Реаговања странака

ДСС апелује на председника Србије да не потпише указ о проглашењу Закона о потврђивању Споразума Србије и НАТО


ДСС: Томислав Николић да не потпише указ о проглашењу Закона о потврђивању Споразума Србије и НАТО који предвиђа слободу кретања и имунитет свим припадницима алијансе

dss

14. фебруар 2016. НСПМ

БЕОГРАД – Демократска странка Србије (ДС С) апеловала је на председника Србије Томислава Николића да не потпише указ о проглашењу Закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Организације НАТО за подршку и набавку (НСПО) о сарадњи у области логистичке подршке.

ДС С у отвореном писму, такође, позива Николића да својим ауторитетом непосредно изабраног председника издејствује повлачење тог закона из даље скупштинске процедуре и тиме спречи, како се наводи, „несагледиве штетне последице које би проузроковало његово ступање на снагу, по усвајању у другом кругу“.

Подсећајући да је Народна скупштина 26. децембра 2007. усвојила Резолуцију којом је проглашена војна неутралност Србије, ДС С у писму које потписала председница странке Санда Рашковић Ивић, оцењује да се тим законом „НАТО уводи у Србију без формалног уласка Србије у НАТО, а Србија сврстава у антируски војни савез“.

Скупштина Србије ратификовала је јуче Споразум о сарадњи са НАТО који предвиђа слободу кретања и имунитет свим припадницима НАТО.

(Танјуг-НСПМ)

4 replies »

  1. Ако не заустави споменути закон и сам чини највећу ИЗДАЈУ! А Београд већ сада можемо да преименујемо у Рамбује.

    Свиђа ми се