АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Иван Ивановић: Шта ће бити после Вучића? Србију од тоталне пропасти дели само пар месеци


Иван Ивановић

Пише: Иван Ивановић, СНП Наши
18.11.2015.

О издаји Александра Вучића мање више све је испричано. Почевши од странке и идеологије коју је заступао годинама, па до издаје Косова и Метохије.

Међутим, његова издаја се није ту завршила. Вучић свакодневно издаје самог себе и сваку реч коју је изрекао и то не баш много времена у назад. Често изда и ону изречену претходног дана.

Сасвим је јасно да владавина Вучића из дана у дан постаје све опаснија и злочиначкија. Очигледно је да на власти имамо крајње бескрупулозног човека и манипулатора. Њему ништа није свето нити осећа било какву одговорност. Ни према себи, а ни према народу који је гласао за њега. Бога нећу помињати, а ни нас који нисмо гласали за њега.

Самим тим, основно питање које се поставља је: Шта ће остати од Србије после владавине Александра Вучића?

Ја бих рекао да је врло вероватно да неће остати ништа.

Последице његове владавине су катастрофалне. Узмимо за пример флашу пуну воде, која пада и разбија се. Крхотине стакла са могу сакупити на гомилу, али флаше више неће бити, нити се вода у њу може сипати. Штета је непоправљива. Бојим се да Вучић управо то ради.

Од западних служби које су га и довеле на власт, Вучић добија задатке преко којих се систематски затире свака могућност да се Србија после њега на било који начин опорави.

Његова владавина се заснива на три метода. Метод медијске манипулације, метод застрашивања и метод поткупљивања.

Сви медији у Србији, и поново прочитајте СВИ МЕДИЈИ су апсолутно под контролом Александра Вучића. Када се чак и догоди да је некада поменут у лошем контексту, то се ради искључиво по његовом налогу како би испао жртва „злих новинара који га не остављају на миру“, или због неке друге манипулације и сплетке коју је смислио.

Друга метода застрашивања, даје своје резултате и за то му служи целокупан државни апарат. Почевши од служби безбедности, којих је лично Александар Вучић и даље координатор и које су постале његова батина за све који су непослушни. Затим следе полиција и судство, и на крају криминалне групације које служе за уличне акције пребијања, претње и уцене.

Метод поткупљивања је уродио плодом међу добрим делом политичара, назови интелектуалаца, аналитичара, новинара, и лажне друштвене елите која је спремна да за мрвицу са стола диктатора шени и његову политику уздиже у небеса.

Очигледно је да је план западних служби да Србија буде апсолутно уништена у сваком сегменту, почевши од државотворности па до економије.

За Србе је од „европских пријатеља“ планирано да постану робови, који ће служити владајућим кастама које ће постављати западне амбасаде.

Осврнимо се само на Вучића који се представља као „најсиромашнији премијер Европе“, док се у реалности ради о једном од најбогатијих људи на Балкану.

Погледајмо само један пример, а то је да се на месту директора Електро мрежа Србије (ЕМС) налази кум Александра Вучића, која је непресушни извор новца. Када би се мало завирило у његов рад видели би да је умешан у низ афера постављања приватних централа за струју, па до ветро паркова. И то је јавна тајна о којој сви ћуте и заобилазе је. На кључним местима где се узимају не милиони евра, него милијарде, налазе се Вучићеви људи.

Очигледно је да запад намерава да максимално искористи његову послушничку владавину, а да Србија постане нешто налик Црној Гори под владавином Мила Ђукановића. Режим који је уско повезан са криминалним групама и западним службама безбедности, којем је дозвољено да бескомпромисно пљачка и да се богати, а да у замену извршава све оно што буде тражено од западних амбасада и обавештајних служби.

Србију од тоталне пропасти дели само пар месеци.

После тога ни смена Александра Вучића више битно неће променити ситуацију.

Неопходно је да дође тоталне промене политике, и окретање ка Руској Федерацији која нам је у овом моменту једина сламка спаса.

У супротном, Србија неће преживети још једног Вучића и његову слугерањску политику.

Иван Ивановић

10 replies »

 1. Шта се дешава са радикалима и са Шешељем слизали се са в UQK-ом ?

  Дивно, где су свбски вадикали нема свбства ни Свбије.

  Карловац, Карлобаг, авиони, камиони, димне завесе и балони.

  Свиђа ми се

 2. CIA ima zamenu za Vučića,setite se samo Ciprasa u Grčkoj koji je pre izbora govorio protiv MMF-a,EU.Cipras je ubačen kao trojanski konj da uništi nadu stanovništva u promene.

  Свиђа ми се

 3. 19 11 2015

  НИЈЕ ТАЧНО ДА САМО ВУЧИЋ И ОВА ВЛАСТ УНИШТАВАЈУ СРБИЈУ

  Србију не уништавају само садашњи властодршци и сви они који активно подржавају и/или слушају садашње властодршце, него и сви који виде и свесни су тога, па зато критикују, кукају, цмиздре, што нас ова власт уништава и истовремено не чине ништа од следећег:

  – или да покрену, организују и спроведу, било сами било здружено, радњу у складу с Уставом и законом за смењивање садашњих властодржаца,

  – или барем да потпишу на:
  http://www.peticije24.com/sssss
  захтев Народној скупштини да разреши председника Томислава НИКОЛИЋА и ВЛАДУ, тиме њеног председника Александра ВУЧИЋА и потпредседника/министра Ивицу ДАЧИЋА.

  Њихово остајање на власти до избора повлачи њихово спровођење избора те њихово објављивање изборних резултата…..

  Сви критичари садашње власти, сви који су њом незадовољни, а не предузимају ништа од претходног, су суштински пасивни саучесници у раду садашњих властодржаца.

  Љубомир Т. ГРУЈИЋ
  http://www.ssssseternal.org

  Свиђа ми се

  • Брате Љубомире,

   Народ је схватио да се поштовањем устава и законом дозвољеним средствима не могу срушити они који држе власт а при томе не поштују устав и законе ове земље! Зато, брате драги, ваша петиција једва достиже мање од триста потписа упркос свим вашим напорима.

   Сутра да буду избори, лопови ће их попкрасти. И да милиони људи потпишу вашу петицију, мислите ли да ће издајници у скупштини који подржаше Бриселски споразум или издајници у Врховном суду Србије који се прогласише ненадлежни, мислите ли заиста да ће они смијенити издајника Тачића, Вучића и Николића? Па како да их смијене када и сами са њима учествују у издаји и уништавању ове земље?

   Брате Љубомире, за рушење ове власит једина опција је: Марићевића Јаруга!

   Свиђа ми се

   • 19 11 2015

    Драги брате у Христу Душко,

    Када је у Србији милион, или барем петстотина хиљада, људи потписало захтев Скупштини да смени Председника и Владу?

    Никада до сада!

    Зато нема смисла да се тврди да било несврсисходно и безуспешно масовно потписивање на http://www.peticije24.com/sssss захтева Народној скупштини да разреши председника Томислава НИКОЛИЋА и целу ВЛАДУ.

    Ако ову петицију потпише толико људи, народни посланици би били приморани да добро размисле да ли би деловали супротно тако јасно израженом народном захтеву. То би њима било јасно упозорење за следеће изборе. Према члану 118 Устава Народна скупштина може да покрене поступак за разрешење председника Републике на предлог најмање једне трећин (тј. 84) народних посланика. Према члану 130 Устава гласање о неповерењу Влади може затражити најмање 60 народних посланика. Ако би народни посланици одбили тај писмени захтев који је потписало најмање 500.000 или 1.000.000 људи онда би то изазвало народни револт јер би то било супротно члановима 1 до 3 Устава. Тада би народ, у складу и на основу тих чланова имао потпуно уставно право да преузме власт.

    Зар је лакше и боље да се узме у руке батина, мотика, нож, .., калашњиков него перо и потпише тај захтев? НИЈЕ, али људи мисле да је потписивање опасније него арлаукање и звиждање уз каме и пушке на улицама! Зар је боље да тече наша крв улицама него мастило из пера док се потписује тај захтев? Зар треба тиме да омогућимо да нам се са свих страна укључе пушке из других околних народа и држава?

    Потпуно сам уверен да наш народ не жели рат, посебно не грађански рат.

    Ја сматрам да је то само изговор да би се избегло потписивање тог захтева.

    Исто тако сматрам да Србији не може да крене на боље докле год народ мирнодопски уставним и законским процесом не сменимo властодршце који некажњено делују противуставно и чине кривична дела. Када једном будемо тако сменили такве властодршце онда ће сви следећи властодршци знати да народ то може да учини и њима.

    Погледајте наше највеће бусађије из 90.тих година прошлог века какве су кусађије данас постали тако да обилато да кушају све што им се на шиптарској тацни сервира из Брисела. Сетите се свега и погледајте резултат. Упркос томе, позивате на Марићеву јаругу! Ја Вам се у томе не придружујем.

    Хвала Вам, брате у Христу Душко, што сте ми, Ви једини, искрено и отворено, јавно изнели овакво мишљење.

    Пријатељски искрено,
    Љубомир Т. Грујић
    http://www.ssssseternal.org

    Свиђа ми се

   • Драги у Христу брате Љубомире и честити докторе,

    Ја сам вашу петицију потписао међу привима, прије више од 7 мјесеци, јер желим да подржим било који родољубиви потез, макар и симболички, без обзира да ли тај потез има шансу за успјех или не.

    Овдје се ради о томе да вУЧКић, Николић и Тачић ништа не би могли да ураде да за то нису имали подршку ненародне скупштине Репбулике Србије.

    Стога слиједи да је сулудо очекивати да ће они који су подржали изајднике у издаји смијенити издајнике због издаје.

    Што се Марићевића Јаруге тиче, то је само констатација и лично мишљење, али никако жеља. Не дај Боже да до тога дође. Дај Боже да се људи на власти дозову памети и схвате да пут којим су повели нацију и државу води у општу катаклизму.

    Нека нам је свима Господ у помоћи,

    Свиђа ми се

 4. Jedno mi nije jasno- autor teksta kaže da je Srbija gotova ako Vučić ostane na vlasti i to za par meseci! A zatim kaže citiram:

  Неопходно је да дође тоталне промене политике, и окретање ка Руској Федерацији која нам је у овом моменту једина сламка спаса.

  У супротном, Србија неће преживети још једног Вучића и његову слугерањску политику.

  Kako nešto što je već propalo može nešto da preživi?

  Molila bih autore tekstova da spuste loptu i da pišu smireno i precizno! Ima još ljudi koji nisu retardirani a koji prate tekstove koji se objavljuju, kao i druge izvore informacija.

  Свиђа ми се

  • Сестро Славице, аутор вјероватно предпоставља да ће читаоци укључити мозак па мало размишљати и својом главом без да им се све нацрта као малој дјеци.

   Зар је заиста тешко схватити шта је Иван желио рећи без да све дословице каже?

   Иван Ивановић је јасно рекао да издајник Вучић мора да падне, а ако се то не деси, доћи ће до слома Србије за неколико мјесеци.

   Иван наставља даље и сасвим јасно даје до знања да послије пада Вучића мора доћи власт која ће се окренути Русији. Ако се то не деси, то јест ако умјесто Вучића дође још гори Вучић, и настави Вучићевим путе, у том случају Србија неће преживјети.

   Пропао или пао не значи и скончао за сва времена. Онај који падне или порпадне може и да устане и да се уздигне.

   Свиђа ми се

 5. Моја велика жеља је да вучкић буде „залепљен“ о бандеру на сред теразија.Питање је
  веома паметно; шта ће бити после вучкића?
  Србија је де факто окупирана 5 октобра 2000г, фукаре сорошко католичке су прво поставиле курву дел коштуницу и то је био почетак краја…онда Тадић све горе од горега.Ако Срби желе нешто да промене под хитно на власт морају доћи патриотске странке и у свим правцима се максимално повезати са Русима а и богами да издајници крваво плате своју издају.
  Велики поздрав Г. Ивану Ивановићу и његовој угледној странци
  Од Урала па до Трста крстиће се са 3 прста

  Свиђа ми се