АКТУЕЛНО

„БЛАГОСЛОВЕНИ ГЕНОЦИД НАД СРБИМА“: На списку злочинаца 1300 католичких попова и часних сестара


Да се страхоте Јасеновца и других усташких логора никад не забораве

Да се страхоте Јасеновца и других усташких логора никад не забораве

О геноциду над Србима и Ромима који су извршиле усташе током Другог светског рата, комунистички режим у СФРЈ није дозвољавао да се много говори. О томе се мало учило у школама, а злочини су углавном приписивани нацистима и фашистима. Геноцид је прикриван и због директне умешаности Католичке цркве која је подржавала хрватске усташе.

До сада смо сакупили имена више од 1.300 католичких свештеника и часних сестара који су убијали, силовали, крали и насилно преводили у католичанство своје жртве. Због тих злодела нико није био екскомунициран из Католичке цркве.

Подсећањем на ову суморну истину у Лондону је обележен Међународни дан холокауста у организацији „Јасеновац и холокауст меморијалне фондације“ и „Интернационалне комисије за истину о Јасеновцу“.

Положен је венац на споменик споразуму у Јалти, што су учинили и представници Покрета Равна гора из Лондона. У цркви Светог Саве одржан је помен жртвама холокауста и геноцида.

На свечаном пријему у Дому Светог владике Николаја, званице, међу којима су, поред осталих били амбасадор Србије Огњен Прибићевић и амбасадор БиХ Бранко Нешковић, поздравили су Драгана Томашевић и проф. др. Србољуб Живановић, председник Интернационалне комисије о Јасеновцу. Приређена је изложба „Анатомија заборава“ Народне библиотеке из Бањалуке.

„Јасеновац и холокауст меморијална фондација“ је добротворна организација из Лондона чији је циљ да повећа информисаност јавности о систему хрватских концентрационих логора Јасеновац, геноцида (србоцида и ромацида) и холокауста кроз очување и конзервацију окружења Јасеновца, одржавање комеморација, трибина, изложби и филмских пројекција.

Према подацима фондације до сада се само на простору НДХ знају 2.643 места где се десио геноцид, а чак 87 одсто њих није означено.

Алојзије Степинац (десно), 1944.

Алојзије Степинац (десно), 1944.

————-

http://wp.me/p1Fuk8-OyK

11. 2. 2016. ВЕСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. А поводом југословенске братске нације Рома наиђосмо случајно у јутубу и на овај линк у коме је дат линк у којем се документовано могу добити шире информације а о којима нисмо имали никаквих сазнања и заиста смо шокирани њима. Питамо се само зашто се није јавно могла чути реч – незнабошци за све време трајања сатанине институционалне и идеолошке Југославије.
  Шта је ово ? И да ли је ово истина има ли међу Србима сведока? 😦

  Свиђа ми се

 2. Шта о томе каже са Динаре Четнички Војвода који са комунистима и усташама није водио разговоре -преговоре у време Југославије и 2 светског рата…коме је папа отац уместо Бога Творца…

  Свиђа ми се

 3. Постојали су и начини превођења Срба у крвате тако што су малу децу масовно „покрштавали“ и тако су постајали хрвати и то је оно што је уз каснију промену имена било нај битније како више не би били Сораби већ крвати. Југословени титоисти који мисле да су крвати Срби , нека оду тамо па нека им то кажу а не Сорабе овде да доводе у заблуду како им се сутране би десило исто са децом и њима самима.
  Југословенска нација у повоју , хрвати су признати у Југославијама и нико их неможе негирати нити то сме већ су југословени ДУЖНИ да их цене , поштују и уважавају док је год „срПија“ законска наследница Југославије и док постоје као и док је њихов отац комунистичке Југославије хрват њихов броз има југословенско спомен обележје у главном граду Југославије Београду и докле год му спомен одржавају негују и гаје немају права да негирају да су некада Срби променивши веру и даље Срби јер они могу бити само хрвати. Да није тако,на жалост, не би их и насилно прекрштавали…
  Сам Господ зна да је то тако.И деца се чувају али по Југославијама то очигледно није могуће.
  То знамо и ми Сораби а знамо да знају и југословени атеисти и незнабошци него се само мало „шале“ са својим хрватским братским народом који располаже вееелико право на титову Југославију као и право на заједнички суживот и ДЕОБУ између два братска титова народа докле год Југе или њене наследнице постоје а Творац то допушта јер и незнабошци и атеисти морају схватити да морају бити опредељени и добити званично „веру“ онакву каква им припада и коме већ као такви „неверници“ и припадају иако то незнају а млада офанзивна нација у повоју којој су Југославије дале „крила“ зна шта ради за разлику од братске ју нације?

  Свиђа ми се