АКТУЕЛНО

Срамота: Тачи блажен међу Америма!


TAČI I KERI
Бен Карсон, један од кандидата Републиканске странке за америчку председничку номинацију пред изборе у Ајови, заједно са представницима свог тима састао се са Хашимом Тачијем, осумњиченим за трговину људским органима, објавили су амерички портали.

„Специјални односи Ајове и Косова“

Медији преносе саопштење тима овог политичара о састанку на коме је истакнут „посебан однос“ самопроглашеног Косова и Ајове, где је недавно отворен „косовски конзулат“.

Са Тачијем се, како се наводи у саопштењу, састао и водећи човек Карсонове кампање, генерал Боб Диз, који је током своје војне каријере служио у снагама НАТО-а на Косову. Диз је током сусрета рекао да се радује будућој још већој сарадњи самопроглашеног Косова и САД-а, као и да је Ајова идеална држава за успостављање основа тих односа.

И Карсон се огласио овим поводом и није крио одушевљење састанком. Он је рекао да Американци треба да се поносе овом живом сарадњом и да се радује напретку те сарадње.

„Историја Косова показује отпор тог народа. Када САД и НАТО удруже снаге у борби за мир и слободу то има одличне резултате за жртве насиља и репресије“, наводи се у саопштењу Карсона.

Највећи криминалац, а љубимац америчких политичара

У саопштењу се не наводи да је Тачи, према истрази Савета Европе из 2010. године о организованом криминалу идентификован као шеф албанске групе која је кријумчарила дрогу, оружје и људске органе кроз Источну Европу.

Тачи, који борави у САД, на „Твитеру“ је објавио заједничку фотографију са америчким државним секретаром Џоном Керијем и написао да је „Косово благословено што има подршку САД“.

Према најновијој анкети међу бирачима у Де Мојну, Карсон је са 10 одсто подршке у Ајови иза Доналда Трампа, Теда Круза и Марка Рубија.

Према истрази британског листа „Гардијан“, Тачи је предводио криминалну мрежу пре рата на Косову крајем деведесетих година прошлог века.

Тачи је оптужен за „насилну контролу“ над трговином хероином у региону, а појединци у његовом ужем кругу и за одвођење и убијање заробљеника преко албанске границе након рата којима су узимали бубреге које су касније продавали.

фото колаж: СРБски ФБРепортер

фото колаж: СРБски ФБРепортер

———–

http://wp.me/p1Fuk8-OdX

1.2.2016. ВЕСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

3 replies »