АКТУЕЛНО

ЗАВЕТНИЦИ: Забранити партију Сулејмана Угљанина!


dru-ugljanin

Председник Странке демократске акције, Сулејман Угљанин, поново се јавно огласио захтевајући аутономију за подручје тзв. Санџака, нагласивши да је територијално распарчавање Републике Србије био основни мотив за његово укључивање у политички живот Србије.

Лидер СДА од раније је познат јавности по својим антидржавним ставовима и ширењу националне нетрпељивости према српском народу. Његове изјаве о Србији као “шовинистичкој творевини” и њеним грађанима као “верским шовинистима и борцима националног фашизма и социјалног расизма” јасно указују на ширење говора мржње и непоштовање националних права већинског српског народа.

Уочи све већих притисака да наша држава преда КиМ и пружи Војводини надлежности републике политика Сулејмана Угљанина појављује се као механизам даљег уцењивања Србије на њеном путу ка ЕУ.

Охрабрен чињеницом да надлежне институције не реагују на његове шовинистичке изјаве и злоупотребљавајући посланички имунитет господин Угљанин отишао је овога пута корак даље и јавно признао да је основни политички циљ његове партије деградација територијалне целовитости Републике Србије иако је према уставно-правном поретку наше државе подручје тзв. Санџака интегрални део српске територије без права на било који вид аутономије.

Српски сабор Заветници позива надлежне органе да под хитно реагују на повреду Устава Републике Србије, који у члану 5. о политичким странкама недвосмислено забрањује деловање политичких странака које је усмерено на насилно рушење уставног поретка, кршење зајемчених људских или мањинских права или изазивање расне, националне или верске мржње. Позивање на насилну промену уставног уређења је кривично дело дефинисано у Кривичном законику Члан 309 (1) .

Са обзиром на чињеницу да је сада већ јавно признато да је циљ СДА територијално распарчавање Србије више је него јасно да је неопходно забранити деловање једне такве политичке партије која у свом политичком програму отворено наводи сепаратистичке тенденције.

 

———–
 http://wp.me/p1Fuk8-N7I
23. 12. 2015. ЗАВЕТНИЦИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

2 replies »

 1. Treba ograničiti broj partija. Ovde svaki neradnik osniva partiju. “ Nema boljeg rada
  od nerada“. Amerika ima dve partije, ona nije država, ona je kontinent.
  Koliko mi imamo partije, znam preko sto. Šta radi Tadić, Živković, Šutanović i drugi
  koji su bili na vlast i pukli, a sada hoće još.
  Ograničiti broj partije dve do četiri. Ograničiti broj poslanika Na skupštni nemaih
  više od stotine, a plaća narodni budzet 250. Koliko pomoćnika i savetnika?
  Samo znamo broj penzionera koji nemaju SVOJE ZARADjENE PARE.

  Свиђа ми се