Анализа

Владимир Димитријевић: Поводом једног документарног снимка – 2016. година и загонетка (видео)


3. јануар 2016. Борба за веру

Драга браћо и сестре, живимо у тешка и опасна времена. Да је тако, показује и генерална проба за обнову Трећег храма, извршена у Бразилу уочи Олимпијаде 2016. године. Бразил се сматра земљом у чијем су обликовању битну улогу имали масони, чији је циљ зидање Соломоновог храма. Једна бразилска секта, Универзална црква Царства Божијег, очито са масонским основама, још 2014. направила је копију Соломоновог храма, која је коштала преко 110 милиона долара, да би показала како све то треба да изгледа.

О чему је реч, сведочи Јуриј Воробјовски, руски писац, у својој књизи „Западни пут у апокалипсу“:

„А где су сада Златна врата, кроз која у град мора да уђе антихрист?“, питао сам у Јерусалиму свог туристичког водича. Младић, који је до тада био у потпуности дружељубив и шармантан, буквално је позеленео од једа. „Не антихрист, већ м – е – с – и – ј – а!“ – злобно је нагласио свако слово. Дакле тако! Воде туристе и поклонике, брину се да пронађу уносан послић, свируцкају на виолини и – чекају! Из свакодневице потпуно приземних послова и послића – чекају!

Главни мистички задатак насељеника је постао зидање Соломоновог храма. У свакој синагоги вековима су изучавали речи старозаветних пророка Агеја и Мелахије о доласку Месије. По пророчанствима, он ће засести у другом храму. Шта то значи?

Први храм који је саздао Соломон, разрушен је за време вавилонског цара Навукодоносора. Други је подигнут на том истом месту крајем шестог века пре рођења Христоса.

Међу зидовима другог храма о испуњењу старозаветних пророштава приповедао је Христос – Месија, непрепознат од већине Јудејаца. Они чекају другог „Месију“. Чекају, мада по речи Спаситељевој, од другог храма већ није остао ни камен на камену. Њега су срушили римски легионари 70. године и тако начинили пралик будућег Краја Света.

Дакле, будући храм ће постати трећи. Уосталом, Јудејце много не брину такве суштинске околности. Не брине их ни одсуство првосвештеника за тај храм, јер следство свештенства је давно покидано.

(„У љето 2001. године у највећој тајности, власти државе Израел одобриле су и омогућиле, уз незапамћено обезбеђење, на захтев ултраортодоксног јеврејства, свечано полагање камена темељца за будући нови Соломонов храм на платоу џамија у Јерусалиму. Због ризика од незадовољства муслиманског становништва Јерусалима чин полагања обављен је за свега пола сата, уз присуство малобројних изабраника. Чим је вест о догађају прострујала Светим Градом, у џамији Ал Акса и око ње окупиле су се муслиманске масе, које су почеле каменовање јеврејских вјерника код оближњег Зида плача. Интересантно је да је највећи број информација светских и домаћих агенција о збивањима у Јерусалиму, говорио само о нередима које су изазвали Палестинци, док је догађај који им је претходио углавном прећуткиван.“ Светигора, број 109, 110- 120, стр. 51.)

jerusalim-solomon-hram

Синагоге су пре школе него храмови. Узносити жртву Богу Јудејци могу једино на гори Морија у Јерусалиму. Дакле, већ скоро две хиљаде година јудајизам је лишен храмовног живота…

… Дакле, ко ће засести у новом, трећем храму? Онај ко ће се ослањати на своје божанско порекло и на тај начин смоћи снаге да игнорише одсуство првосвештеничког прејемства. Онај који ће саблазнити многе чудесима.

Да, уколико се то догоди у трећем (у њему се једино и може догодити, јер храм за који је постављен камен темељац 2001. године јесте трећи. прим. приређивача), а не у другом храму, човечанство ће имати посла не са Месијом, већ са оним који ће се претварати, то јест са…

Православно Предање га назива антихристом. Зашто није до сада дошао, када је још 1917. године пао онај који га „задржава“.

(Управо царску власт подразумева апостол Павле када говори о „задржавању“ појаве антихриста. Како пише В. Ларионов: „У наше време треба мислити да се има у виду власт будућег Православног Императора (супротно антихристу он се никад неће представљати као месија – прим. приређивача). Вештачко очување древних тронова на Западу и покушај да се на власт врате древне династије као што су Меровинзи („јудејски цареви“ – прим. приређивача) имају супротан смисао. Овде се, можда, ради о испуњењу пророштва да ће се први антихристу поклонити управо цареви.“ „И сада знате“, пише апостол Павле у посланици Солуњанима о доласку сина погибељи – „шта га задржава да се појави у своје време. Јер тајна безакоња је већ на делу, само се неће извршити до тада, док не буде из средине уклоњен онај који је сад задржава“.)

Да, кулминација напада на Трећи Рим је постало убиство Православног Императора. (Талмуд јасно истиче: „У опустошењу Рима је – наша нада“). По мишљењу истраживача, кабалистички натпис, начињен на зиду Ипатјевског дома, значи следеће: „Овде, по наредби тајних сила, Цар је био принесен на жртву ради рушења државе. О овоме се извештавају сви народи.“ (Нема сумње да су револуцију у Русији 1917. године финансирали моћни јеврејски банкари са Запада. Ево речи једног од њих: „Финансирајући револуцију у Русији, на један уложени долар зарадио сам 60 долара“, Јаков Шиф. – прим. прирађивача).

Са тачке гледишта „ратних симбола“ избор датума убиства – дан светог убијеног мученика Андреја Богољубског – и места – Ипатјевског дома – такође није био случајан. Управо у Ипатјевском манастиру је оснивач династије Романових, Михаил Фјодорович, добио извештај да је избран за цара. Кабалисти – цареубице двадесетог века сматрали су да крај омражене им династије мора наступити управо тако – знаменован.

… Дакле, зашто није дошао антихрист, када је пао „онај који га задржава“?

Још на дан одрицања Николаја Другог од престола, док су у храмовима певали покајни канон Андреја Критског, у цркви села Коломенско под Москвом догодило се чудо. Пронађена је древна икона Божије Матере – Државна. У рукама Богородице – били су знаци монархијске власти. Али, царска кугла (шар, державна) на икони није овенчана крстом – то је симбол обезглављене Русије.

derzavnaja

Шта су у овом догађају увиделе духовне очи православних људи?

Мајка Божија се јавила са тужним ликом, одевена у царски путир. И наговестила на тај начин да преузима улогу „задржавања“ на себе. (Монахиње Вознесенског кремљевског манастира су тражећи по архивским записима установиле: да је икона пре припадала њиховој заједници. У Вознесенску цркву села Коломенско она је била предата 1812. године. Управо пред напад гордог корзиканца на Москву.)

На сличан начин је у Другом светском рату спасена Русија. У тренуцима када је Стаљин озбиљно размишљао о предаји Лењинграда, одржана је преписка између митрополита Ливанских гора Илије и њега. Стаљин је прихватио поступке за спас Русије које му је саопштио митрополит. 

„Да се Лењинград не сме предати, да се свештеници морају вратити са фронтова и из тамница, и да морају почети са вршењем службе Божије, да храмови морају бити отворени, да чудотворна икона Казанске Богомајке мора бити пронета у литијама око града, и тада ни један непријатељ неће ступити на ту свету земљу… Пред Казанском иконом треба да буде служено Богослужење у Москви, а потом и у Стаљинграду, који не сме да се преда непријатељу. Казанска икона мора да прати војску све до граница Русије…“.

Писма митрополита Илије и Стаљина се и дан данас чувају у московским архивима. Стаљин је испунио све захтеве – Русија је спасена. …Стављајући нагласак на посебне заслуге владике Илије, Филмски журнал је забележио његов долазак у Москву, на помесни сабор, 1945. године“.

Ми не знамо шта ће се дешавати 2016. Али, морамо да пратимо знаке времена. Као што каже писац Никола Маловић:

“У тренутку када би – у недоумици сам да ли да кажем не дај Боже јер се ове реченице ковитлају многе равни – из медија чули да је у прах и пепео потонула Ал Акса (без обзира какве разлоге из медија чули да је разлог њене ДУХОВНЕ ДИСЛОКАЦИЈЕ), ваља све паре дати за конзерве. Упаљаче. Батерије. Такве јефтине ствари. Потом, шта нам свима с један одсто вјере у Бога, Бог да“.

3 replies »

  1. Наши археолози су заправо открили примитивну цркву. НАЈСТАРИЈУ ПРОНАЂЕНУ ЦРКВУ НА СВИЈЕТУ, чак из 1. вијека наше ере. Скривену у забити јужног Баната, усред Србије, светињу чији значај не можемо ни да појмимо. https://facebookreporter.org/2015/12/18/%d1%82%d0%b0%d1%98%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%82%d1%81%d0%ba%d0%b5-%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b5-%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d1%98%d0%b5%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%bd%d0%be/

    Свиђа ми се

  2. Imam pitanje za gospodina Dimitrijevića , autora ovog članka.
    Gospodine dimitrijeviću da li se slažete da su Srbi pre Hrišćanstva imali svoju izvornu veru Staroslovensku veru sa Svarogom na čelu i da je Hrišćanstvo Srbima mačem nametnuto za šta postoje nebrojeni dokazi.Objasnite mi molim Vas kakva je veza između Srba i obrezanog Jevrejina(Isusa) osim što su vazalski vladari iz loze Nemanjića na silu pokrštavali stanovništvo. Istorija ne počinje u XII veku kada je Srbima nametnuto Hrišćanstvo nego mnogo ranije i mislim da nije korektno bežati od naše tradicije. Preko hiljadu godina je postojalo Hrišćanstvo a da to nije bila naša srpska religija i onda smo se nekim čudom u vreme Nemanjića dobrovoljno odrekli naše tradicionalne i prihvatili hrišćanstvo, ne čini li vam se to malo nelogičnim? Bio bih veoma zahvalan ako bi mi neko dokazao da grešim i ako ovo što sam napisao nije tačno spreman sam da se izvinim

    Liked by 1 person