ДРУШТВО

Влада Србије спремила „свилен гајтан“ за преостале српске институције на КиМ!


Марко-Ђурић_3-1021x580

Принцип/Срна, 15. јануара 2016.
Коментари СРБског ФБРепортера наведени су у загради плавом бојом

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је у Новом Брду на Косову и Метохији да ће бити успостављена пуна контрола помоћи коју српска Влада шаље Србима у јужној покрајини (… тј. „пуна контрола“ од стране „косовских институција“!?) и да ће бити преиспитан опстанак српских институција које постоје само „на папиру“.

(…мисли се на здравство и просвету које функционишу у систему РСрбије. Наводи да ове институције постоје „само на папиру“ су чиста лаж – то су једине институције које истински функционишу и којима на овај начин Влада Србије припрема „свилен гајтан“! А тиме и свим Србима на КиМ!) 

„Институције државе Србије које хронично лоше функционишу на Космету морају после 16 година бити прилагођене потребама нашег народа на простору јужне покрајине“ – рекао је Ђурић.

(… тј. интегрисане у Репубљик Косова – уосталом, он и Влада Србије немају ништа против Репубљик Косова. Ђурић је све време посете Новом брду био у друштву шиптарског „Министра“!)

Он је нагласио да му је оно што је данас видио у домаћинству Васића у селу Зебинце, у општини Ново Брдо, дало више елана да истраје у ставу да се мора прекинути политика фиктивног функционисања појединих институција.

(Опет лаж. То су једине легалне институције које на овај начин Влада хоће да уништи! А то би значило и нестанак Срба са КиМ!)

„Нико се са тим проблемом није ухватио у коштац. Намера Владе премијера Александра Вучића јесте да се ухватимо са тим системским проблемом у коштац без обзира колико то може коштати у политичком смислу – поручио је Ђурић.

Приликом посјете породици Ивана Васића, у којој живе три генерације, Ђурић је нагласио да путем који генерацијама утабава породица Васић треба да крену млади на Косову и Метохији, јер опстанком младих опстаће и Срби на Косову и Метохији.

(Врхунац лицемерја – док уништава институција Србије, ИСТОВРЕМЕНО позива младе Србе да остану на КиМ! )

______

Повезани текстови:

Садашње структуре у Приштини нити су „привремене институције“ по Резолуцији 1244, а још мање су „покрајинске институције“

ДВЕ ГОДИНЕ ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКОГ БРИСЕЛСКОГ СПОРАЗУМА, УСТАВНИ СУД и даље не ради свој посао до краја – На слободи су сви који раде на коначном отимању КиМ, а против Срба и Србије!