Хуманитарна акција

Организација 28 Јун покреће акцију за помоћ деци без мајке, Предрагу и Јовану


Путем редакцијске поште стигао нам је мејл од хуманитарне организације 28 Јун:

Драги пријатељи,

Већини вам је познато да је 28. Јун до сад врло ретко пружао помоћ појединцима, због усвојене праксе организације да помаже болницама, црквама, сиротиштима, сигурним кућама за жене и центрима за особе са инвалидитетом. Кампања коју покрећемо је преседан, до којег је дошло након што су наши чланови на терену наишли на ситуацију која захтева одступање од овог правила.

Тако је јуче неколико дугогодишњих чланова 28. Јуна управи организације представило случај Јована и Предрага Ђерговића из села Заграђа. О овом случају су писали и одређени медији у Србији, а реч је о два брата, од 6 и 9 година који живе у ужасним условима. Поред материјалних потешкоћа, Предраг има и говорну ману која се појавила након шока због мајчине смрти, која је пре 2 године умрла од рака. Шок је вероватно последица гледања њеног умирања у ужасним боловима којима су оба дечака били сведоци.

703697_porodica-djergovic-zajecar13rasfoto-suzana-bozinovic_f

Дечаци живе са оцем у кући у којој нема основних услова за живот, недостаје им чак и хране, обућа коју носе је сва у рупама, а једина играчка им је бицикл којему недостаје један точак. Како преноси репортер, они наравно никад нису видели компјутер, и немају појма шта је то Интернет, док је под у њиховој кући покривен блатом а преко двојице дечака ноћу док спавају трче мишеви.

Због њихове изузетно тешке ситуације организација 28. Јун је одлучила да помогне овој несрећној породици, а двојици дечака који су у својим младим животима већ сувише пропатили бар покуша да обезбеди мало срећнију будућност. Стога је одлучено да све донације које 28.јун прими од 13. до 20. децембра иду директно породици двојице дечака без мајке. Све донације примљене из Америке и Канаде су ослобођене таксе, и сваки донатор ће добити потврду наше организације у то име.

Осим тога, као додатни подстицај онима који желе да дају прилог за ову породицу, такође нудимо попуст од 20% на целокупну понуду из наше онлајн продавнице, који се може искористити путем купон кода: predragjovan. Сав приход од продаје наших производа такође ће бити послат породици Ђерговић. Стога молимо све наше чланове да своје наруџбине направе колико ДАНАС да би им роба стигла пре званичних божићњих и новогодишњих празника.

Наши чланови у Србији ће лично куповати производе за наручиоце из Србије и испоручити их примаоцима. Желимо да поручимо свим нашим донаторима да су њихови прилози преко наше организације у сигурним рукама и да ће бити предати онима којима су намењени. Најбоље сведочанство томе је наш досадашњи рад и преко 170 тона испоручене помоћи на територији Западаног Балкана од 2011. до данас. С правом се поносимо својим ефикасним управљањем донацијама; пошто смо за сваки приложени долар успели да испоручимо помоћ у вредности од 28 долара.

У духу надолазећих празника и милосрђа, апелујемо на све да се придруже акцији.

ДИРЕКТНЕ ДОНАЦИЈЕ МОГУ СЕ ВРШИТИ ПРЕКО ОВОГ ЛИНКА:
https://28jun.org/#donate

ЗА РЕДОВНЕ МЕСЕЧНЕ ДОНАЦИЈЕ ОД САМО $13.89 СЛЕДИТЕ ОВАЈ ЛИНК: https://28jun.org/recurring-subscription/

ЗА НАРУЏБИНЕ ИЗ НАШЕ ОНЛАЈН ПРОДАВНИЦЕ КЛИКНИТЕ ОВДЕ (ЗА 20% ПОПУСТА УБАЦИТЕ КОД: PREDRAGJOVAN): https://28jun.org/shop/