ДРУШТВО

Зашто Ви, господо, не бисте отишли одавде? Нађите нови народ, овај се уморио од вас!


Пише: Слађана, колумниста СРБског ФБРепортера
9.2.2016.

Свет је огрезао у крви. Сваки дан падају људске жртве а народ је отупео у толикој мери да му више ништа није чудно. Ни то што ни један дан није освануо без рата, ни то што падају касетне бомбе пуне радиоактивног материјала по старима, деци, недужнима, јаднима, ни што прскају из ваздуха по нама као по штеточинама, ни што нас вакцинишу и жигошу као стоку, ни што смо хронично несрећни, уморни, тужни… Ништа. Свет спава мртвим сном живог а умрлог.

Не могу да тврдим за друге, али ја се лично осећам као да сам већ једном ногом закорачила у пакао, и то против своје воље. Желим да будем оптимиста, желим да звучим и да изгледам тако, желим али ми се не да.

Људи грабе новац као болесник који се бори за дах, не презају ни од чега, отимају, лажу, убијају, краду, понижавају се, моле, издају, варају, смишљају завере, саплићу људе, није им жао да потроше живот и да посвете цео свој век да ухвате илузију коју је изумео ђаво као мамац за људске душе. А ђаво се церека, скоро да му осећам дах, јер на Србију је давно спустио шапу и ужива у свом успеху.

На власти су крпене лутке, скројене по његовој мери и његовој вољи, послушни ђаци, демонски навучени на новац као наркоман на дрогу. Премијер па скоро и ликом потсећа на њега. Маме су почеле са њим да плаше своју децу. Ја га само посматрам а срце ми се леди јер не може да разуме да постоји такав људски створ. Код очију слеп а у срцу тврд у толикој мери да нема ни човечности, ни морала, ни савести, да се ни Бога не боји ако не лично због себе, макар због своје деце.

Не мари ни за начин на који је дошао на власт, ни зареч коју је свом народу дао. Нису му важне ни мале руке које му траже помоћ, ни уморне очи старих и немоћних. Све је то њему неважно. Једино што му са усана силази су Европске интеграције, промена свести и увреде на рачун свог народа који ропће под европским јармом. Еј, газда, изгубићеш најбољег вола ако га упрегнеш жедног и гладног да оре а бичујеш га до смрти. Вреди ли говорити то блудном и развратном сину, обневиделом док под рукама осећа додир новца а у устима укус славе.

Искрено, много ми је жао што је тако. У неком кутку своје подсвести полагала сам наде да ће разум да му се врати, да ће одбацити пакт са ђаволом и стати на страну народа који га воли, међутим моје наде се сваким даном све више топе, као што се топи снег ових дана на планини.
И ако га поново изаберу биће то пирова победа са укусом горчине, као када мајка милује сина који је бије.

Србин је човек од срца, саткан сав од осећања, одан родној груди, одан породици. Србин ће чак и када пати поднети патњу са осмехом и никада неће умети да мрзи. То Александар зна и на ту карту игра.

Морам да му кажем нешто што му његови министри никада неће рећи а требало би да зна.

Ваше мере, Премијеру, довеле су до тога да Ваш народ, усред хроничне душевне боли, несреће и патње и озрачен осиромашеним уранијумом, умире као снопље!

Златибор Лончар, Ваш министар здравља, да је човек и да је прави Србин као што није, урадио би под хитно студију о последицама бомбардовања и повећању броја оболелих од рака у последњих десет година. Упућена сам у проблематику јер га моја мајка има. Нећу да говорим о огромним административним препрекама да би уопште човек дошао до лекара, о чекању данима и сатима по болничким ходницима и ординацијама, корупцији и недостаку особља, њиховом незадовољству малим платама, немању апарата или ако их и има углавном су покварени а код приватника је папрено скупо за обичног човека.

Свуда сте направили селекцију, нарочито у лечењу. И онда говорите лекарима да траже другу земљу. Зашто ви, господо, не бисте отишли одавде? Понесите све што сте отели, нађите нови народ и иживљавајте се на њему до бесвести, овај се уморио од вас и већ је толико бесан да је искезио очњаке а, уколико се не склоните, на њима ће у некој ближој будућности бити ваша крв.

Ваши вајни пријатељи са запада нису се удостојили, након што су нас озрачили као Хирошиму, ни да нам донирају скенере, макар оне полуупотребљиве. Не! Али од нас траже све, и новац и радну снагу, и нашу земљу, и данак у крви, и наше животе – и све то у пакету да добровољно изаберемо на предстојећим изборима.

Зар заиста верујете да је неко толико луд да бира да умре, уместо да живи?

Видећемо. Човеку су недокучиви судови Божији…

4 replies »

 1. „Нађите нови народ, овај се уморио од вас“
  Да ли је?
  Видећемо на изборима.
  Ја се не секирам за Вучићеву будућност.
  Јер, не може он довољно да их гурне доле колико су они спремни да се спусте.

  Свиђа ми се

 2. Зато што је ,светска демократија коју народ услед незнања и невере прихвати и демократију исповеда и у њу се куне, ЈАЧА од таквог народа па био он од глобалне демократије и изнурен ,разорен, те по принципа демократије као такав мора бити промењен јер је од света и светске демократије, поремећене свести, далеко СЛАБИЈИ и у њој немоћан да било шта сем самога себе , промени. ЛОШ вам је ИЗБОР народе Сербски али тако нам Бог Дао због неокајаних греха наших?
  Како Геџа грешни ту не припада онда неће много ни да се меша у грађанско демократска глобална у оквиру глобалне јереси етнофилетизма међунродног, посла јербо му је милији спас душе него слуганство оном другом господару чија је и демократија а у оквиру њега и ње.Што је и Богу Творцу мило и драго и угодно јер је Богу милија једна спасена душа него цео отпали под демократију уједињени свет.
  Те би ово било и последње јављање браћи и сестрама Сорабима ,Геџе Истине и Правде ради прогнанога а до евентуалног следећег ако и када, буде Божија воља.Јер по оној истинитој Сербској , „ко с ђаволом тикве сади о главу му се лупају те само млати празну сламу.“
  Свако Вам добро у борби за Истину јединој правој борби за душе , Србство и Србију а којих нема у оквиру светске демократије као што ни Бога нема. Ако Бога нема претпостављате кога онда има а тај и такви нам могу донети само лажи , неправду и само ЗЛО и променити комплет народ по својој демократској глобалној мери и вољи.

  Свиђа ми се

 3. „Зашто Ви, господо, не бисте отишли одавде?“

  zato sto im gazde, zapad i ameri, dozvoljavaju da kradu na veliko … i da se izivljavaju u lecenju komplekasa nize vrednosti…

  Свиђа ми се