Балкан

На ТВ Русија1 – премијера документарног филма: „Како су убили Југославију. Сенка Дејтона“ (видео)


СРБски ФБРепортер: На ТВ Русија 1 вечерас је приказан документарни филм – „Како су убили Југославију. Сенка Дејтона“ који је снимљен 2015. године у режији Алексеја Денисова. Браћа Руси убрзано уче лекције на основу нашег искуства! 

***

Извор: Россия Новая, 27.4.2015.

Филм „Како су убили Југославију. Сенка Дејтона“ је прича о грађанском рату који је избила између два, у суштини братска, народа који су у пријатељству и слози живели дуги низ година у саставу некада јединствене Југославије.

Филм „Како су убили Југославију. Сенка Дејтона“ је слика која приказује непознате детаље о југословенским ратовима и како су се четири дуге године међусобно убијали Хрвати и Срби. Према званичним подацима, у том рату је погинуло најмање сто хиљада људи, док незванична статистика говори о два пута већем броју. Више од три милиона цивила је избегло са својих огњишта.

Али чак и након што је овај ужасан рат у срцу Европе завршен, и на територију бивше Југославије уведене НАТО мировне снаге од шездесет хиљада људи, оне у ту земљу нису могле донети коначан мир. Две године касније, авиони оружаних снага НАТО ће немилосрдно бомбардовати територије у које је требало да донесу мир.

Грађански рат у бившој Југославији је био најкрвавији и најдеструктивнији рат у Европи од Другог светског рата.

Документарни филм „Како су убили Југославију. Сенка Дејтона“ нам говори историју ужасне трагедије која се на крају 20. века десила у срцу цивилизоване Европе.

_______________
Превод: СРБски ФБРепортер

7 replies »

 1. „Роберт Баер, бивши агент ЦИА-а, тврди да су милиони америчких долара утрошени како би се разбила бивша Југославија. Када сам јануара 1991. стигао у Сарајево задатак је био да ширим лажне информације да ће српски терористи напасти град и да тако створим панику, тврди Баер“

  http://srbin.info/2015/11/30/agent-cia-milione-smo-potrosili-da-razbijemo-jugoslaviju/

  Свиђа ми се

 2. HODAJUCI PO VIJETU I OBILAZECI NAJPOZNATIJE VRHOVE SVIJETA KAO PLANINAR BIO SAM PONOSAN ODAKLE DOLAZIM…CIJELO VRIJEME TOG SRAMNOG RATA SAM NA OVIM PROSTORIMA…SAD SE SRAMIM…ODAKLE SAM….NAZALOST!!! A TAKO MISLI VECINA POSTENIH LJUDI…AL MOZDA NEMAJU HRABROSTI RECI…

  Свиђа ми се

  • Srami se ti sebe pokondirena tikvo. Osetio si lepotu kesha koju ti zapad nudi stvarajuci ga na muci naseg naroda…pa si se prilagodio i spustio glavu i podvio rep. Razumem te…tako je najlakse jer je propaganda stvorila takvu sliku o nama. Lakse je postideti se i prilagoditi nego reci sta je i kako bilo stvarmo…a zaboravio da je taj isti zapad to i zakuvao da bi pokondirene tikve, kao sto si ti, bile postidjene i kupljene krvavim radom i novcem naseg naroda…sram te bilo

   Свиђа ми се

  • go*edo jedno ti se sramis…cega se sramis,sto si srbin? srami se sto tako mislis i ljubis du*e go*narima sa zapada jer su ti isprali mozak dolarina i markama pa ti se osladilo posecereno go*no.

   Свиђа ми се