АКТУЕЛНО

ЛАЖОВ И РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ ВОКЕР НА МЕСТУ ЗЛОЧИНА: Креатор „Рачка“ поново на Косову и Метохији, прима ордење и награде од шиптара!?


ФБР ПИТА: КАД ЋЕ ДА ОДГОВАРА И ВИЛИЈАМ ВОКЕР И ОСТАЛИ КОЈИ СУ УЧЕСТОВАЛИ У ОВОМ ТЕРОРИСТИЧКОМ ЗЛОЧИНАЧКОМ ПОДУХВАТУ, ЛАЖИМА КОЈЕ СУ БИЛЕ РАЗЛОГ ЗА НАТО АГРЕСИЈУ УРАНИЈУМСКОМ МУНИЦИЈОМ НА СРБИЈУ?

ЛАЖОВ И ОРГАНИЗАТОР ЗЛОЧИНАЧКОГ ПОДУХВАТА БОМБАРДОВАЊА СРБИЈЕ, РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ И УБИЦА ВИЛИЈАМ ВОКЕР ДОШАО НА МЕСТО ЗЛОЧИНА!!! УМЕСТО У ЗАТВОРУ ОН СЕ ШЕТА ОТЕТОМ СВЕТОМ СРБСКОМ ЗЕМЉОМ!
Б.Д.

voker

Режисер случаја „Рачак“ у Дечанима је на годишњицу тог догађаја поновио да је „масакр“ у том селу само један од примера „окрутности и варварства српских снага на Косову 1999. године“.

Вилијам Вокер, некадашњи изасланик верификационе мисије ОЕБС–а на Косову и Метохији, који је ЛАЖИРАО хуманитарну катастрофу у селу Рачак, због чега је и бомбардована СРЈ, поново је на Косову и Метохији. Овај пут у својству госта и то у Дечанима где су му поводом 17 година од догађаја у Рачку (15. јануар 1999.) албанске власти уручиле две награде — „Награду народног хероја Шкељзена Харадинаја“ и „Награду захвалности града“.

Вокер је поново говорио о догађају из Рачка, оценивши да је „масакр у том селу само један пример окрутности, убиства и варварства српских снага на Косову“, наводи портал „КосСев“.

Вокер данас има 81 годину и један је од ретких светских званичника који се противи оснивању суда за злочине ОВК/УЋК. Прати га репутација да је велики фан косовских националиста, па се и ова његова посета везује за опозициона дешавања у Приштини.

Вилијам Вокер је својевремено на десетогодишњицу случаја „Рачак“, одликован златном повељом за допринос човечанству од стране тадашњих „премијера и председника“ Хашима Тачија и Фатмија Сејдијуа. Новембра 2008. године тадашњи председник Албаније Бамир Топи прогласио га је за почасног грађанина те државе.

Иначе, за случај „Рачак“, који је Вокер свету представио као хуманитарну катастрофу, где су, наводно, српска војска и полиција масакрирале 45 недужних албанских цивила, касније се испоставило да је потпуна лаж.

Наиме, Хелена Ранта, финска форензичарка која је била члан међународне комисије која је својевремено истраживала догађај у селу Рачак, 2000. године је изјавила да је извештаје са обдукције тела писала под притиском Вокера и Министарства спољних послова Финске.

Она је у својој биографији написала да је Вокер гађао оловком јер није у својим извештају користила довољно убедљив језик како би описала тај наводни злочин Срба. Она је праве наводе са обдукције доставила Хашком трибуналу, у којима изражава сумњу у број испаљених метака, као и колико је њих заиста било смртоносно.

Осим тога, Рента је пред камерама показала оригинални извештај из Рачка према коме је закључено да тела припадају борцима ОВК, а не албанским цивилима.

Фински новинар Ари Русила, експерт за Балкан, после Рентиног иступања у једном свом тексту је написао да је Вокер радио за ОВК, те да је његова улога на Косову била да им помогне у креирању масакра, како би се нашао довољно јак разлог за сагласност за почетак бомбардовања.

Према његовом писању, а на основу речи Ренте, ОВК је сакупила своје погинуле после борбе и обукла их у цивилну одећу, после чега их је преместила у раније ископане ровове да би изгледало као да су стрељани.

———————-

 http://wp.me/p1Fuk8-NMP
16. 1. 2016. СПУТЊИК, за ФБР приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Вокеровштином се комотно може називати свака режирана операција уз лаж и манипулацију светским мњењем, чији је крајњи циљ давање „изговора“ за отимање територија и деструкцију суверених држава.
    Није нужно користити израз „лажна застава“, што је израз пласиран управо од креатора нсп.
    За учеснике у оваквим злочинима комотно се може рећи ВОКЕРОВШТИНА и да буде сасвим јасно о чему се ради.

    Свиђа ми се