АКТУЕЛНО

Добра вест за Србију: Бугарска жели да буде главни највећи дистрибутивни центар гаса у Европи


1014095205
© Sputnik/ Igor Zarembo

Прављењем великог складишта гаса близу луке Варна на Црном мору, Бугарска жели да постане главни дистрибутер природног гаса за југоисточну и средњу Европу, изјавио је бугарски премијер Бојко Борисов, како преноси Дојче веле.

Према пројекту, у балканском складишту ће бити акумулиран гас из Русије, Азербејџана, Туркменистана и са бугарских и румунских гасних поља.

Бојко Борисов каже да је пројекат направљен у блиској сарадњи са Европском комисијом.

Бугарске власти верују да ће складиште гаса на Балкану, чија је изградња најављена на конференцији о енергетици у Софији у фебруару 2015. године, омогућити делимичну диверсификацију испорука природног гаса у Европу.

Гас ће из складишта крај Варне бити дистрибуиран за Бугарску, Румунију и Србију.

Средњовропским земљама треба да буде испоручивано скоро 43 милијарде кубних метара гаса.

 

Извор: Спутњик
Превод: Ћирилизовано за СРБски ФБРепортер
Покровитељ преводилачке делатности блога „Ћирилизовано“: Јелички дукат

————-
5. 1. 2016. за ФБР приредила Биљана Диковић

5 replies »

 1. Бугарин то рече па остаде жив… Тај дистрибутивни центар у Вар(а)ни ће бити оперативан кад С(в)рбија постане председавајућа у ЕУ, то јест’ најпре ће морати да нас прикоље Тута бугарин, па да нас мама Меркел врати испод срца ал’ кроз отвор који јој служи за вршење оних ствари које и цар ради сам.
  Наш премијер ће сад сасвим сигурно славодобитно ускликнути како је то ето, добар показатељ његовог самопрегорног рада од 25 сати у току дана и показатељ Његових стремљења пацифизму и добросуседским односима.
  Радујте се Срби, ово је вест из катетера a дежурна сестра ће посуду испразнити мало касније, ипак је ноћна смена.

  Свиђа ми се

 2. ОЖИВЉАВАЊЕ „ЈУЖНОГ ТОКА“ ИЛИ НОВИ НОЖ У ЛЕЂА СРБОРУСИМА !      (ПО ЧЕМУ СУ СЕ БУГАРИ ПРОСЛАВИЛИ У ИСТОРИЈИ 19 И 20 ВЕКА)

  ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

  >Вторник, 5 января 2016, 7:48 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : > >РЕПОРТЕР posted: “

  © Sputnik/ Igor Zarembo

  Прављењем великог складишта гаса близу луке Варна на Црном мору, Бугарска жели да постане главни дистрибутер природног гаса за југоисточну и средњу Европу, изјавио је бугарски премијер Бојко Борисов, како преноси“ >

  Свиђа ми се