АКТУЕЛНО

Зоран Влашковић: Зашто земље треба да повуку признање „независног Косова“!


 Kosovo i Metohija maps

О Косову и Метохији данас нису потребна мишљења, коментари, ставови и анализе!? Све је то сувишно кад се о КиМ говори језиком чињеница, бројки, реалности на терену, језиком истине! А истина о КиМ у последњих деценију и по је следеће…

У историји постојања Косова и Метохије прогон више од 250.000 Срба и неалбанаца 1999. године је до сада највећа насилна велика сеоба Срба са овог простора!

После 1999. године Срби и српске средине на КиМ су доживеле до сада и невиђено затирање, уништење и буквално искорењивање! О томе најбоље говоре чињенице које би требало да послуже као основ земљама у свету да повуку признања ткзв. независног Косова!

Срби су са Косова и Метохије протерани после јуна 1999. године из равно 314 места! Само из три општине, од укупно 30 на КиМ, није било етнички очишћених српских места и то из општина Лепосавић и Звечан на северу КиМ и из општине Штрпце на крајњем југу КиМ, мада је и у овим општинама било напада на српска села.

Данас се на територији Србије налази 206.000 расељених са КиМ, 12.000 на територији Црне Горе, 1.100 у Македонији и нешто више од 17.228 на самом КиМ (подаци УНХЦР и ОЕБС – а из октобра 2015.г.).

Албанци су од 1999. године до сада срушили и запалили 155 српских цркава и манастира а 12 цркава је у потпуности избрисано са лица земље, јер на тим местима није остало апсолутно ништа што би подсећало да су ту некада биле светиње: црква Свете Тројице у центру Ђаковице, сеоске цркве у Петровцима код Кос. Каменице затим у селу Краљевица код Подујева, црква у центру Суве Реке, црква Свете Тројице у Великој Реци код Вучитрна и четири цркве у Горњем и Доњем Неродимљу код Урошевца. Сигурно је да има још уништених цркава јер нема довољно података каква је судбина цркава у општинама Качаник, Штимље, Сува Река, Урошевац и другим срединама.

Симо Спасић крај "српског зида плача". / Фото: Стево Мрђен - КМ Новине

Симо Спасић крај „српског зида плача“. / Фото: Стево Мрђен – КМ Новине

Албанци су од јуна 1999. године до сада убили 1.004 Срба а да нико за те злочине није одговарао!?

У Гораждевцу код Пећи 13. августа 2003. године убијено је двоје српске деце и рањавање још четворо. У Старом Грацком код Липљана, 23. јула 1999. убијено је 14 српских жетелаца. Код Подујева је 16. фебруара 2001. дигнут у ваздух аутобус Ниш експреса, 12 путника је погинуло, а 43 рањено. За тај злочин је био осуђен на 40 година затвора за тероризам Фљорим Ејупи, али је касније пресуда поништена од стране EULEX–ових судија.

У Обилићу је 3. јуна 2003. убијена породица Столић: Слободан (80), његова супруга Радмила (74) и њихов син Љубинко (54). Истрага је покренута, али нема никаквих резултата.

Одговорних нема ни за талас насиља Албанаца над Србима широм КиМ 17. и 18. марта 2004. када је убијено осам Срба док се двоје Срба још воде као нестали.

Од јуна 1999. до сада Албанци су у потпуности уништили 21.122 српске куће и 935 стана.

Срби су до сада поднели 41.300 захтева „Косовској агенцији за повратак узурпиране имовине од стране Албанаца“, кућа, станова, земље, шума, ливада, пашњака…. али ни један одсто тих захтева није решен?

До 31. децембра 2012. године „Косовска агенција за приватизацију“ је продала 1.358 предузећа од којих ниједно предузеће није могао да купи Србин и ни у једном том предузећу није запослен Србин!?

Од 1999. године до сада Албанци су на две трећине територије КиМ, ( укупна површина 10.886 км квадратних ) у потпуности уништили 280 српска гробља и на њима више од 10.000 споменика, што је нечувени вандализам у цивилизованој Европи. У Метохији само су три гробља остала читава: у селу Бање код Србице, Црколезу у општини Исток и Гораждевцу код Пећи!

У ниједном граду јужно од Ибра није остао ниједан споменик из српске историје. Албанци су срушили споменике Милошу Обилићу, цару Лазару, Вуку Караџићу, Доситеју Обрадовићу, Петру Петровићу Његошу, цару Урошу… и поломили све бисте српских писаца испред свих школа. Срушили су и споменик народним херојима Бори Вукмировићу и Рамизу Садику у Приштини!? У селу Неродимље, код Урошевца, посекли су 1999. године бор цара Душана кога је он ту лично својом руком засадио 1336. године.

У ниједном граду јужно од Ибра данас нема ниједне улице са српским именом па се питамо какву то мултиетничност граде Албанци и Приштина?

До сада се на КиМ вратило око 2.700 Срба у 50–так села, највише у Метохији, док УНХЦР тврди да се вратило 25.430 Срба и других неалбанаца?

Данас је на КиМ преостало још око 125.000 Срба који живе на 22 % територије КиМ. Око 60.000 живи на северу КиМ у општинама Зубин Поток, Лепосавић, Звечан и у северном српском делу Косовске Митровице (на површини од 1.189 км квадратних) . Нешто више од 60.000 их је јужно од Ибра!?

Број Срба у градовима је изузетно симболичан: у Приштини их је остало око 40, Призрену 18, Пећи 15, Урошевцу двоје, Вучитрну двоје, јужном делу К. Митровице двоје и Истоку двоје (само поп и попадија)… У појединим општинама: Качаник, Малишево, Глоговац, Дечани и Штимље Срба нема ни у једном општинском месту!

У овом тренутку трага се за 525 киднапованих и несталих Срба и других неалбанаца на Косову и Метохији?

Данас, почетком јануара 2016.г. у Сирији и Ираку за такозвану Исламску државу ратује 300 албанских терориста са КиМ, од којих су 42 жене, 50 их је тамо погинуло до сада, 120 их се вратило на КиМ!

Ове чињенице не могу бити аргументи за „независност Косова“!
Овде се ради о криминално терористичкој творевини званој Косово!?

 

Зоран Влашковић

vlaskovic

—————

http://wp.me/p1Fuk8-O9d

29. 1. 2016. за ФБР приредила Биљана Диковић

4 replies »

 1. Оно што треба понављати, а истина је:
  1. Шиптари су фалсификовали попис становништва у Југославији – нема их 1.700.000, него између 800 и 850.000.
  2. Половина Шиптара су држављани Албаније, никад нису подносили молбе за пријем у дрежављанство Србије, него су их чиновници уписивали у матичне књеиге – што је противуставно и противзаконито. Ако се то деси у САД, тај странац се одмах изгони из земље. Те Шиптаре из Албаније су довели Италијани од 1941. до 1943, Немци од 1943. до 1945. и комунистичка власт Југославије од 1945. до 1980.
  3. Треба упоредити те Шиптаре с даншњим избеглицама у Европи – ако Шиптари имају право да оснивају своје државе у Србији, онда и арапске избеглице имају право да то чине у Немачкој.
  4. Албанци су српско племе из Италије (огранак Етрураца) – то пише у Вергилијевој „Енејиди“, а Аустрија и Ватикан су то име поклонили Шиптарима, да би они, кобајаги, имали културне и државне корене из Антике.

  СВЕ ОВО ЈЕ ВЛАДА РС КРАЈИНЕ – 1992. ИЗЛОЖИЛА СЛОБОДАНУ МИЛОШЕВИЋУ, А И КАСНИЈИМ ДРЖАВНИЦИМА СРБИЈЕ – ДО ДАНАС, А СВИ СУ ОДМАХНУЛИ РУКАМА. ЖАЛОСНО!!!

  Свиђа ми се

 2. Bravo Monsieur Vlaskovic ! Votre texte est le meilleur Résumé sur le Kosovo-Metohija occupé jamais écrit, et oussi, pourquoi les pays (déjà dit „oui“ à l’ „indépendance“) devraient retirer la reconnaissance du „Kosovo indépendant“ !
  Je vous en remercie infiniment…
  Votre dévoué Bogdan Manojlovic, France

  Свиђа ми се

  • Морамо истицати историјске чињенице о мусламизацији Срба у периоду турске владавине на Косову , када су под покровитељством турске царевине, у правцу избегавања мусламизације женске чељади и јаничарства, поједине породице, па и цела села, присилно прелазиле у ислам да би се ослободили зулума и прогона ,

   Свиђа ми се

  • Морамо истицати историјске чињенице о мусламизацији Срба у периоду турске владавине на Косову , када су под покровитељством турске царевине, у правцу избегавања мусламизације женске чељади и јаничарства, поједине српске породице, па и цела српска села, присилно прелазиле у ислам да би се ослободили зулума и прогона ,

   Свиђа ми се