ДРУШТВО

Небојша Јовић: Аутомат из кога је пуцано на Гораждевац репетиран је још пре 5 година – руком Београда!!


О Гораждевцу, али и мало шире…

Jovic

Небојша Јовић, 8.12.2015.

РАФАЛИ ЈЕСУ ИСПУЦАНИ ИЗ АЛБАНСКИХ РУКУ, АЛИ ЈЕ АУТОМАТ РЕПЕТИРАН ЈОШ ПРЕ 5 ГОДИНА ИЗ РУКУ БЕОГРАДА, тачније „из руку“ ТАДИЋА И БОРКА СТЕФАНОВИЋА.

Погледајте, прочитајте и УВИДИТЕ док не буде касно, шта СВЕ НАС чека истог тренутка када се поглавља о Косову испуне, када се Бриселски споразум приведе крају (с’ тим што ће ТАДА бити неупоредиво горе, са убиствима, протеривањима и поновном паљевином кућа и светиња срБских) и када се београдски „НОЖ ИЗДАЈЕ“ коначно, до корица, забије у леђа и срце Србима на Космету!!!

Ово је право лице „победе“ Србије у свим преговорима о Косову, ово је 5:0 за нас, ово је бољи, мирнији и сигурнији живот Срба на Космету, због овога су нови „ТРГОВЦИ“, овог пута ЖИВИМ Србима (и њиховим СВЕЖИМ органима), породицама и судбинама нашим, почевши од настраног Тадића, преко малог комплексаша Борка Стефановића, углавном пијаног Дачића, па све до данашњих „душебрижника“, кренули да се „боре“ за Србе, боре до последњег кофера пара, последњих пар стотина милиона а можда и читаве милијарде евра!

И зато су општине срБске на свом челу добиле срБски нус-продукт, зато су Срби претњама и уценама терани на АЛБАНСКЕ ИЗБОРЕ, зато су Албанцима дата и призната сва права од стране Србије која их чине државом, зато се гуше, уништавају и врло ефикасно НЕСТАЈУ СВЕ СРБСКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ И ФИРМЕ НА КОСОВУ!

17. марта 2004-те запад је позивао „све стране“ да се уздрже од насиља, иако су листом Срби били жртве за одстрел а Албанци џелати. Ваљда су Срби требали престати да угрожавају албанске рафале испаљене на све СрБско у Покрајни?

Данас, шеф Канцеларије за Косово и Метохију, УМЕСТО ДА МОБИЛИШЕ ВЛАСТ У СРБИЈИ, ПА АКО ТРЕБА И ЦЕЛУ СРБИЈУ КАКО БИ СЕ СРБИ НА КОСМЕТУ, АЛИ И ДРЖАВА СРБИЈА НА КОСМЕТУ, ЗАШТИТИЛИ – он позива „СВЕ“ стране на мир и поручује СРБИМА да се уздрже од реаговања!???  А један од градоначелника оштро осуђује паклену ноћ у Гораждевцу!

И ТУ ЈЕ КРАЈ. ТО ЈЕ ТО. НЕМА ВИШЕ. ТО ЈЕ ТАЈ СПАС КОЈИ СУ СРБИ ДОБИЛИ АНГАЖОВАЊЕМ БГ У БРИСЕЛУ. ТО ЈЕ ТА ЗАШТИТА О КОЈОЈ СУ НАМ ПРИЧАЛИ…

automat

Сваки пут када Срби буду угрожени, пребијани или убијани, нашу државу ништа и нико неће и не може спречити да… уложи протест! И то не било који, већ ОШТАР протест!

И сви би да забораве блиску прошлост пуну страдања и несреће која нас је погодила, нико организовано и масово не протестује што Албанцима ДАНАС кроз споразуме ДАЈЕМО ТАПИЈУ НА КОСМЕТ, нико не реагује због свирепе судбине која нас У ВРЛО БЛИСКОЈ БУДУЋНОСТИ у чека у концлогору званом „независно Косово“…

Не, сви или пишу кабинетска саопштења или ћуте… и чекају… чекају неко посланичко место и ухлебљење. И није битно сто се Војводином умножавају заставе „Републике Војводине“, њени пасоши и Устав, графити „СРБИ МАРШ ИЗ ВОЈВОДИНЕ“, није битно ни што се читава војска од мигрантских џихадиста самоубица и убица слива у Прешево и Бујановац  и чека „позив“ да помогне Албанцима у стварању Велике Албаније, није битно ни ШТО КОСОВО ПРИВОДИ КРАЈУ ЗАВРШНУ ФАЗУ ДРЖАВНОСТИ…

Не, битно је да је ВРЛО ЕФИКАСНО УЗ КОНТРОЛУ ДРЖАВЕ ИЗДУВАНА ЕНЕРГИЈА НАРОДА…

„НО КОСОВО УНЕСКО“!  

МОЖЕ КОСОВО ИМАТИ ОД ДРЖАВЕ СРБИЈЕ ПРИЗНАТ И УСТАВ И ПАРЛАМЕНТ И ВЛАДУ, ПОЛИЦИЈУ И ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗ И ПОРЕЗНИКЕ И ЦАРИНИКЕ… али, НИКАКО У УНЕСКО! Јел’?

Представа, фарса, глума и то веома лоша, провидна. Или једноставно речено БРУКА И ИЗДАЈА!

ГОРАЖДЕВАЦ И ТО ОНАЈ У НАЈГОРЕМ ОБЛИКУ ЧЕКА СВЕ НАС. Све јужно од Ибра, нас на северу Комета, али и Рашку област, Војводину, Прешево и читав југ Србије, а онда и тај уклети „круг двојке“ београдски неће бити миран. Ко очи има, видеће!

Срећна вам „победа“, народе мој СрБски у нестајању.

***

Небојша Јовић, 9.12.2015.

Замолио бих све који прочитају моју објаву која говори „О Гораждевцу, али и мало шире…“, да прочитају и овај текст који следи и који је инспирисан коментаром-питањем једног имењака мог (презиме му нећу помињати) – зашто сада пишем о овој теми, где сам био својевремено и шта урадио да све ово спречим, и да би требало да пустим неку нову политику и „нову децу“ да то раде, када већ ми ништа нисмо успели да урадимо (парафразирам питање)!

komentar

Да не бих на више места сличнима и неупућенима појединачно одговарао, прилажем мој одговор дотичном господину и укратко део мојих активности у ових деценију и по борбе за северну Митровицу, Космет и Србију моју Православну!

„Имењаче, не знам ко си, погледах ти профил и видех да си полиглота и да говориш изгледа чак два језика, српски и албански, што је поприлично „напредно“ изгледа 🙂 али небитно.

Најпре, власт никада нисам био, нисам био ни председник Општине, нити начелник округа нити градоначелник. Што се размишљања о Србима тиче, у праву си, нисам РАЗМИШЉАО, ја сам РАДИО ЗА МОЈ СРБСКИ НАРОД. Увек покушавам да избегнем набрајање заслуга јер ми делује то нескромно, али би можда требало да знаш:

 1. Да сам један од оних ПРВИХ 20, а касније 50 МОМАКА КОЈИ СУ, ОСТАВЉЕНИ ОД ДРЖАВЕ, ПОЛИЦИЈЕ И ВОЈСКЕ, НА ПРИЛАЗУ СЕВЕРНОЈ МИТРОВИЦИ ЗАУСТАВИЛИ ТЕРОР АЛБАНАЦА И ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ!!!
  razmak1
 2. ПУНИХ 5 ГОДИНА САМ НАЈВИШЕ ПО ПАР САТИ ДНЕВНО ДЕЦУ СВОЈУ ВИЂАО, ДОК САМ ИСТОВРЕМЕНО НА ТОМ МОСТУ УЗ МОЈУ, ЧУВАО И ДЕЦУ И ПОРОДИЦЕ ОНИХ „МУШКАРАЦА“ КОЈИ СУ СЕ У СТАНОВЕ ИЗ СТРАХА ЗАКЉУЧАВАЛИ И САКРИВАЛИ, (који ће се читајући ово и препознати) ИЛИ СА СТРАНЦИМА, А КАСНИЈЕ И АЛБАНЦИМА, ТРГОВАЛИ И ПОСЛОВЕ СКЛАПАЛИ!
  razmak1
 3. НЕМА НИТИ ЈЕДНОГ СУКОБА ИЛИ НАЛЕТА АЛБАНАЦА А ДА НИСАМ БИО НА ТОМ МОСТУ. И док си ти МОЖДА, а и други проалбански Срби чекали неког новог Бору или Рамиза до последње дојч марке, ја сам са браћом мојом, НЕ ПРИЧОМ, већ делом и на -15℃ по целу ноћ дежурао на бранику Митровице!
  razmak1
 4. Три пута сам био рањаван или повређен на том мосту у сукобима са албанским екстремистима који су хтели и Митровицу и читав север да очисте, као сто су очистили и градове и села јужно од Ибра. Једном сам хапшен и исто вече пуштен, јер сам „ухапшен грешком“!
  razmak1
 5. Као особа задужена за политички и безбедоносни део и контакте при СНВ, својим залагањем, предлозима решавања проблема и креативношћу, најмање десет сукоба сам са КФОРОМ или УНМИК ПОЛИЦИЈОМ спречио, што је на мом суђењу потврдио и УН Полицајац задужен за безбедност на северу.
  razmak1
 6. Као члану СНВ и припаднику „бранилаца моста“ суђено ми је оптужницом за 5 кривичних дела, И ОСЛОБОЂЕН САМ ПРАВОСНАЖНО ОД СВИХ ОПТУЖБИ
  razmak1
 7. Један сам од најактивнијих чланова штаба за бојкот АЛБАНСКИХ ИЗБОРА (ЈЕСИ ли на њих изашао?! Али пробај да будеш искрен:-))
  razmak1
 8. Нуђено ми је да уђем у заједничка тела и институције заједно са Албанцима, као и да будем финансијски намирен, само да будем „кооперативан“ и не изјашњавам се о настајању независног Косова, што сам наравно одбио.
  razmak1
 9. Иако нисам никада био на челу нити једне институције на власти, а са многима од њих сам био у одличним односима, рецимо ето СУПРУГА МИ СВИХ ОВИХ ГОДИНА И ДАЉЕ НИГДЕ АКТИВНО НЕ РАДИ ВЕЋ ЈЕ И ДАЉЕ РАДНИК ТРЕПЧЕ, АЛИ НА БИРОУ.
  razmak1
 10. У МОЈЕ ВРЕМЕ ИМЕЊАЧЕ, НИТИ ЈЕДНЕ АЛБАНСКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ НА СЕВЕРУ НИЈЕ БИЛО, ОДИСАЛА ЈЕ МИТРОВИЦА СРБСТВОМ, КАДА БИ ГОД ДРЖАВА САМО НАГОВЕСТИЛА ДА СЕ ПОВУЧЕ, МИ БИСМО ЈЕ ПРИТИСКАЛИ И УСПЕВАЛИ ДА ОД ТОГА ОДУСТАНЕ. МИТРОВИЦА ЈЕ БИЛА ЧАСТАН БАСТИОН СРБСТВА
  razmak1
 11. АКТИВАН САМ ЧЛАН БИО У ВРЕМЕ БАРИКАДА, ЗАЈЕДНО СА МОЈИМ НАРОДОМ
  razmak1
 12. Више пута је држава од нас захтевала да на УНМИКОВЕ изборе изађемо, али сам заједно са политичким колегама и браћом својом одолевао претњи и нити једном на њих изашао нисам и НИ ЈЕДНИ ИЗБОРИ, СЕМ СРБСКИХ, НИСУ НА СЕВЕРУ УСПЕЛИ.
  razmak1
 13. КАДА ЈЕ ДРЖАВА ОРГАНИЗОВАЛА НАПАД НА КОШТУНИЦУ 2000-те У МИТРОВИЦИ, ОПЕТ СЕ НИСАМ ПРИКЛОНИО ВЕЋИНИ, ВЕЋ ИСТИНИ И ОПЕТ СА БРАЋОМ СВОЈОМ СТАО У ОДБРАНУ СРБИНА ОД „ПОСЛУШНИХ СРБА“!
  razmak1
 14. Када сам био ухапшен 2003-е год. грешком, један од странаца политичара ми је преко мог адвоката „добронамерно“ поручио да се овакве „грешке“ не би понављале уколико бих се оставио политике, што не да ме наравно није уплашило нити поколебало, већ сам тада још јаче активирао политичку активност!
  razmak1
 15. Тако да, уз сталне сукобе, битке, дежурања, рањавања, хапшења, повреде, ускраћеност да се деци посветим у пуној мери када сам им био најпотребнији, уз храброст да се одупрем и Албанцима и КФОРУ, УНМИКУ, НАТО-у, терористима, нашој дрзави и претњама њеним и притисцима (али само онда када нису били у праву), ПОСЕБНО ПОНОСАН ШТО НИСАМ ПОДЛЕГАО, ВЕЋ САМ СЕ ОДУПРЕО ИЗДАЈИ, могу само рећи, ма колико то нескромно звучало, ПОНОСАН САМ НА МЕНЕ И БРАЋУ МОЈУ ШТО СМО „НА ПРАГ НАШЕ КУЋЕ СТАЛИ И КРВНИКУ СЕ СВОМЕ ОДАЗВАЛИ“. И ЗНАМ ДА СЕ НИСМО ОБРУКАЛИ ПРЕД БОГОМ И ПРЕЦИМА НАШИМ, ЈУНАЦИМА…
  Али истовремено знам да ћу управо зато бити трн у оку, немир њихове савести јер сам сведок ЊИХОВЕ (ваше-твоје) СЛАБОСТИ, СТРАХА, КУКАВИЧЛУКА И КОМПЛЕКСА КОЈИ ВАС ТАКВЕ КАКВИ СТЕ, ВОДЕ КА ЈЕДНОМ ЈЕДИНОМ МОГУЋЕМ ПРАВЦУ-ИЗДАЈИ!!! ЗНАМ имењаче да бисте сви ви, који НИСТЕ БИЛИ ТАМО ГДЕ СТЕ ЗАРАД ДЕЦЕ И ПОРОДИЦА СВОЈИХ „МОРАЛИ“ БИТИ, и којима смета што су супруге и деца тих „живих а мртвих ткзв. Срба“ више захвални и ИМПРЕСИОНИРАНИ нама него ли вама, својим мужевима и очевима… – ЗНАМ да бисте ви сада све дали да можете бити као ми, барем као делић нас, али не иде, два смо ми света имењаче и ми „нашим трагом и борбом исписасмо границу између нас и вас“!!!

Ти и не само ти, можете наравно овако на раздаљини или на сигурном (иако вам никаква опасност не прети, али страх и комплекси су чудо) да лажима и полуистинама, чак и увредама у маниру појединих медија да подмећете, обмањујете, наводним сумњама обезвређујете оне чија имена када спомињете треба са места да се померите и из поштовања устанете, али то вам осећај инфериорности, стида, комплекса и ништавности неће потрети!

И на крају волео бих да ми кажеш која је то „нова политика“ и који „млади“ који сада раде. Мислиш ли можда НА ОВУ НОВУ ПОЛИТИКУ КОЈА РАЗБИЈА СРБИЈУ НА КОСМЕТУ, КОЈА ГАСИ СВЕ ФИРМЕ СРБСКЕ И СРБЕ ОСТАВЉА БЕЗ ПОСЛА И У РУКЕ МОНСТРУМ ДРЖАВЕ ТКЗВ. НЕЗ. КОСОВА???

МИСЛИШ ЛИ НА МЛАДЕ КАДРОВЕ ПОПУТ РАШИЋА, ПЕТРА МИЛЕТИЋА, ПЕТРОВИЋА, ЈАБЛАНОВИЋА, ЈАНКОВИЋА, ВУЛОВИЋА, СТОЈАНОВИЋА…???

И да, ШТА ТЕ ЈЕ ТО ИЗИРИТИРАЛО У ОВОМ ТЕКСТУ?
ШТО САМ ПРОЗВАО ДРЖАВУ ЗА ИЗДАЈУ?
ШТО САМ УКАЗАО НА СТРАДАЊЕ СРБА?
ИЛИ МОЖДА ШТО САМ УКАЗАО НА ЗЛОЧИНЕ АЛБАНАЦА, ЧИЈИ ЈЕЗИК ГОВОРИШ?

2 replies »

 1. ВИД МАЛИВУК из Невесиња
  ПОТРЕСЛА СЕ АЈФЕЛОВА КУЛА

  Драга браћо, Срби од старина,
  Да л’ ломове чусте из Париза,
  Потрес стрефи Ајфелову кулу,
  То се деси месеца новембра,
  Двехиљаде петн’есте године.
  Тај је тресак био преголеми,
  Сва Европа од њег’ задрхтала;
  Задрхтала – како дрхтат неће,
  Кад крај Куле људи изгинуше,
  Страшна бомба експлодира тамо,
  Ајфелову уздрмала кулу,
  Те разбила врата и прозоре,
  На зградама и на кућиштима,
  А затим се чули митраљези,
  Изгинуше и људи и жене,
  Живот губи омладина дична,
  А ту гину и дечица мала.
  Ту погину триста Парижана,
  А рањеним ни броја се не зна.
  Убице се сакривале нису,
  Него одмах јавише Европи,
  Да су они вере муслиманске,
  Да Исламску Државу имају
  И да ово само је почетак,
  Од зла тешког за хришћанске земље,
  Којима се муслимани свете –
  За поклану браћу у Сирији,
  У Либији, и Ираку дичном.
  Авганистан треба осветити,
  Свукуд овде Европљани силни,
  А са њима бездушни Амери,
  Десетине хиљада побили,
  Људи, жена и дечице мале,
  Који беху вере муслиманске,
  А још су им запленили благо,
  Уништили културну баштину,
  Исцрпили нафту из земљице
  И продали по целоме свету,
  За тај новац сад купују злато,
  Да владају народима света.
  Муслимани Исламске Државе,
  Схватили су жеље Западњака,
  Оне беше као и раније –
  Колоније и робове хоће.
  Исламисти вратише им мудро,
  Те послаше милионе својих,
  Да населе земље у Европи,
  Да у њима домове подижу,
  Крај домова високе џамије,
  Јер им Запад поруши градове
  И разори села крај пустиња,
  Те им спржи жито и поврће,
  Те виш’ тамо живет’ се не може.
  Поред овог, још пристужу претње,
  Из Државе Исламске су оне.
  У њима је јасно изражено,
  Да ће потрес Ајфелове куле,
  Бити исти у Берлину граду,
  У Лондону на тој реци Темзи,
  Америма тресће се Вашингтон,
  А и Брисел порушен ће бити,
  Јер из њега наредбе су ишле,
  Да се спрже земље муслиманске,
  Да се прже бомбам’ авионским –
  То је зверство НАТО обавио.
  Драга браћо, Срби од старина,
  А да знате, да све ово рече,
  Изговори лично Хаменеиј,
  Који јесте владар у Ирану.
  Он је посл’о писмо омладини,
  Омладини Западне Европе,
  У којем се позива на Бога,
  Те наводи оба зла на свету,
  Ово страшно Исламске Државе,
  Што уздрма Ајфелову кулу,
  А и оно Западне Европе,
  Те да оба треба да ишчезну.
  Он наведе да је зло Запада,
  Узгајило Исламску Државу,
  А узгој јој увелико крен’о,
  Кад је Запад напао и Србе,
  Било је то пре времена неког,
  У хиљаду деветој стотини,
  Деведесет и првој години,
  Те још једном, опет против Срба,
  На Косову срцу српске земље –
  Уз Косово и у Метохији,
  Када Нато нападе Србију,
  У хиљаду деветој стотини,
  Деведесет деветој години.
  Баш у ова обадва напада,
  Нато посла муслимана много,
  Који главе Србима секоше,
  А секоше широм земље Босне,
  Са српским се главама сликаше,
  А новине у земљам’ Запада,
  Похвалише тада муслимане,
  Што харају око Сарајева,
  Где су клали и цивиле српске,
  А грозније нег’ Французе сада –
  Кад здрмаше Ајфелову кулу.
  Драга браћо, Срби од старина,
  А да знате, и ово је пис’о,
  Написао честит’ Хаменеиј,
  Који јесте владар у Ирану,
  Те је посл’о писмо омладини,
  Омладини Западне Европе,
  У којем се позива на Бога,
  Те је опет Нато оптужио,
  Јер је Нато агресијом грозном,
  Убијао Србе у Србији,
  А убиј’о и у Црној Гори,
  Па је онда срце земље српске,
  А то срце Косово је увек,
  Уз Косово још и Метохију,
  Окупир’о – от’о од Србије
  И Шиптарим све је поклонио,
  А у том су њему помогали,
  Муслимани Државе исламске,
  Који јесу, верујте ви људи,
  Живим’ Србим вадили и срца,
  Па вадили џигерицу црну,
  А и плућа и бубрега оба,
  Ти органи тада су се слали,
  Слали су се у западне земље,
  Болесницим’ тамо даровали.
  Тако један Јохан у Немачкој,
  Добио је срце од Србина,
  Од Србина са поља Косова,
  Којем живом срце извадише,
  Извадише ти зли муслимани.
  О том срцу песму испевао,
  Испевао Петровићу Раде –
  А тужно је читати је такву,
  У којој су злочини Запада.
  Поред грозних исламских ђавола,
  Србе клаше и ти Европљани,
  Из немачких земаља су они,
  А сотоне и из Енглеске су,
  Па их беше ето из Француске.
  Тад бомбама засуше Србију,
  Убијаше и нејач и старце,
  А рушише школе и болнице.
  Уз Србију разараше они,
  Разараше српску Црну Гору,
  То чињаше следећ’ Америку,
  Која им се лако придружила,
  Да наставе то вековно клање,
  А то клање Срба православних,
  Који једва преживеше време,
  Оно време нмачких похода,
  Кад кренуше у два светска рата
  И поклаше милионе Срба.
  Кад Србима Косово отеше,
  Уз Косово дивну Метохију.
  То чинише да преузму благо –
  Тамо ваде и сребро и злато,
  А и чудан зеолит сад краду,
  Којег Срби имају највише,
  А највише на целоме свету.
  А у овом делу од Србије,
  Највише је угља у Европи!
  Хаменеиј још је написао,
  Како Запад пљачка по Косову
  И Косову и по Метохији –
  Сваког дана камиони носе,
  Носе благо ка јадранским’ лукам’,
  А то носе и возови брзи,
  Који грабе ка немачкој земљи.
  Српско благо деле и остали,
  Поред Немац, грабе га Французи
  И лукави, а бројни Енглези,
  А све ово држе под контролом,
  Ти Амери преко Океана.
  Хаменеиј још је написао,
  Да је Запад подрж’о Шиптаре,
  А и оне грозне муслимане,
  Што стварају Исламску Државу,
  Па су српске цркве порушили,
  Слике светац’ сабљама исекли,
  А крстове с цркав’ поломили,
  А Срби су примили Хришћанство,
  Свети Андреј кад их покрстио,
  Покрстио у столећу првом,
  У столећу кад је Исус рођен.
  Хаменеји који је муслиман,
  У писму је строго поручио –
  Муслимане Исламске Државе,
  Одмах треба војно победити,
  Тако спречит’ сотонска недела,
  Али Запад мора прихватити
  (Америка и Европа Брисла),
  Народима да зла не стварају,
  У Србији, и земљи Либији,
  У Сирији, и земљи Ираку,
  Авганистан да поштеде они,
  Пакистану да зла не учине,
  Нигерију да поштеде рата
  И да мира проширују светом.
  Хаменеиј и ово написа’
  Да Енглези, а с њима Французи,
  Шпанци исто, па и Белгијанци,
  Холанђани, па и цео Запад,
  Који беше страшан окупатор,
  Да поврати културну баштину,
  Којеу оте афричком народу,
  Те Арапим и Иранцим старим,
  Оте много и земљи Индији,
  Те он оте благо Пакистана,
  Да то врати тамо где је било,
  Да не краси европске музеје,
  А ни круну енглеске краљице,
  У којој је дијамант најскупљи,
  Најскупљи је на земљиној кугли,
  Пакистански то дијамант био,
  Те се мора врнут у Карачи.
  Хаменеиј тако поручио,
  Да не буде ратова на свету,
  Да се сваки народ испоштује,
  Јер је сваки по Божијој вољи,
  Свака вера на земљиној кугли,
  Знаде само за једнога Бога.
  Кад то буде, Хаменеиј вели,
  Биће мирна Ајфелова кула
  И она се потресати неће.

  Невесиње, 8. 12. 7524 (2015)

  Свиђа ми се