АКТУЕЛНО

Бугари блокирали бугарско-грчку границу: У Грчкој пољопривредном механизацијом блокирали граничне прелазе, главне раскрснице и путеве


Блокада на граници Бугарска - Грчка (Фото: БТА)

Блокада на граници Бугарска – Грчка (Фото: БТА)

Возачи камиона у Бугарској данас су на највећем граничном прелазу Кулата-Промахон блокирали улаз у земљу са грчке стране за сва возила, као реакцију на блокаду овог прелаза од грчких пољопривредника који већ осам дана не дозвољавају возачима да пређу границу.

На граничном прелазу Кулата-Промахон формирана је колона камиона дуга око 30 километара, а непосредно прије блокаде прелаза четворица возача камиона бугарских регистрација пробила су грчку блокаду.

Бугарско Министарство унутрашњих послова саопштило је да је обустављен и саобраћај на прелазу Илинден-Ексохи на бугарско-грчкој граници због штрајка грчких пољопривредника испред граничног прелаза.

Фармери су на више места у Грчкој пољопривредном механизацијом блокирали граничне прелазе, главне раскрснице и путеве.

На подручју Кукуша постављене су двије блокаде ка прелазима Евзони и Дојран, на граници са Македонијом, гдје се возила пропуштају само ноћу.

У потпуности је блокиран ауто-пут Игнација код раскрснице Кердалија, гдје је паркирано око 800 трактора, а затворен је и стари пут Солун-Кавала.

Пољопривредници су најавили да ће данас на неодређено вријеме затворити ауто-пут Атина-Солун, код Темпејске долине.

Грчки медији пишу да су фармери блокирали путеве у скоро свим областима, а за ову недјељу најављена је блокада тракторима и аутобусима центра Атине.

Грчки пољопривредници одбили су да данас учествују у дијалогу са Владом, који би требало да се одржи у грчком парламенту, и инсистирају на повлачењу законских приједлога о увећању пореза и о планираним реформама пензијског система.

 

————–

http://wp.me/p1Fuk8-Oua

9. 2. 2016. РТРС, за ФБР приредила Биљана Диковић

1 reply »