АКТУЕЛНО

ПАПАтријаршија у успону: Иринеј је први патријарх у српској историји који је саслуживао римокатоличку мису! (видео)


irnej

Иринеј је први патријарх у српској историји који је саслуживао римокатоличку мису!

Ближи се слава већине Срба – свети Никола. Сви знамо колико је овај светитељ ревновао за веру православну против Арија и његових јеретика. Познат је по томе што је Арија ошамарио због дрскости и хуле на православну веру током Никејског сабора (325. године). Због насиља је испрва био рашчињен од осталих отаца Сабора, али су се касније Христос и Богородица јавили оцима у сну и наложили да светом Николи врате достојанство као награду за то што је био лав православља.

Данас на трону СПЦ седи потпуни антипод светом Николи. Човек који не само да не осуђује јеретичка учења, него им се и потчињава.

Иринеј је први патријарх у српској историји који је током римокатоличке мисе стајао за јеретичком трпезом током јеретичке службе и молио се са јеретичким клириком! Ушавши у олтар за време службе са јеретичким клириком, без обзира што није имао омофор, он је такорећи саслуживао мису!

Погледајте снимак када је пре годину дана у Сарајеву иза олтарске трпезе стајао заједно са кардиналом Пуљићем и молио се заједно са њим док он тобоже призива Светог Духа на латинском. Обратите пажњу на 1:13 минут када се патријарх крсти (што је знак да се он моли) док Пуљић такође крсти и моли се тако што на латинском изговара Pater et Filius et Spiritus Sanctus (Отац и Син и Свети Дух).

Апостолско правило 45:

Епископ, или презвитер, или ђакон, који се буде са јеретиком само и молио, нека се одлучи; ако им пак допусти као клирицима, да исто раде, нека се свргне.
(Ап 10,11,46,64; 3. вас. 2,4; Лаод 6,9,32,33,34,37)

По свему судећи, патријарх Иринеј и његови екуменисти желе да од Патријаршије СПЦ и трона светог Саве направе ПАПАтријаршију!

Да ли ћемо ми бити генерација која ће то да им допусти? Која ће због саборности у лажи и фарисејском лицемерју да све ово ћутке гледа као на нешто нормално? Не само да тиме издајемо догме и каноне Цркве наше, већ и наше претке који су радије гинули од римокатоличког мача пре него да гледају своје свештенике, епископе и патријархе као саучеснике у римокатоличким мисама.

 

Патријарх Иринеј пао у јерес – „молитва“ са латинима

 • И потресе кивоте свете Православних светитеља…и направи тугу велику не само на небу већ и на земљи …и унесе немир међу народ и семе раздора које се тешко затире и оставља живе рана на Христовој Цркви…

 

——-

http://wp.me/p1Fuk8-MXB

16. 12. 2015. ФБ страница ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ, за ФБР приредила Биљана Диковић

8 replies »

 1. Samo nas Dr. Vladika Artemije ( Marko Radosavljevic ) je za mene olicje Pravoslavne Crkve i ucitelj koji nas uci Svetog Save Sinodske zakone koje nam je Sv. Sava ostavio u amanet. Ako ovakve jeretike kao sto je „Patrijarh“ Irinej koji skrnavi nasu Svetu Crkvu bude ucio narod, mi smo propali a vec polako i propadamo. Crkva nam je u najvecem raskolu danas vise nego ikad u Historiji a mi vernici u Boga ne trebamo im davati novac da se sve vise bogate. Evidentno je da nas narod sve manje i manje odlazi u crkvu upravo zbog ovakvih Vladika i svestenika koji moraju njihove nove ekumanisticke zakone da sprovode u crkvama.

  Свиђа ми се

 2. И Паја се молио са јеретицима. Али један је свет а једног нападате. Шизофренија србског верника. СИПЦ стоји и доказује колико српски народ не познаје Истину.

  Свиђа ми се

 3. Да ми је ухватити ову нака*у, скинуо би му ово
  црквено одело и удари би га ногом у гу*ицу и
  да се не заустави све до Ватикана !!!

  Свиђа ми се

  • NAŠ PATRIJARH NIJE JERETIK, ON SVOJIM BLAGOBOŽNIM GOVOROM POZIVA NA MIR I JEDINSTVO U HRISTU KOJI NAM JE ZAJEDNIČKI. ONAJ KO NE RAZUMIJE VRIJEME U KOME ŽIVIMO, JOŠ DUBLJE GURA SOPSTVENI NAROD U IZOLACIJU I PROPAST. A DOSTA JE SUKOBA I POGIBIJA. NEKA SE SVAKO MOLI BOGU NA SVOJ NAČIN, U SVOJOJ VJERI, ALI ON SE MOLI GOSPODU DA NAS ZBLIŽI I URAZUMI DA VIŠE NE POČINIMO GREŠKE IZ PROŠLOSTI KOJE SU DONIJELE TOLIKO STRADANJE. OVA BESEDA JE SAMO TO I NIŠTA DRUGO. O KAKVOM JERESU VI GOVORITE. TREBA LI DA PONOVO GINEMO MI POŠTENI DA BI VI LAŽNI MORALISTI TO POSMATRALI SA SIGURNE DISTANCE. U PAMET SE UZMITE.

   Свиђа ми се