Љиљана Јовановић

Америчким родитељима исплаћена надокнада од 600.000 фунти због обољења њиховог сина од аутизма, као последице вакцинације ММР вакцином


am-

 • Саид и Париваш Мојаби тврдили да је њихов син претрпео “тешку повреду мозга”.
 • Калифорнијски пар је рекао да је њиховом сину Рајану дијагностикован Аутистични спектар поремећаја

ДАВИД ГАРДНЕР, аутор DAILY MAILONLINE
Објављено: 1:30 GMT; 15. јануара 2013.

—————————

17. 1. 2016. за ФБР превела Љиљана Јовановић, приредила Биљана Диковић
*кратка веза до текста – http://wp.me/p1Fuk8-NMV

————-

mmr

Родитељи, који су покренули судски процес са тврдњом да је њихов десетогодишњи син добио аутизам, након примања вакцине ММР када је био беба, добили су надокнаду више од 600.000 фунти (£), према врло значајној одлуци суда у Америци.

Саид и Париваш Мојаби су у тужби тврдили да им је син претрпео “тешке и ослабљујуће повреде мозга” након добијања две дозе вакцине против Малих богиња-Заушака-Рубеле (ММР), у децембру 2003. и у мају следеће године.

У тужби су навели да је код Рајана дијагностификован Autism Spectrum Disorder (Аутистични спектар поремећаја). Пресуда је донета након суђења које је било, после суђења у Италији када је италијански судија доделио 140.000 фунти брачном пару из Италије, који су у тужби тврдили да им је син добио аутизам, након рутинске вакцинације дечијом ММР вакцином.

Америчка пресуда, мада не повезује директно дечакову неспособност са вакцином, дала је снагу кампањи против ММР вакцина, доводећи у питање став већине медицинског професионалног особља које тврди да је вакцинација безбедна.

Тужба је била поднета против Владе САД која је покренула програм вакцинације. Иако пресуда не доводи у везу вакцину и болести, сваки случај има право на надокнаду а износ – у овом случају је пресуђено против Министарства здравља САД, али не окривљује појединачно никога.

Породица из Сан Хозеа (Калифорнија), покренула је процес 2006. године пред Федералним судом САД.
Према Националном програму о вакцинацији, родитељи имају право да захтевају од Владе САД, да им исплати одређени новчани износ за случај смрти или обољења, које су наступиле због дечије вакцине.

Тужба у случају Рајана, поднета је први пут 2006, а пресуда је донета 13. децембра 2012. године од стране Канцеларије за специјалне случајеве, коју је формирао Конгрес САД, да доноси одлуке о висини новчане надокнаде. Оптужени у овом случају је био амерички Секретар за здравље и људске ресурсе. Плаћање надокнаде обухватило је и последицу – дечакове будуће губитке услед неспособности да ради.

У изјави на суду, Рајанова бака Параванех Шах Мохамади (Paravaneh Shah-Mohammadi) и његова тетка Поран Вахаби (Pooran Vahabi), су рекле да је дечак постао “летаргичан”, “лоше је реаговао на буку и присуство људи око њега”, и “био је неспособан да се држи усправно” након примања прве дозе вакцине ММР.

Према Националном програму о компензацији због губитка здравља услед вакцинације (повреде од вакцинације), родитељи могу да захтевају од америчких власти новчану компнезацију због болести или случаја смрти изазваних обавезним вакцинацијама.

Према Националном програму о компензацији због губитка здравља услед вакцинације, родитељи могу да захтевају од америчких власти новчану компензацију због болести или случаја смрти изазваних обавезним вакцинацијама

Број случајева аутизма у Великој Британији је порастао током задње четири деценије. У задње време научници су утврдили да једно дете на 64-оро деце у Енглеској има неки вид аутистичног обољења.

Осамдесетих година само је једно дете  од 10.000 деце показивало било какав знак аутизма.
Министарство здравља и Национална здравствена служба, инсистирају да су данашња боља дијагностика и еколошки услови, криви за драматичну појаву толиког броја случајева аутизма, одбацујући ММР вакцину као кривца за аутизам.

Помоћ: Пресуда даје снагу анти- ММР активистима

Помоћ: Пресуда даје снагу анти- ММР активистима

У Енглеској није судским путем успостављена веза између вакцинације и аутизма.

У Америци скоро 5.000 фамилија оптужује ММР вакцину за изазивање аутизма код њихове деце.

Суд је 2008. године наредио Влади САД да девојци Хани Полинг, исплати надокнаду у износу од 1 милион фунти (£), због штете коју је претрпела, јер је примила девет вакцина за један дан, укључујући ту и ММР вакцину, што је изазвало њено аутистично стање.
Али, суд је пресудио да је Хана Полинг имала једно урођено ћелијско обољење, (у вези са митохондирјама) што је због вакцинација довело до појаве аутизма.

У Рајановом случају, председавајућа Специјалног суда Патриција Кембел-Смит (Patricia Campbell-Smith), је одлучила да његова породица има право на надокнаду због последица Програма вакцинације Владе САД.

***

Додатна информација: http://www.uscfc.uscourts.gov/vaccine-programoffice-special-masters

 

————-

 

ПОВЕЗАНО:

*АМЕРИЧКИ КОНГРЕС О МУЛТИПЛЕ ВАКЦИНАМА: Били су здрава деца док нису примили вакцине – ово је НАЈВЕЋИ ЗЛОЧИН ИКАДА! (видео)

АУТИЗАМ И СПАСАВАЊЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ била је тема Америчка конгресне Комисије одржане у петак, 24. маја 2013. године. Оригинални назив јеThe AutismOne & Generation, Rescue 2013 Conference, Congressional Panel – Congressman Dan Burton R-IN, Retired; Congressman Dave Weldon MD *R-FL, Retired; Congressman Bill Posey R-FL. Председавао је Конгресмен Ден Бартон, који је на ту тему председавао и претходних година од 2000-те када је покренута темавезе између вакцина и аутизма…
На следећем видео снимку који се појавио на мрежи ЈуТјуб дата је НЕОПОЗИВА ИСТИНА О ТОМЕ ДА СУ ЗДРАВА ДЕЦА КОЈА СУ ПРИМИЛА МУЛТИПЛЕ (MMR) ВАКЦИНЕ ПОСТАЛА АУТИСТИЧНА, да је та ЦИФРА ОБОЛЕЛИХ 1980. године од 1 у 10.000 достигла цифру од 1 у 50 у 2013-ој години и да то представља заиста забрињавајући резултат који је председавајући Ден Бартон назвао „НАЈВЕЋИМ ЗЛОЧИНОМ СВИХ ВРЕМЕНА ПРОТИВ АМЕРИЧКОГ СТАНОВНИШТВА, НАЈВЕЋИМ ЗЛОЧИНОМ ИКАДА!“…
Када погледате овај видео прилог онда се запитајте ДА ЛИ ДЕЦА ТРЕБА ДА ПРИМАЈУ ВАКЦИНЕ КОЈЕ УВОЗЕ У СРБИЈУ страних КОМПАНИЈА ЧИЈИ ЈЕ ГАРАНТ ЗА ИСПРАВНОСТ ВАКЦИНА И ЛЕКОВА Др Пол Торсен ПРЕВАРАНТ КОЈИ СЕ НАЛАЗИ НА ФБИ ПОТЕРНИЦИ И ОСУЂЕН ЈЕ ЗА ПРЕВАРЕ НА 260 ГОДИНА ЗАТВОРА, а за амерички Centers for Disease Control (CDC) је радио студије о ИСПРАВНОСТИ ЛЕКОВА И ВАКЦИНА ПРОИЗВОЂАЧА МЕРК И СЛИЧНИХ компанија, укупно 21 од 24 студије, значи – скоро све…

*кратка веза ДО ТЕКСТА – http://wp.me/p1Fuk8-CR7

ваццц

2 replies »

 1. Anti vakcina lobi je podjednako ako ne I vise opasan od vakcina lobija. Pre nego donesemo bilo kakvu odluku, dajte podatak koliko je novorodjene dece umiralo u Srbiji od posledica difterije do pojave vakcine. Sa tom brojkom sednimo I razmislimo. Meni je prevagnula cinjenice da je u porodici mog oca, od njih osmoro, cetvoro preminulo do 6 meseci starosti. I to dobrostojeca, imucna porodica. Detetu smo dali sve vakcine osim mmr. Iz prostog razloga – ja sam prelezala sve tri bolesti, nisam crkla,nece ni cerkica. Kaze moja sestra ne da hepatitis vakcinu sinu. OK. Objasni hirurzima,pocev od zubara, da tvoje dete nije zasticeno od hepatitisa. Bilo koje usivanje, vadjenje zuba, vadjenje krajnika,moze da bude fatalno. Ne Znam,Mislim da smo fanaticni po svakom pitanju.

  Свиђа ми се

  • Vrlo razložno ste postavili problem.
   Ali gospođo, Simonida, Srbija je imala svoje vakcine, koje su proizvođene u našim laboratorijama, pod našim standardima, i kontrolom. Srbija je imala svoj program vakcina koji nije bio prertpan, ja sam stara generacija, dobijali smo 8 vakcina raspoređenih po godinama. Momci su dobijali i dodatnu zaštitnu vakcinu u vojsci. Ne znam koliko poznajete delovanje sastojaka koji su u vakcinama? Evo pogledajte šta sve u njih stavljaju..

   Appendix B-Pink Book – Vaccines

   Click to access excipient-table-2.pdf

   Uz to deca se danas vakcinišu toliko da je to nenormalno..Masa tela deteta, broj doza vakcina, i vremenska dinstanca, nisu proporcionalni, a posebno sve one hemikalije, i biološki agensi koje proizvođači, (koji nisu iz Srbije), stavljaju unutra. Zbog toga se bunim i ja sam pristalica, vakcinacije SVOJIM vakcinama. U potrebnim količinama i ni u kom slučaju 3 u 1 ili 5 u 1. Ali farmako mafija, insistira na povećanom broju vakcinacija, prosto, zbog profita..

   Sa ucenjenim i kupljenim vlastima, se ograđuju od tužbi, i od optužbi vakcina za izazovanje posledica koje mogu biti tragične po dete i po porodicu.

   Mala opaska, nismo primali sve ove današnje vakcine, dobijali smo tkz. „prirodni imunitet“ preležavši bolesti. A taj imunitet je najefikasniji. Vakcine protiv gripa, su neefikasne, jer se daju rutinski, eno i u Americi se medicinsko osoblje buni protiv obavezujućeg vakcinisanja protiv gripa. Virusi mutiraju takvom brzinom da vakcine ne mogu da ih prate.

   Eto malo objašnjenja zbog čega pratim i prevodim tekstove koji su protiv vakcinisanja: OVAKVIM I OVOLIKIM BROJEM DOZA VAKCINA NAŠE DECE!!! ILI BILO ČIJE DECE!! JER PATNJA KOJU TA MALA BIĆA PRETPE ILI POSLEDICE VAKCINA, ĆE ONI SNOSITI A RODITELJI ĆE PATITI ZAJEDNO SA NJIMA..

   Свиђа ми се