АКТУЕЛНО

ПРОТЕСТИ ВИШЕ ОД МЕСЕЦ ДАНА: Паори узалуд чекали министарку (ВИДЕО)


PAORI

НОВИ САД – Пољопривредници из Врбаса, Суботице, Стајићева, Бачке Тополе, Нове Црње, Кањиже, Сенте, Фекетића, Сечња који су у протесту више од месец дана због по њима спорних измена закона о пољопривредном земљишту организовали су трибину у Новом Саду на коју су позвали ресорну министарку, републичке посланике, као и представнике покрајинске Владе да у отвореном разговору и дијалогу дођу до заједничких решења. Међутим то није било могуће данас остварити јер се нико се од републичких представника није појавио, рекао је Мирослав Киш из Асоцијације пољопривредника и додао да су својим непојављивањем представници ресорног министарства показали да не желе да разговарају.

Пољопривредници и даље остају при својим захтевима а то је да се закон повуче из скупштинске процедуре.

„Издавање 30 посто државних ораница без лицитације није добро како је предвиђено предложеним изменама и допунама закона јер ће на тај начин само бити легализована корупција“, каже Данијел Ковачић из Ђурђина.

Покрајински секретаријат за пољопривреду и Влада подржавају пољопривреднике који протестују и кажу да није добро да захтеви паора буду игнорисани јер су то људи од којих зависи будућност и развој пољопривреде.

„Захтеви пољопривредника су пре свега социјалне и економске природе јер како ће мала пољопривредна газдинства преживети ако се 30 посто државних ораница да правним лицима“, каже ресорни покрајински секретар Бранислав Богарошки.

Богарошки је поновио да је од 450.000 хектара државних ораница у Војводини 100.000 хектара необрадиво, 100.000 је предмет реституције па је и више него вероватно да земље неће бити за продају малим пољопривредницима јер ће по спорној одредби 30 посто у свакој локалних самоуправи на 30 година закупа бити дато домаћим или страним инвеститорима без лицитације.

—————-

http://wp.me/p1Fuk8-N0o

19. 12. 2015. РТВ, за ФБР приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Ма који разговор, има да ћутите, слушате, и употребљавате све што је орвелијанска владаи и њихови помоћници одреде. Па ко је народ? Што имате ви против? Па они су власници свега, могу да доносе одлуке какве им воља, а народ је ту само за замајавање. Не слажете се па ко вас пита? Жалосно а истинито!

    Свиђа ми се