Национално питање

Логика Срба свела се на нулу… Коју добробит ти као грађанин имаш од политичара?


Пише: Слађана, колумниста СРБског ФБРепортера
новембар/децембар 2015

Дубока мисао се крије у простој реченици која каже да је политика курва.  И заиста јесте.  На светској сцени ништа ново се не дешава вековима уназад што већ до сада није, разлика је само у новијој технологији и усавршеним средствима за елиминацију људске популације.  Много непознаница, премало одговора, а још мање оних који постављају питања.

Које су могућности пред Србијом у будућности? Некада су будућност чинили векови, данас су то године и сати.  Некада су људи били примитивни и прости али су тражили одговоре, данас су учени и верују у све што им се каже, или што се напише у новинама.

Шта то беше политика? Учен човек ће Вам дати одговор типа да је политика доношење одлука групе људи у циљу општег добра и неће уопште посумњати у то што је на глас изговорио, јер тако пише у књигама. Али прост човек, који је углавном потцењен и маргинализован, онај што највише ради а најмање има или често нема ништа, прост србски сељак даће своју дефиницију политике, као курве која служи да сјаше Курта и узјаше Мурта.

То је управо оно што србска јавност по ко зна који пут има прилику да види. Госпођа гувернерка НБС некада беше радикалка која је дрчно и без длаке на језику све у шеснаест кудила демократе, клела се у свој Космет и како га никада издати неће кад дође на власт, викала на сав глас, пљувала оне жуте што издадоше, вређала их и грмела да су лопурде и хоштаплери. Е, сада бих ја запитала госпођу Цицу, где оно беше Космет и шта мисли о косовским Србима које ономад издадоше и не трепнуше и оставише их да скончају што од глади што од муке пре или касније и да им се огњишта затру, док возач РФЗО-а о државном, трошку воза уздуж и попреко Србијом њену ћеру наследницу.jorgovanka-tabakovic-1350414346-219806

Мисли ли госпођа Јоргованка Помпадурка да је Србија прћија коју свака шуша може да **** и после тога да прође некажњено. Очигледно да мисли,  јер целу србску Владу заболе уво за Србију, јер цела србска Влада испуњава жеље оних који су их и довели на чело Србије. Па тако и госпођа Цица има паметнија посла – да брине о курсу динара који одржава вештачки на штету србске привреде и помаже увоз стране робе а онемогућава извоз наше, јер реално Србија после свесрдне помоћи са запада, силних савета и едукација, заиста више нема ништа, ни једну фабрику, никакву производњу. Србија има још само мало зомбираних и болесних робова којима је једино на памети како да преживе сутрашњи дан.

Да ли је ово Божија воља, да ли је Бог тако хтео? Чисто сумњам, али ни Бог неће да помаже онима који не желе сами себи да помогну. Господ је нама дао све што нам треба: руке, ноге, мозак, душу, а наш је проблем што смо га издали одрекавши се себе. Није залуд изрека не бацај бисере пред свиње.

Човек је најсавршенија креација Творца, која је сама себе гурнула у блато. Због чега је човеку потребан други вођа, осим онога који га је створио? Због чега се човек боји гнева другога човека, а не боји се гнева онога који му је удахнуо живот? Због чега човек тражи опроштај од онога ко нема право да га даје, а не тражи га тамо где треба и од кога треба. Ако је свештеник дебео, похлепан, екумениста и изрод, и очигледно материјално настројен, да ли њему ићи и њему се исповедати или ићи за оним који се држи старе православне вере и брани Светиње и Србе? Па чак и да је лично србски Патријарх у питању, ако није правоверан и не твори правду и љубав, у њега тражити опроштај и Бога равно је самоубиству.

И због чега је србском народу потребан било који вођа? Шта може сам човек да уради ако нема подршку и добру групу сарадника? Баш ништа. На који је начин могуће доћи на власт? Само ако имаш паре и финансијере. Ко данас има паре? Само лопови и хоштаплери. Да ли је онда добро са њима сарађивати ма како племенит циљ био? Паметном доста, нећу да сугеришем.

И зато србски сељак и тврди: све су то иста го*на, и није далеко од истине. Јер да нису то, не би се страначки цепали и правили калкулације у тренутку када се ради о животу и смрти целог једног народа, него би устали у одбрану онога најсветијег за шта су нам преци проливали крв а да не трепну. За слободу Србије, своје најмилије отаџбине.

***

Често поставим себи питање – због чега народи запада годинама гаје мржњу према народу са Балкана, народу који је своју кирију за овај простор отплатио својом крвљу и још увек плаћа. Када ћемо престати да им дугујемо то што постојимо и што удишемо ваздух на овом свету? На себе одавно гледам као на колатералну штету. Верујем да исто размишљају и моји сународници. Наши животи не вреде ништа, ми знамо да смо јагањци у обору које вукови кидају из дана у дан и све нас је мање и све смо јаднији – само ћутимо о томе у страху да гласно изговорене речи не повреде мучну тишину и наш бол не буде озваничен.

Да ли ће Барак Обама, Ангела Меркел, Хилари Клинтон , Кирби, и остали кољачи бити срећни када угасе живот последњем Србину на Балкану? Агонија траје. Газда стада Александар Вучић као и они пре њега, лош је господар. Он продаје своје овце, продаје своје пашњаке, не улаже и не обнавља. Тако се понаша само размажени блудни син који живи од данас до сутра.

Ускоро ће предизборна кампања. Кога могу овце да изгласају, него свога газду, шта зна овца осим да блеји. Али, газда броји гласачке листиће док заборавља да подигне поглед и преброји читуље на бандери. Умире му стадо, а он и не примећује. Не води евиденцију о томе. Вуци су посејали смрт из ваздуха, наша власт је 2000-те поништила тужбу за геноцид над Србима – и ником ништа. Као да се није ни десило бомбардовање Србије осиромашеним уранијумом.

vucic-kirbi-02

Никоме није битан живот Србина. Срби умиру као стока од разних врста тумора у страшним мукама по болницама, а о томе јавност ћути. Има се паметнијега посла, да се извести колико је хиљада евра Тијана Ајфон уложила у себе и колико коштају силикони Сандре Африке. Учите децо, учите да бисте били нико и ништа у Србији. Учите док Сораја води квиз а саобраћајни инжењер цепа карте у аутобусу.

Ја могу да сахраним мајку ладно, пара немам никада их ни имати нећу, није лечење за нас сиротињу. Томица Милосављевић, некадашњи министар здравља лечио се у Немачкој а ми можемо да лек тражимо у контејнеру. Посао можемо да добијемо уколико довољно дуго блејимо у странци, по могућству СНС (тако се рецимо тренутно врши расподела посла у ваљевском Крушику). Поред дипломе важнија је страначка припадност. Или кумство.  Па тако и Убљани налазе хлеба у нашем Крушику. Како ће да деле најваљене отказе, то неће бити тешко погодити.

И онда аналитичари вршите анализу ко ће да добије изборе? Па Александар наравно, зар стварно мислите да ће србске овце смети да се усуде да изаберу ишта друго?

***

Раде се разна истраживања од оних о гледаности појединих канала до истраживања о рејтингу политичких странака. Народ се у Србији више не зове својим изворним именом – народом, већ «јавним мнењем», а положај политичких странака је «рејтинг». И тако, увлаче се туђе речи у говор, туђи људи у власт а Срби слепо следе све што долази са запада и претварају се у јадну верзију самих себе, док моле без стида да их Брисел прими тамо негде међу одабране.

И труде се много Срби и жале јадни што не могу да остану трудни од толиког труда да се удају и напусте своју сиротињу за навек. Али, нико се до сада није сетио да уради истраживање о томе колико туге има у Србији. У тој дисциплини гарантовано бисмо били прваци света, пошто већ у фудбалу одавно нисмо, а и ту се веома трудимо и силну жељу имамо и сваки пут изнова покушавамо и губимо али не одустајемо. Непрестано мењамо играче, тренере, спонзоре, међутим селектор остаје исти као и тактика да када се дочепам лопте има да забијем гол у мрежу и сва ће слава бити моја баш ме брига за остале. А када прилика буде пропуштена због нелојалности и себичлука, онда терет пораза пада на цео тим. И ко је у овој причи луд? Они који трче узалуд, да би их неки саможиви тупан намагарчио и издриблао, или саможиви тупан што шутира на гол без да дода свом саиграчу а непрестано маши или погађа празан простор. То је питање за размишљање.

Када би човек био паметан онолико колико није, размислио би о добробити коју он као грађанин има од политичара, и верујте мало ко би смео да буде према себи искрен.  Политичари немају професију, њихово занимање је продавање магле. Моја професија на тржишту рада има цену као и свака друга, рангира се по броју уложених сати и уложеног труда.

ivica-dacic-veleizdajnik

Дајте ми одговор на питање – како је могуће да домаћин човек на селу који ради од јутра до сутра има производњу под ведрим небом, улагања и расходе, није у могућности да оствари неку већу зараду на тржишту, а политичар јесте. И тај сељак држави плаћа порез и уколико жели кредит од банке мора да заложи нешто од непокретног капитала. Шта политичар улаже и који порез он плаћа? Само глуп човек може да поверује да је њихов највећи капитал њихова памет. Пре ће бити да улажу НАС на светској берзи и цењкају се НАШОМ будућношћу.

Ако нисам у праву демантујте ме, зар није могао било ко од нас из Србије да слуша директиву из Брисела и да стави потпис на бриселски параф. Колико вреди потпис једног чиновника, бирократе попут Ивице Дачића или Александра Вучића. Шта се у ствари тражи у политици, осим сервилности и немања карактера? Ништа. Зар смо на то спали да нам дебели прасац целу покрајину избрише једним потезом гумице? И поново ће се играти са нама пред предстојеће изборе.

Народ у Србији мора да схвати да не бира ништа. Све је режирано и унапред намештено. Поставила бих једноставно питање нашим похлепним властодршцима. Због чега избори у Србији нису јавни? Можда зато што их тада не би било могуће лажирати а остати чист? Због чега грађани Србије желе да крију своје политичко опредељење? Добар владар једне државе је привилегија. Имамо пример председника Руске Федерације. Зар нама свима није у интересу да имамо једног таквог, уместо гомиле бескорисних идиота.

И реално мука ме хвата на помисао о предизборној кампањи где циљ не бира средство. Компромитовати човека лакше је него рећи некоме добар дан. И ако би се неко од грађана Србије дрзнуо да се кандидује, одмах би се умешала булумента послушних новинара да га разапну на стуб срама и измисле неки скандал којим би га окаљали и елиминисали из трке за власт.

Логика Срба свела се на нулу. Не проверавају чињенице, верују у оно што објаве медији и понашају се предвидиво попут послушног стада.  Александар Вучић је изјавио, ако Вас памћење служи, како је дете Лазар Крстић геније са Јејла и наш економски спасилац и сви су му веровали на реч, нико од грађана није тражио резултате његовог рада и позвао га на одговорност у случају да не успе.

Због чега гањају Андреја Фаргеља? Зато што их је страх од конкуренције која има храброст да каже шта мисли, став да га се држи и оно најважније – образ који је чист.  Такви људи постали су реткост, због тога их морамо чувати и уважавати.

Нама избори неће ништа ново донети. Нама је неопходан нови систем владавине, очишћен од корупције и прегломазне бирократије, а првенствено је потребно да ми постанемо поново непоткупљиви као што су били наши преци и да се бавимо чињеницама уместо трачевима.

Освестимо се на време и схватимо да новац којим Александар Вучић планира да поткупи јавност Србије у неком будућем мандату стиже од оних који нам вековима желе зло. И да завршим у стилу дипломате који је дао изјаву да нас нису бомбардовали због нас самих већ због Милошевићеве политике – ни ми не мрзимо нашега премијера, ми мрзимо политику коју води. Пред нас је постављен изазов да из гомиле песка извучемо дијамант. Од октобра 2000 тај изазов се претворио у руски рулет.

2 replies »