Глас Косова и Метохије из дана у дан...

Глас КиМ: Зашто ћутиш Србине? Толико су те убили у појам? Србија признаје Репубљик Косова а ти и даље ћутиш!


глас косова и метохије

Глас Косова и Метохије, 24.12.2015.

Бриселски споразум је у супротности са Уставом Републике Србије! Зашто ћутиш Србине? Толико су те убили у појам? Србија признаје Репубљик Косова а ти и даље ћутиш!

*

Везане су нам руке и ноге одавно, сада хоће да нам ставе повез преко очију и да нам затворе уста… то смо ми данас на Косову.

*

Питају нас шта очекујемо од Бриселских преговора, а ми увек искрено и без длаке на језику одговарамо: ОЧЕКУЈЕМО ИЗДАЈУ!

Ништа добро не могу нам донети политичари који лажу, мажу, манипулишу, муљају… и црква које је под Ватиканом! Бог јерес не воли, а јерес се само у крви окајава…

Дакле за српско католичење цркве св. Саве, очекујемо крв и муку, и пошаст на наш слепи и народ који се Бога не сећа, нит га познаје…

„Ал се Срби Бога не сетише, нити Бога нит својег греха,
а све Сава на колена клечи и блиједо му лице од ужаса.“
(вл.Николај Велимировић“Небеска Литургија“)

Заједницу српских логора је осмислила Приштина и то зна и свако мало дете на КиМ. Она ће да буде смејурија и свако ко се узда у ту глупост је глуп или злонамеран!

Тумачиће они једно те исто написано, на сто двадесет шест начина, али нити један неће бити повољан за Србе…  Колико је животињама у кавезима зоо врта добро, толико ће бити и Србима. Ово је чисто змазивање очију и фарбање стварности у ружичасто!

Реалност је да је Бриселским споразумом, Београд предао све што је било српско до тог дана. И тачка!

Српска покрајина је постала нова албанска држава којом управљају главосече и трбосеци који су вадили органе отетих Срба. О свему на Космету одлучује шиптарскска власт па и о обиму „аутономије“ „заједнице српских општина“,дакле добиће библиотеке и просвету али под супервизијом шиптара.

4084

*

Хтели ми то или не, вековима у српском народу постоји једна својеврсна косовска књига историјског памћења, у којој се тачно зна ко је вера а ко невера. Сви они који цепају, деле и одричу се Косова и Метохије, као и они који Свету српску земљу лажно бране, али и они који то раде искрено, биће забележени у тој књизи, и обележени за нека будућа покољења.

Свака тачка Споразума који су потписали представници српских власти (не и српског народа) од прве до петнаесте заиста представљају најтранспарентнији пример гашења државе Србије на Косову и Метохији, односно предају, издају и продају свете српске земље Косова и Метохије са целокупним српским народом који је тамо живео и живи као и српским вековним светињама на Косову и Метохији.

Ово ће у историји остати пример најсрамнијег акта којим је држава Србија себи потписала смртну пресуду јер оставши без Косова и Метохије Србија као држава нема своју будућност.

Епископ рашко-призренски
и косовско-метохијски у егзилу
+ Артемије.

*

Српска деца да буду научена да је Христос радост Божића, да је то што смо здрави,скупа и весели, већа радост од поклона, материјалних потрепштина … није Божић Србима Деда Мраз, нит смо ми сви запослени у Кока -Коли…

Божић је рођење Христа… До Божића се пости 6 недеља!

c73ad4ec932933a252ce6e4d188b7980

Бадњи дан је последњи дан поста. Сутрадан, на Божић, први пут се мрси после 6 недеља, после литургије и причешћа. Не треба мењати календар сваки пут кад се мења сила.

Онда су наши преци требали 500 година да славе Божић на Бајрам, а сутра кад преплаве планету Кинези, да нам се поклапа с празником светог Будиног стопала???

Божић је Божић. Ишутирајмо јелку из куће, обрадујмо се нашем Бадњаку, нашем претку!

Скромно, без блудне музике, без голотињe , много алкохола и преједања  ,грлимо своје ближње, хвалимо Христа који смрт победи!

Без свађе и заваде на Божић. Не у кафићима већ у дому своме.

Не међу старлетама, већ међу породицом.

Божић није кафић, није прасе, није лудница.

Божић је Мир Божји. Божић је Спаситељев Рођендан…

Тако су славили наши стари…

Што смо ми отишли с мозгом???

*

Владике на челу Спц су екуменисти који верују у идеју екуменизма и раде на њеном успостављању у православном свету.

Њима није у интересу да своје вернике обучавају у чистоти вере Православне, већ их уче попуштању, развоdњеном Православљу којe либерално пошује законе вере, па чак и саме Божје заповести.

Скраћена литургија све више личи на мису, а прича да смо с католицима „сестринска Црква“ вређа чак и најнезнабожнија срца у Срба.

Владике желе да промене много тога ,“модернизацију “ Вере Православне… а онда и уједињење са свим псеудо-хришћанима и папу за поглавара.

Хоћемо ли да ћутимо и као ћурке климамо главом док нас воде са собом у ад, или ћемо да се потрудимо да их спречимо у крајњем циљу, зацаривању Антихриста?

Доста ријалитија, доста турских серија, доста будалаштина!

Ако нам се нешто не свиђа, ако имамо питања, затражимо одговоре!

*

Божић нам није, никад нам није био и ако Бог да, никад нам неће бити 25. децембра по грегоријанком календару!!!! Знамо ми кад је Божић!

Кад је био светом Сави и Светом кнезу Лазару: 7. јануара по новом и 25. децембра по старом календару, који правилно користи наша црква за своје празнике! а1

Док занешени и преварени Грци, Бугари, Румуни и остали који себе лажу да су хришћани, а уствари то нису, славе Бадње Вече, сетимо се храбрости наших светих предака, који су увек стајали мудро на страни Христове истине и чекали још 2 недеље до правог Божића!

Немојмо се заваравати лудачким прославама „овога света“ где је Деда Мраз узео место Христу бесмртноме, где се слави разврат, трошење пара , преједање и препијање….

Божић је потсетник нашег Спасења, Христове велике Жртве да сиђе с Небесог Престола у блато наших грехова и поганих душа, да се роди у сиромаштву Он који је створио сва богаства….!

Не издајмо веру своју у ове дане када највише нападају правилан начин прослављања!

Нека славе они кад хоће и шта хоће, а ми ћемо уз Бадњак ,славити свој Божић 7. јануара по новом или 25. по старом , јулијанском календару…!

Ако је тај датум био добар за светог Саву, добар је и нама!

Славимо увек исти Божић! а1

*

Екуменизам -религија антихриста!

Православље-једино спасење!

Не ваља се спрдати са спасењем и олако прихватати свој Вечни Живот!

Ипак , тај Живот траје вечно… а овај је пролазан. а1