АКТУЕЛНО

ОШТАР СУКОБ У ГРЧКОЈ: На улицама Атине пољопривредници напали полицију која се брани сузавцем и пендрецима (видео)


Оштар сукоб полиције и демонстраната у Атини

Оштар сукоб полиције и демонстраната у Атини

На стотине фармера окупило се у центру Атине, како би изразили свој протест због планиране пензионе реформе. Демонстранти су каменицама гађали зграду Министарства пољопривреде, а полиција је употребила сузавац, како би их растерала.

Око 800 фармера са Крита сукобило се са полицијом која чува улаз у Министарство пољопривреде, пошто су разбили прозоре зграде камењем пре него што их је полиција растерала, преноси „Раша тудеј“.

– Фармери су покушали да потисну полицију испред улаза у Министарство, па је полиција употребила сузавац да их заустави – рекао је полицијски званичник.

Пољопривредници из целе земље протестују у Атини због нових мера штедње пошто левичарска влада грчког премијера Алексиса Ципраса планира да подигне пензионе доприносе и порезе како би се смањио грчки буџетски дефицит. За данас су планиране и обимније демонстрације у грчкој престоници, наводи руски канал.

Сукоби, ватра, незадовољни грађани: Све чешћи призор у грчкој престоници

Сукоби, ватра, незадовољни грађани: Све чешћи призор у грчкој престоници

Прошле недеље су се полиција и демонстранти сукобили испред трга Синтагма у Атини где је организован генерални штрајк.

atina tvit

Грчка влада се нада да ће обезбедити трећу рунду међународне помоћи прихватајући даље резове и повећања пореза које траже међународни кредитори, а ако реализују своје планове о новим мерама штедње, по 11. пут ће смањити пензије од 2010. године.

***

atina rt

https://www.rt.com/news/332243-athens-farmers-clash-police/video/

atina rt1

atina rt2

—————–

http://wp.me/p1Fuk8-OAA

12. 2. 2016. ВЕСТИ, rt.com, за ФБР приредила Биљана Диковић