АКТУЕЛНО

ПРЕСУДА СУДА У ПАРИЗУ: ВЕЛИКА ПРАВНА ПОБЕДА ЗАСТУПНИКА НАУКЕ И ЗДРАВОГ РАЗУМА ПРОТИВ МОНСАНТА – Тровачи губе рат!


 Није се уплашио претњи: Жил Ерик Сералини


Није се уплашио претњи: Жил Ерик Сералини

Све врсте генетски модификованих организама (ГМО) су отровне како за људе, тако и за животиње. Ова вест је као бомба одјекнула у Паризу, а пренео ју је немачки портал Инфокоп. Суд у француској престоници прихватио је резултате храбрих истраживача, на чијем челу је био професор Жил-Ерик Сералини, који су дошли до ових ужасних сазнања.

„Ради се о великој правној победи заступника науке и разума над Монсантом. У стручним круговима се сматра да ће одлука француског суда имати глобални значај и да ће помоћи да се свет ослободи чудовишта у лику генетски модификованих организама. Уколико се то деси, мукотрпан и тајни рад Сералинија и његових сарадника окупљених око организације CRIIGEN (Комитет за независно истраживање и информације о генској техници), добиће пуну сатисфакцију“ истиче немачки портал и додаје да наука на крају ипак тријумфује над преварама и корупцијом.

Високи суд у Паризу је 6. новембра ове године објавио пресуду која каже да је „професор Марк Фело, некадашњи председник француске Комисије за биомолекуларну технику (CGB), крив због фалсификовања резултата и примене лажних резултата које је користио у процесу против професора Сералинија“. Висина казне биће саопштена почетком идуће године. CGB је комисија француског министарства пољопривреде, позната као жесток заговорник ГМО и захваљујући њеном раду у Француској је одобрена примена многих генетски модификованих биљних врста.

Сералини и његов тим нису се с тим мирили и пуне две године у великој тајности су радили на свом пројекту јер су били свесни колико је Монсанто опасан противник. Истраживање на више од 200 лабораторијских животиња дало је поражавајуће резултате (бар по Монсантов производ) јер је установљен алармантан број канцерогених обољења, тешких оштећења органа и прераних смрти код пацова храњених овим кукурузом. По окончању истраживања, Сералини је резултате дао независним истраживачима, који су их испитали и верификовали, након чега су објављени у септембру 2012. године у познатом научном часопису „Фуд анд хемикал технолоџи“. Одмах након тога кренула је бесомучна кампања против аутора студије, а у јануару прошле године је часопис „Фуд анд хемикал технолоџи“ саопштио да повлачи његов чланак с невероватним образложењем да „закључци нису јасни“.

Кампања против Сералинија

Само неколико сати након изласка Сералинијеве студије у септембру 2012. почела је оркестрирана медијска кампања њених аутора у којој су, без икаквих аргумената, коришћене опробане методе. Тражено је да се студија одбаци као научно неоснована, уз апсурдне тврдње да је „Сералини користио погрешне пацове“. Корумпирана комисија за ГМО у ЕУ покушала је да забрани даље ширење студије Сералинија, а њено тело EFSA је осудила студију, иако сама није спровела никакву проверу исте.

Непосредно пре тога, часопис је као „заменика уредника за биотехнологију“, позицију која до тада у листу није постојала, поставио Ричарда Е. Гудмана, раније запосленог у Монсанту. Једна од првих „уредничких“ акција Гудмана била је да повуче чланак Сералинија као „неоснован“.

Међутим, 30. марта ове године „Фуд анд хемикал технолоџи“ је добио нове издаваче, који су Гудмана одмах отпустили. Немачки онлајн научни часопис „Европска наука о животној средини“, који припада Шпрингер групи, поново је објавио Сералинијев рад.

Он и његов тим су, иначе, наставили своја истраживања и студије на пацовима и недвосмислено потврдили да су све врсте ГМО су отровне како за људе, тако и за животиње.

bezgmo-790x793

———-

ПОВЕЗАНО:
* Биљана Ђоровић: Људи су данас претворени у заморце (интервју са Жилом Ериком Сералинијем)

* Биљана Ђоровић: Разговор са Вилијамом Ендгалом или Како упокојити ГМО вампира

*САНУ лобира за ГМО у Србији: СУПРОСТАВИЛЕ СЕ – ДВЕРИ * ОВО НИЈЕ ПОЛИТИЧКИ ГОВОР, ОВО ЈЕ ОДБРАНА ПРАВА НА ЖИВОТ!

*5 разбијених ГМО митова (видео)

*Биљана Ђоровић: Франкенштајн храна у нашем тањиру

*Монсанто – Јахач ГМО апокалипсе! (видео)

*Доктор Barrie Trower, бивши агент британске тајне службе: Оно што спремају човечанству је невероватно! (видео)

*НАУКА: Дуготрајно излагање малим количинама Roundup-а, може да оштети бубреге и јетру – истраживање

*Ратко Паић: Са чиме се ускладити – са законима Брисела или законима природе?

*УПОЗОРЕЊЕ: Нова студија ГЛИФОСАТ КОД ЉУДИ И ЖИВОТИЊА показала да може да изазове смртоносно обољење бубрега

*ГМО Злочин без страсти – НЕМАН У ТАЊИРУ

*Нико нема интереса да лобира против вакцинације! Иза приче о вакцинама стоје МАМЕ и ТАТЕ и часни људи, БУДУЋИ РОДИТЕЉИ, забринути људи који само траже одговоре!

*ИНТЕРВЈУ: ДР МИЛАДИН М. ШЕВАРЛИЋ, ПРОФЕСОР НА ПОЉОПРИВРЕНОМ ФАКУЛТЕТУ У БЕОГРАДУ О ПРИСУСТВУ ГЕНЕТСКИ МОДИФИКОВАНЕ ХРАНЕ У СРБИЈИ

*Биотехнолошки лидер “Syngenta” проглашен кривим за прикривање смрти животиња узрокованих ГМО кукурузом!

*ЕУГЕНИКА у примени – МОНСТРУОЗНИ експерименти на деци целог света регулисани законима?!

———–

http://wp.me/p1Fuk8-ME0

5. 12. 2015. Б.Божин-ВЕСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

5 replies »

    • OVO POD HITNO TURITI POD NOS SVIMA U OVOJ ZEMLJI. KAO JEDINOG ISPRAVNOG I VERODOSTOJOG ČOVEKA KOJI BI TREBALO DA BUDE MINISTAR POLJOPRIVREDE U OVOJ ZEMLJI UMESTO ŠTO MU SE SMEJU KOJEKAKVI TROVAČI NAROČITO MEĐU KOLEGAMA, POSTASVITI NA ČELO KOMISIJE MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE KOJA BI TREBALO DA PROMOVIŠE ZDRAVU POLJOPRIVREDNU I ORGANSDKU PROIZVODNJU HRANE I DA SVOJIM MIŠLJENJEM I ZAKLJUČCIMA ZAUSTAVE SVO ĐUBRE KOJE NAM SE POTURA I PROTURA KAO NORMALNO U PROIZVODNJI I KORIŠĆENJU HRANE. U PROTIVNOM OSTAĆEMO KAO “OSLOBOĐENA“ TERITORIJA OD STANOVNIKA ZBOG SVEGA ŠTO NAS JE DO SADA SNAŠLO KAO I ZBOG KOJEKAVIH MOGUĆIH I NEMOGUĆIH KANCERA JER MNOGI U LJUDIMA I PREKO NJIH, KAO I SAMOG NARODA VIDE SAMO EVRIĆE, EVRIĆE, TOPLA MORA, LUKSUZNA KOLA TAKO TO, A POSLE KO OSTANE DA UVOZI AZIJATE PA DA IM OSTAVI SVE JER VIŠE SVOGA NEĆEMO IMATI. KO HOĆE POSLE OVOGA DA POLEMIŠE SA MNOM MISLIM U NEGATIVNOM KONTEKSTU NEKA SE JAVI ŽIKI IZ DONJEG CREPOJEVCA ON JE MOJ LIČNI SEKRETAR ZA “POHVALE“ SVIH ONIH KOJI BI DA S..U A PAPIRA ČAK NI NOVINSKOG NEMAJU. SA TAKIMA DOK SE NE UBRIŠU, MOGU DA POLEMIŠEM SAMO AKO ME ODOBROVOLJE A TO JE DA SE ŠPRICAJU SA MONSANTOVIM I SLIČNIM ORGANSKIM PREPARATIMA. E KAD TO BUDE IMAĆE PRILIKU DA ME VIDE DA POLEMIŠEMO KO“LJUDI“.AJD ZDRAVO.

      Свиђа ми се