.rs/).

Други део промоције одржаће се истог дана у сали Академије 78 у улици Ресавска 78. Промоција ће почети пројекцијом документарног филма о дешавањима на подручју Донбаса и наставиће се кроз „округли сто“. Почетак је заказан за 17 часова.

Своје долазак и присуство најавили су високи представници Савеза Добровољаца Донбаса, познати руски политолози и легендарни ппредставници руских добровољаца.

***

Москва 16.11.2015

Саопштење за јавност

Београд, 20.11.2015 11:00, Прес-центар Удружења новинара Србије

Тема: Презентација Савеза добровољаца Донбаса.

Садржај: Презентација Савеза добровољаца Донбаса у Србији. Информације о прошлим догађајима на Донбасу. Информације о ратним злочинима на Донбасу. Провођење аналогије између злочина против човечанства на Донбасу са сличним догађајима на територији бивше Југославије.

– Грађани Донбаса су 11. маја 2014. године одржали референдум и направили свој избор. Они су се успротивили геноциду не само аутохтоног руског становништва Донбаса, већ и других малих народа. Планирано је да се руски људи протерају са своје земље, а да се на њихово место населе становници „западенштине“, чија је култура нама апсолутно страна.

– Народ Донбаса не жели евроинтеграције и чланство у војном блоку НАТО. Народ Донбаса има крвне везе са грађанима Русије и Белорусије, и не само у пограничним регионима. Ми смо рођаци. Многи држављани Русије су рођени на Украјини…

– Ти методи и ти злочини које данас чини кијевска хунта на Донбасу и на Украјини у целини, веома је добро позната вама, Србима и грађанима Србије и Републике Српске.

– Као што су становници Донбаса, тако сте и ви, балкански Словени: Срби, Црногорци, Македонци – наша браћа. Сви смо ми један народ Великог Руског света и Словенске јединствене духовности. И ми сви треба да будемо заједно!

– Драги пријатељи! Захваљујемо вам што сте данас са нама. Захвални смо што Русији и Донбасу братска Србија нас среће као своје најмилије! Русија је увек била и биће са својом сестром Србијом. Као и Србија са Русијом – зато Донбас поручује српским добровољцима: „Хвала вам, браћо, за вашу помоћ и солидарност!“

– Наше добровољачке и ветеранске организације имају исте циљеве и задатке: да служе својој Отаџбини и народу, свим људима добре воље у свету којима је потребна наша братска помоћ.

Говорници: представници Савеза добровољаца Донбаса, познати руски политолози и легендарни представници руских добровољаца.

Прес-служба
Савеза добровољаца Донбаса

1 reply »

  1. Jedno pitanje bih postavio, zasto oni koji su bili u Novorusiji i koji su organizovali odlazak do uvodjenja zakona nisu pozvani na tribinu. Znam odlicno kroz kakve probleme i prismotru prolaze oni koji su bili na Krimu,za to orden dobili i razna priznanja, nemojmo to zaboraviti, niima nikako ovo nebi bilo dozvoljeno.Voleo bih dobiti odgovor.

    Свиђа ми се