Димитрије Марковић

Дете Грома – Има једном један Капетан Драган …


6.7.2015. 

kd„Има једном један Капетан Драган. Човек к’о сви, али оно јест више за литературу, него што је обичан.

Медији о Драгану нису знали готово ништа, јер је он сматрао да то тако треба. Из више разлога.

Прво, зато што је тако психолошки деловао на непријатеља, јер фаме о надчовеку који предводи крајишке Србе могле су само да им сметају док спавају.

Хрватски тисак био је пренеражен а српска штампа поредила га је са највећим епским јунаком Милошем Обилићем.

Последица српске еуфорије и хрватске панике најбоље се видела у случају градића Костајница. Наиме, она је освојена – конференцијом за штампу. Драган је то најавио у десет и тридесет, у 12 часова и 15 минута Костајница је била празна, а у 13 сати книнџе су ушле у њу. Без иједног испаљеног метка. Без разбијеног прозора. Једноставно знајући да ако одржи обичну конференцију за штампу и директно је преноси преко радио таласа где јасно и самоуверено каже када и где креће са книнџама, да ће психолошки код непријатеља изазвати пометњу.

Тако је освојио Костајницу. Ушетали су у празан град.

Чак је и хрватски поглавник Туђман позвао у помоћ Европску заједницу, јер су се Драган и книнџе приближавали и његовој престоници.

Книнџе су биле на само 29 километара до хрватске престонице Загреба. То је историјска чињеница.

Извор: Неша Вуковић, Дете грома

___________

”Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, ове недјеље биће изручен Хрватској и његово појављивање у Сплиту очекује се у четвртак 9. јула у јутарњим сатима.”
06/07/2015 http://www.rtrs.tv

Је ли остао још неко кога нисмо издали и предали?!

Линта: Тражити да капетан Драган буде изручен Србији

БЕОГРАД – Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта позвао је данас Министарство правде Србије да захтева од Хрватске да Драган Васиљковић, познатији као капетан Драган, буде изручен Србији и да суђење буде одржано пред Већем за ратне злочине у Београду.

Линта је у изјави достављеној медијима навео да, ако Хрватска одбије наведени захтев, Министарство правде треба активно да помогне одбрану капетана Драгана тако што би ангажовало врхунске адвокате.

Такође, навео је он, представници Амбасаде Србије у Загребу треба да прате судски процес и алармирају домаћу и међународну јавност, ако се буду кршила његова права на фер и поштено суђење.

Оцењујући као скандалозну одлуку надлежних у Аустралији да Васиљковић буде изручен Хрватској, Линта је подсетио да се истовремено „Анте Готовина, Насер Орић, и слични који су одговорни за бројне злочине над Србима, пуштају на слободу”.

Танјуг, Политика
објављено: 09.07.2015

5 replies »

  1. Одрчемо се својих јунака, заборављамо их и остављамо у немилости непријтеља. А онда се чудимо што их немамо када су нам потребни.

    Свиђа ми се