АКТУЕЛНО

Македонска армија поставља двоструку ограду на граници са Грчком, код Ђевђелије


MAKEDONIJA
СКОПЉЕ – Армија Македоније почела је да поставља други ред жичане ограде на граници са Грчком, код Ђевђелије, преносе данас македонски портали.

Према званичним изворима из војске, план је да ограда која се поставља од недеље код импровизованог прелаза за избеглице, буде дугачка 37 километара и на пет метара удаљености од ограде која је подигнута у новембру прошле године.

Званичници наводе да се ограда поставља да би полиција имала више времена да реагује и спречи илегалне мигранте да прелазе границу и да користе дивље прелазе да улазе у Македонију, како би продужили пут ка земљама ЕУ.

Како тврде, од постављања првог реда граничне ограде у новембру прошле године до сада је спречено 19.000 илегалних прелазака, а само у јануару више од 4.000.

Према новим правилима ЕУ, преко границе се од половине новембра пропуштају само избеглице из војних жаришта, односно из Сирије, Ирака и Авганистана, док из других земаља имају третман економских миграната.

У Македонију је од почетка ове године до 6. фебруара, према подацима Министарства унутрашњих послова, регистрован улазак 65.184 избеглица.

 

—————

http://wp.me/p1Fuk8-Osc

8. 2. 2016. РТВ, за ФБР приредила Биљана Диковић

4 replies »

 1. Нисам могао да очекујем да би ови из БЈР Македоније могли да нас спасу страшне несреће која се надвила над Србијом. Можда је ово навлакуша да ипак само ми будемо сабирни центар а да се они извуку, с озиром на чињеницу да су и они и Бугарска били у плановима за трајно насељавање око два милиона избеглица. Ако нам они помогну да се спасимо јавно ћу им се захвалити.
  С поздравом, Мића из Ниша

  Свиђа ми се

  • Izgleda da jesmo jedini … jedinstveni u bilo kom smislu – AKO uzmemo da je stav izdajnecke vlade po pitanju izbeglica ujedno i nas stav. Dakle ako nam je ludak na celu drzave, ne znaci da smo svi ludi. Znaci samo da smo najvise od svih glupo lakoverni narod, ako se izuzmu predizborne manipulacije, mediji koji neznaju sta je objektivno informisanje, kradje glasova i opsta mekana okupacija od zemlja zapada.

   Da taj zapad saam postavlja premijera a ne narod da ga „bira“ – ne bi mogao boljeg od ovoga da nadje…

   Свиђа ми се