АКТУЕЛНО

САРАДЊА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ СА ОТАЏБИНОМ: Први дани удружења „СВЕЗА Србија – дијаспора“


SVEZA-SRBIJA-DIJASPORA-

Почело се и са стварањем Удружења „СВЕЗА Србија – дијаспора“; и током прва два,три дана оформио се тим учених људи, добре воље, са великом покретачком енергијом

Најпре да се захвалим Дејану Петру Златановићу и целој редакцији Србин.инфо на датом простору за рубрику „Шта чинити“, а Бога ми и на братској сарадњи. Велико хвала!

Иницијатива је званично почела скупом на Богојављење, 19. јануара у просторијама Српског удружења Ћирилица – Београд, а почела је да се спроводи у дело медијским наступом на овом сајту. Тај почетни, пробни, рад на сајту је трајао до 1. фебруара, када смо покренули и неке друге активности. О некима ћу написати пар речи овај пут.

За ових седам дана рада је учињено неколико конкретних ствари које ће ускоро дати и резултате.

СВЕЗА Србија – дијаспора

Почело се и са стварањем Удружења „СВЕЗА Србија – дијаспора“; и током прва два,три дана оформио се тим учених људи, добре воље, са великом покретачком енергијом:

1. Хаџи Слободан Стојићевић

Координатор за пословање са Русијом. Слободаново вишегодишње искуство и резултати које постиже су прича сама за себе (Извоз у Русију). Поред професионалних квалитета, људски квалитети нашег Слобу чине посебним. Свима којима треба неко ко ће им помоћи да започну и унапреде своје пословање са Русијом, Слободан је прави човек за њих. Једино је замолио да то буде нешто што је конкретно, пошто му се многи јављају само са лепим жељама.

2. Бранислав Недељковић

Дипломирани грађевински инжењер, води сектор технолошке помоћи за подршку и помоћ онима који планирају самостално запослење, или они који желе своје пословање да унапреде.

3. Никола Росић

Ускоро дипломирани правник, који ће своје школовање наставити и на постдипломским студијама. Он ће уређивати наш медијски наступ и својим писањем га додатно обогатити.

4. Дамњан Кнежевић

Ради са младима. Већ 5 година организује протесте поводом НАТО бомбардовања као и концерте за младе.

5. Слободан Габоров

Студент Електротехнике. Контакти са младим научницима који имају патенте и пројекте, а немају коме да се обрате. Такође, контакти са младим, талентованим Србима широм света су његов задатак.

6. Моја маленкост, Стевановић Мирољуб 

Инжењер Електронике и пројектни менаџер, тренутно у привременој пензији – до тада грађевински предузетник из Граца (Аустрије)

Данас, дана када ово пишем (Недеља), нам се придружио и Милан Ајдуковић, професор, предузетник и проналазач, који има идеје које ће Србију знатно покренути. О њима ће следећих дана сам Милан писати.

Почетна идеја је да се оформи језгро предузимљивих људи, који ће својим радом показати да Србија зна и да хоће да ради, и тако окупити многе који се осећају напуштено па и беспомоћно.

Русија жели да помогне, али нема са ким да сарађује у Србији. То језгро треба да покаже да зна и да хоће да ради, а онда ће се отворити многи путеви.

Амбиције и жеље су велике, потребе такође, и ако будемо могли (субјективни+објективни разлози) бар део замисли да спроведемо у дело, до године ћемо све око нас гледати са више оптимизма.

И на крају, не могу а да не поменем др Драгана Петровића и господина Јована Шиповца, за које верујем да ће имати велики утицај на позитивне промене у српском народу.

 

Мирољуб Стевановић 

————–

http://wp.me/p1Fuk8-OrZ

8. 2. 2016. СРБИН.инфо, за ФБР приредила Биљана Диковић

2 replies »

 1. Тешко са овом свешћу,навикама и погледима да нешто урадимо,како ујединити и подстакнути стручне и поштене људе да нешто ураде за ову земљу,када привилеговани комунистички кадрови постављају и даље своју децу и унуке на најбитнијим положајима у институцијама ова земље.

  Свиђа ми се

 2. Док не уђете у власт, па као власт – у њиве и село нема робе за извоз. Србија нема пољопривредне производе, увози бели лукац и љуту паприку, пасуљ.
  Треба организовати производњу, финансирати сетву, орање, пластенике, заштиту, убирање и складиштење плодова, изградити логистичке дистрибутивне центре,инфраструктуру…
  Србија и њена власт живе у каменом добу.
  Када би и хтели да направе било шта, власт би сметала, власт је оријантисана да земљу обрађују српски паори. Власници радне снаге и производа биће арапи, хрвати, шиптари…
  Да ли схватате где живимо?
  Док не дође до суштинских промена власних структура, док ваша стручна екипа не заузме функције у власти – нема за вас посла.
  Желим срећу и успех вашем удружењу, али – могли сте се придружити неком које већ постоји, а има их на стотине. И шта раде?

  Свиђа ми се